OB ødelagde flot forårsdag på DS Arena

Snapsene var gemt væk til de kommende påskeborde, og der var således langt mellem dem denne flotte forårsdag, da OB gæstede DS Arena og desværre tog alle tre point med hjem til Fyn. 

Fra starten af opgøret satte gæsterne sig på spillet. Og vi skulle ikke vente længe, før de første muligheder bød sig på - først eksemplificeret ved Rasmus Falks afslutning fra kanten af feltet i kampens femte minut, og igen tre minutter senere, da Anders K. Jacobsen fik vredet sig fri i feltet til et skud, der gik forbi målet.

Efter et kvarters spil kom Hobro bedre med i opgøret, og i kampens 19. minut fik hjemmeholdet ligeledes kæmpet sig frem til opgørets første mulighed. En energiudladning fra Martin Mikkelsen skaffede bolden på Hobro-fødder, hvorefter Jung-Bin Park sparkede på mål fra distancen. Fynboernes målmand Sten Michael Grytebust fik dog klaret situationen trods vanskeligheder.

Generelt stod underholdningsværdien dog i skærende kontrast til det flotte vejr på DS Arena. Resten af første halvleg bød kun på halve chancer i begge ender, så da dommer Michael Tykgaard gav sit sidste fløjteblæs inden pausen, var stillingen fortsat 0-0.

Foto: Dannie Rosenkrantz

OB trak det længste strå
Den stilling fik ikke lov til at stå i lang tid efter pausen. Desværre var det gæsterne fra Odense, der fire minutter inde i anden halvleg fik hul på målscoringen. Rasmus Festersen blev spillet fri til højre for feltet, hvorfra han sendte en aflevering tilbage i feltet mod Anders K. Jacobsen, der fladt sparkede bolden i det lange målhjørne.

Herefter blev kampbilledet det samme som i første halvleg. OB var mest på bolden, men hverken hjemme- eller udeholdet bidrog mærkbart til underholdningen, hvorfor vi måtte vente til små 20 minutter før tid, før der igen var scoringer at berette om. Igen var det desværre gæsterne, der kom på tavlen. Efter et indkast i venstre side spillede Rasmus Falk bande med Azer Busuladic og drev bolden ind i feltet, hvorfra den kommende FCK-spillers afrettede afslutning var nok til at overliste Jesper Rask i buret.

Herefter var det selvsagt op ad bakke for Ove Pedersens mandskab. I et forsøg på at komme tilbage i opgøret gav cheftræneren hjemmebanecomeback til Quincy Antipas, ligesom Anders Holvad fik officielt debut i den gule trøje ovenpå sit skifte i vinterpausen fra Brabrand. Netop disse to spillere var årsagen til Hobros bedste mulighed for scoring i kampens afsluttende fase, da Antipas i feltet fandt en fri Holvad, der ikke formåede at ramme målet.

Himlen over DS Arena var blå lørdag eftermiddag, og det var det vindende hold desværre også. Næste opgør for Hobro IK i Alka Superligaen er om to uger, hvor det gælder en tur på Ceres Park i Aarhus.

Kampfakta:
Hobro IK 0-2 OB (0-0)

Mål:
Hobro IK – OB 0-1, Anders K. Jacobsen (49. min.)
Hobro IK - OB 0-2, Rasmus Falk (72. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask, Babajide Ogunbiyi, Mads Jessen, Thomas Hansen, Jesper Bøge (69. min. Tanaka Chinyahara), Jonas Brix-Damborg, Gökcan Kaya (63. min. Quincy Antipas), Kasper Povlsen, Martin Mikkelsen, Jung-Bin Park, Pål Alexander Kirkevold (70. min. Anders Holvad).

Bænken:
Alexander Nybo, Rasmus Lynge Christensen, Tidiane Sane, Tanaka Chinyahara, Anders Holvad, Quincy Antipas, Wilfried Domoraud.

Advarsler:
Pål Alexander Kirkevold – Hobro IK (33. min.)
Babajide Ogunbiyi - Hobro IK (38. min.)
Jung-Bin Park - Hobro IK (75. min.)

Boldbesiddelse:
Hobro IK (44%) OB (56%)

Tilskuertal:
1512 tilskuere

Dommer:
Michael TykgaardTilbage til oversigten