To Babayan-scoringer i flot Hobro-comeback

Hobro var bagud ved pausen på Falster efter en skidt første halvleg, men 17 stærke minutter i starten af anden halvleg sikrede comebacket. Edgar Babayan kom på banen fra bænken og scorede sine første to mål for klubben.

Det var Hobro, der lagde bedst fra land på Enelco Arena. Allerede efter to minutter slap Pål Kirkevold igennem på midten af banen, men nordmanden blev indhentet på kanten af feltet og presset af den rutinerede forsvarsspiller Mads Ibenfeldt. Frontløberen forsøgte at finde angrebsmakker Anders Holvad foran mål, men keeper Thomas Villadsen kom først på afleveringen.

De næste to forsøg tilfaldt også udeholdet. Først trak Lucas Jensen ind i banen fra sin venstrekant og drejede bolden snert forbi den fjerne opstander. Fem minutter senere tog Hobro et kort hjørnespark, som endte med et indlæg fra Mads Schäfer Bak. Efter et fejlslagent forsøg på at cleare fra forsvaret havnede bolden til højre i feltet ved Jesper Bøge, som resolut sparkede på kassen. Desværre en anelse forbi.

Hele første halvleg var præget af mange fejlafleveringer og mislykkede driblinger. Begge mandskaber havde svært ved at etablere angreb, og det var svært at spå om, i hvilken ende det første mål ville falde.

Anders Due er i besiddelse af en fornem venstrefod, som han har vist frem gennem mange år i dansk fodbold. Efter 21 minutter kom han til en skudchance på kanten af feltet, men heldigvis for Hobro var det med den kolde højre, og forsøget sejlede over mål.

Efter en Nykøbing fejlaflevering fik Hobro startet et kontraangreb. Pål Kirkevold fandt en fremadstormende Mads Schäfer på kanten af feltet, hvorfra han hurtigt spillede den frem mod Anders Holvad. Med en mand i ryggen fik Hobro-topscoreren vendt rundt og tvunget keeperen ud i en redning.

Godt fem minutter før pausen faldt den første scoring. En lang bold blev lagt over Hobro-forsvaret mod Linus Olsson, som lagde den tilbage mod Anders Due, der kom løbende ind i feltet og sparkede et føringsmål i nettet for værterne.

Kort efter kunne føringen have været fordoblet. Et hjørnespark bagerst i feltet blev headet tilbage midt for mål, hvor Yaw Amankwah med ryggen til bolden ramte den med hånden. Straffespark til hjemmeholdet og Anders Due fik en stor mulighed for at fordoble føringen. Men på stregen ville Jesper Rask det anderledes. En formidabel redning fra keeperen helt ude ved stolpen holdt stillingen på 1-0.

Sidste forsøg inden pausen var også hjemmeholdets, men med en redning på stregen holdt Kasper Povlsen bolden ude.

Jublen var stor hos Pål Kirkevold, da han scorede til 1-2 allerede minuttet efter Edgar Babayans udligning. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Flot Hobro-comeback
Edgar Babayan blev sendt på banen fra 2. halvlegs begyndelse. Allerede to minutter efter sin entre var offensivspilleren tæt på at opsnuse en mulighed, da Pål Kirkevold driblede til baglinjen og sendte et fladt indlæg mod forreste stolpe, som forsvaret fik klaret.

Men derefter gik der blot yderligere to minutter, før indskifteren igen blev farlig. Bolden hoppede ud mod Jonas Brix-Damborg, men der er en årsag til, at midtbanedynamoen blot har scoret et enkelt mål i 166 kampe for Hobro, så i stedet for en farlig afslutning blev den vikarierende anførers forsøg til en farlig aflevering. For enden af den stod førnævnte Babayan, som køligt sendte en modspiller ud efter hotdogs med en skudfinte for derefter at udligne.

Så var gæsterne i gang, og allerede minuttet senere kom føringsmålet. Efter fodboldens abc spillede Hobro værterne tynde i deres venstre forsvarsside, før bolden havnede ved Pål Kirkevold i feltet. Her lagde nordmanden bolden til rette for sin giftige venstrefod og skruede føringsmålet op i fjerneste hjørne.

Der stod nu Hobro på det hele, og den fremragende start på anden halvleg fortsatte. Syv minutter efter Kirkevolds 1-2-scoring sendte Mads Schäfers mejeriafdeling en flødebold i dybden mod Edgar Babayan, der løb fra hjemmeholdets forsvar og sikkert scorede sit andet mål i kampen.

Herefter fulgte en periode, hvor Nykøbing igen kom bedre med, men Hobros defensiv var nu bedre organiseret end i første halvleg, hvorfor hjemmeholdets forsøg for det meste var ufarlige. Det bedste stod canadiske Jordan Wilson for, da han med et langskud tvang Jesper Rask til at give hjørnespark.

Det var på mange måder en off-day for Hobro-mandskabet på Falster, men en stærk start på anden halvleg sikrede en 3-1-sejr og tre vigtige point.

Kampfakta:
Nykøbing FC 1-3 Hobro IK (1-0)

Mål:
Nykøbing FC - Hobro IK 1-0, Anders Due (38. min.)
Nykøbing FC - Hobro IK 1-1, Edgar Babayan (49. min.)
Nykøbing FC - Hobro IK 1-2, Pål Alexander Kirkevold (50. min.)
Nykøbing FC - Hobro IK 1-3, Edgar Babayan (57. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Yaw Amankwah - Kasper Povlsen - Björn Kopplin
Martin Mikkelsen - Jonas Brix-Damborg (C) - Mads Schäfer - Lucas Jensen
Anders Holvad - Pål Alexander Kirkevold

Udskiftninger:
Ud: Lucas Jensen - Ind: Edgar Babayan (46. min.)
Ud: Anders Holvad - Ind: Mikkel Mejlstrup Pedersen (80. min.)
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Quincy Antipas (86. min.)

Ubenyttede spillere:
Alexander Nybo, Nicholas Gotfredsen, Onur Albayrak.

Advarsler:
Lars Pleidrup - Nykøbing FC (61. min.)
Edgar Babayan - Hobro IK (77. min.)
Jordan Wilson - Nykøbing FC (83. min.)

Tilskuertal:
1.015 tilskuere

Dommer:
Benjamin Leander

Tilbage til oversigten