Hobro IK sænket i tæt dyst

Hobro var flere gange tæt på at tage føringen i anden halvleg, men i sidste ende var det FC Fredericia der tog alle tre point, da den tidligere Hobro-spiller Morten Beck steg til vejrs og headede serjsmålet ind.

FC Fredericia viste til tider flot spil i kampens indledning, men de formåede ikke at få slutprodukt på deres muligheder. I stedet var det Hobro, der fik afsluttet et par gange ved Lucas Jensen, ligesom også Pål Kirkevold forsøgte sig med et akrobatisk skud i feltet.

Hjemmeholdet satte sig på spillet og havde derfor bolden mest, men det var fortsat Hobro, der producerede de største muligheder. Efter et kvarter sendte Jesper Bøge et farligt, fladt indlæg i boksen, som i første omgang fandt vej til Pål Kirkevold. Nordmandens afslutning blev blokeret hen til angrebsmakker Anders Holvad, der nu havde en stor mulighed, men også denne gang lykkedes det en modspiller at komme i vejen.

Så småt lykkedes det også Fredericia-spillerne at få omsat boldbesiddelsen til afslutninger. Den tidligere Hobro-frontløber Morten Beck hamrede et tilbud langt forbi, ligesom Christian Sørensen fik et skud på en nedfaldsbold blokeret i et trafikkeret felt.

Kampen var ofte uden rytme, og der var flere pasningsfejl fra begge mandskaber, ligesom spillet ofte var stoppet på grund af indkast, hjørnespark og frispark. Efter netop et frispark var Hobro farlige næste gang. Martin Mikkelsen spillede på sin tidligere hjemmebane, og efter en god halv time servede han en mellemting af et indlæg og en afslutning mod målet. Thomas Mikkelsen var nødt til at slå til hjørnespark.

Det sidste kvarter af første halvleg var en tam affære uden store målchancer. Det blev der lavet om på i det sidste spilminut, da Jonas Brix-Damborg kastede sig ned i feltet for at blokere et indlæg. Dommer Mikkel Redder og hans linjedommer vurderede, at han tog armen til hjælp og gav straffespark til hjemmeholdet.

Det skulle Mathias Hebo Rasmussen tage sig af. I første omgang sparkede han svagt og Jesper Rask reddede flot bolden, men Fredericia-spilleren var hurtigt over returen, som han sparkede i nettet til en pauseføring på 1-0.

Anders Holvad leverede en flot assist til Pål Kirkevolds udligning tidligt i anden halvleg. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Sejren kunne gå begge veje
Hobro kom flyvende ud efter pausen, og fadølshanerne løb stadig, da udligningen var en realitet. Björn Kopplin spillede en fremragende aflevering mod Anders Holvad, der var fri i venstre side af feltet. Derfra fandt han centralt Pål Kirkevold, som med sin førsteberøring scorede mindre end et minut inde i anden halvleg.

Generelt var der mere tænding på spillet, og chancerne væltede ind i starten af anden halvleg. Først var Andreas Oggesen tæt på at bringe værterne tilbage i spidsen, da han fra en halvspids vinkel sparkede i sidenettet, hvorefter Kasper Povlsen fik en giftig afslutning blokeret til hjørnespark.

Men det høje tempo varede ikke ved. Kampen dalede ned på samme niveau som i første halvleg, og der var lange perioder uden reelle målchancer. De bedste forsøg var enten langskud over målet, eller indlæg der ikke fandt en modtager.

Et indlæg, der til gengæld fandt en modtager stod indskiftede Sebastian Andersen for med 20 minutter tilbage. Efter en dødbold var Hobros to midtstoppere blevet fremme, og førnævnte Andersen fandt Mads Justesen ved bagerste stolpe, hvorfra han headede den ned til sin makker Yaw Amankwah, som sparkede resolut, men desværre en anelse over målet.

Få minutter efter blev udeholdet igen farlige. Jesper Bøge fik et indlæg afrettet, hvorfor det ikke nåede længere end til Sebastian Andersen forrest i feltet. Her headede han kuglen videre mod en anden indskifter i form af Edgar Babayan, som desværre fik sin afslutning blokeret.

Hobro formåede ikke at kapitulere af sin gode periode, så i stedet var det FC Fredericia, der bragte sig i front igen. Morten Beck scorede ikke et eneste officielt mål i sin Hobro-tid, men gjorde med et lille kvarter det onde ved sine tidligere holdkammerater, da han steg til vejrs ved bagerste stolpe og headede et indlæg i nettet.

Så skulle Hobro jagte en pointgivende scoring, og i forsøget på det satte Thomas Thomasberg Quincy Antipas på banen. Netop Antipas kom frem til en god mulighed, da et langt indkast fra Sebastian Andersen blev forlænget bagerst i feltet, men offensivspillerens afslutning fra en spids vinkel blev reddet af Thomas Mikkelsen.

Dybt inde i overtiden var det Sebastian Andersen selv, der var tæt på i boksen, da han headede et godt indlæg en snert forbi målet. Tættere på kom det ikke for gæsterne, der måtte rejse fra Monjasa Park uden point.

Kampfakta:
FC Fredericia 2-1 Hobro IK (1-0)

Mål:
FC Fredericia - Hobro IK 1-0, Mathias Hebo Rasmussen (45+1. min.)
FC Fredericia - Hobro IK 1-1, Pål Alexander Kirkevold (46. min.)
FC Fredericia - Hobro IK 2-1, Morten Beck Guldsmed (76. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Yaw Amankwah - Mads Justesen (C) - Björn Kopplin
Martin Mikkelsen - Kasper Povlsen - Jonas Brix-Damborg - Lucas Jensen
Pål Alexander Kirkevold - Anders Holvad

Udskiftninger:
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Sebastian Andersen (62. min.)
Ud: Lucas Jensen - Ind: Edgar Babayan (71. min.)
Ud: Anders Holvad - Ind: Quincy Antipas (79. min.)

Ubenyttede spillere:
Alexander Nybo, Nicholas Gotfredsen, Mikkel Mejlstrup Pedersen, Rune Hastrup.

Advarsler:
Oliver Fredsted - FC Fredericia (31. min.)
Frans Dhia Putros - FC Fredericia (90. min.)
Björn Kopplin - Hobro IK (90+4. min.)

Tilskuertal:
1.006 tilskuere

Dommer:
Mikkel Redder

Tilbage til oversigten