3 kampreferater fra U13 Piger

Pga. travlhed fra referentens side har u13 pigerne spillet 3 kampe siden sidste referat, så det vil jeg her kompensere for. 

U13 Pige pokalkamp - Aars IK vs Fyrkat Q
Onsdag den 21. skulle vi spille 1. Kamp i Pokal turneringen mod Liga 2 holdet Aars. Modstanderen ville ikke indvillige i at flytte kampen, så vi skulle til kamp uden 6 stamspillere, som alle var på lejrskole på Bornholm. Det skulle vise sig at alle de nye som på dagen skulle i aktion leverede varen og hev en stensikker sejr hjem på 3-0, og sejren var efter sigende aldrig i fare på noget tidspunkt. Referenten glimrede ved sit fravær, og derfor er dette det eneste, der kan berettes om denne kamp. Derfor spillede vi os videre til næste runde, hvor vi blev oversidder, og dermed er vi klar til 3. runde. Modstander og kamptidspunkt er ikke kendt endnu.
 
U13 Pige Liga 1 - Fyrkat Q vs FC Thy 
Søndag den 25. August skulle pigerne i kamp på DS Arena mod FC Thy.
Holdet på dagen var Freja Dahl, Merle Wie, Natasia Pedersen, Signe Leth, Jasmin Bertelsen Jensen, Carla Sveistrup, Carla Domino, Cecilie Bisgaard Lund, Agnete Nielsen, Kirstine Lyngberg og Mille Søndergaard.
FC Thy kendte vi en smule i forvejen fra Vildbjerg Cup, og vi var velvidende om, at det ville blive en tæt kamp. I fraværet af Erik og Uffe havde undertegnede ansvaret, og fokus før kampen var, at pigerne ud fra den plads de skulle spille, skulle komme med deres bud på, hvordan de ville løse deres opgave til holdets bedste. Alle pigerne sagde de rigtige ting, og med lidt supplering fra min side var vi klar til kamp. Troede vi.
Vi startede rigtig skidt ud. Vi var passive i alt, hvad vi foretog os. Vi fik ikke lagt pres på Thy pigerne i deres opspil, og vores eget spil var alt for stillestående uden nogen form for bevægelse uden bold. Dette, kombineret med usædvanligt store placeringsvanskeligheder på banen defensivt, gjorde, at vi aldrig fandt fodfæste i kampens indledning. Alligevel har vi faktisk et par halve chancer, som på en god dag kan give mål, men Thy pigerne kommer efter et kvarters spil fortjent foran med 1-0 på en stor personlig fejl, men også efter at vi havde fået flere advarsler inden, hvor kun godt målmandsspil og lidt held gjorde, at vi ikke allerede var bagud. Resten af halvlegen fortsatte i samme spor. Vi havde svært ved at sætte noget sammen og vi stod lidt skidt på banen, men i pausen stod der stadig 1-0 til Thy pigerne.
I pausen prøvede UT at ruske lidt op i pigerne og finde lidt aggressivitet frem og løbevillighed. Pigerne var med på at det ikke var godt nok, men de store ændringer i indsatsen på banen lod vente på sig, for 2. Halvleg fortsatte lidt i samme spor som 1. Thy pigerne bringer sig efter 10 minutter foran med 2-0 hvor vi igen havde store placeringsvanskeligheder på banen, og en simpel clearing fra Thys bagkæde bliver unødvendigt farlig og de scorer. Nu blev det for alvor svært. Vi var tvunget til at forsøge noget nu, og vi gik nu over til at spille med 1,5 forsvarsspiller, hvilket i praksis vil sige at den ene af 2 forsvarsspillere når vi har bolden skal skubbe op og spille midtbane, hvilket gjorde at vi kunne smide en ekstra pige i angrebet. Dette gjorde faktisk at vi fik fastholdt spillet bedre på deres banehalvdel, men at det selvfølgelig også gav plads til omstillinger fra modstanderen. Ret hurtigt efter dette får vi reduceret på et godt gennemspillet angreb, som Carla Domino afslutter godt. Det gav blod på tanden og pigerne blev nu mere aggressive. I et sidste desperat forsøg på at ændre udfaldet af kampen ofrede vi endnu en forsvarsspiller for at sætte en 3. angriber op foran. Dette gav lidt anledning til panik fra Thypigerne og lidt halvfarlige situationer, men vi fik aldrig rigtig sat slutprodukt på anstrengelserne og derfor endte kampen fortjent 2-1 til FC Thy og Peter Bechmanns tropper kunne sætte 3 point på kontoen.
I evalueringen af kampen snakkede jeg med pigerne om, at det er OK at tabe fodboldkampe, når man møder et rigtig godt hold, f.eks. da vi mødte AAB, men det er ærgerligt at tabe til et hold, som vi alle synes vi burde slå, hvis vi spiller op til vanlig standard. Og man kan ikke spille sit bedste hver gang, men man kan forlange af sig selv og hinanden at man fighter og yder en indsats for holdet alligevel, og det kunne pigerne godt selv se at det havde de slet ikke gjort i de første 45 minutter af kampen. Og så er holdene bare så gode i Liga 1 at man taber, hvor vi tidligere på individuelle færdigheder kunne vinde på en sløj dag. Det er slut.
God læring til pigerne inden næste kamp, som er mod Ålborg KFUM på Valsgård Stadion.
 
U13 Piger Liga 1 - Fyrkat Q vs Aalborg KFUM
Lørdag den 31. August skulle pigerne revanchere sidste uges ærgerlige nederlag mod FC Thy.
Følgende spillere var udtaget til kampen: Freja Dahl, Merle Wie, Kirstine Lyngberg, Mille Søndergaard, Jasmin Bertelsen Jensen, Maria Thygesen, Carla Sveistrup, Cecilie Bisgaard Lund, Natasia Pedersen, Agnete Nielsen og Victoria Larsen. Desuden var der op til kampen ”Trænerfyring”, da de normale træner Erik Christensen og Uffe Lyngberg var tilbage.
Dette skete uden dramatik og Undertegnede trådte tilbage som normalt til assistent-assistent
Oplægget til kampen gik meget på at være aggressive både med og uden bold, for der igennem at få spillet til at flyde. Desuden var det vigtigt for os, at ugens træning med fokus på organisation på banen skulle kunne ses. Vi startede kampen ganske OK. Spillet var lidt rodet, men det var tydeligt, at hvis vi havde den kvalitet som vi ved vi kan levere, så var det en kamp vil ville sætte os på. I kampens indledning har vi et par gode chancer for at komme foran, men afslutningseffektiviteten er ikke prangende. Så sker det der nogle gange sker, at de på deres første reelle målchance kommer foran 1-0 i en situation, hvor vi forsømmer at løbe med vores direkte modspiller hjem. Ærgerligt for kampen ligger til os. Herefter flyder spillet ikke rigtig og KFUM er lidt mere med i kampen. Heldigvis får vi udlignet på halvlegens sidste spark, hvor Jasmin tager chancen med venstre ben på et langskud, som går ind helt nede ved stolpen i det lange hjørne. Lækkert at få den udligning med til pausen, for det her er en kamp pigerne kan køre hjem.
I pausen snakkede vi om at sætte dem under pres og løbe endnu mere uden bold, for at frigøre sig fra sin modstander. Desuden ændrede vi en smule i organisationen for at kunne ligge et højere pres. Som sagt så gjort… I hele 2. Halvleg er det mere eller mindre spil til 1 mål, hvor spillet flyder, vi er løbevillige og aggressive. Desværre er der noget der hedder afslutninger, for vi formår vel sagtens i 2. Halvleg at brænde 10 store chancer, hvoraf de 5 er helt oplagte 100% chancer, så meget symptomatisk for kampen skal vi hen til 8 minutter før tid, hvor Jasmin klapper et langskud afsted, denne gang med højre og den går ind helt ude ved stolpen uden chance for målmanden. Efter 2. Halvleg er det en kamp hvor det retvisende billede ville have været 7-1 uden problemer og stadig med en høj ”afbrændingsprocent”.
Men nogle glade piger som efter kampen kunne se at flid belønner sig, og når man yder sit maksimale så kommer sejrene også:o)
Næste og sidste kamp inden ombrydning er på onsdag den 4. September på udebane mod Nibe.

Tilbage til oversigten