Bittert nederlag i sidste minut mod Shakhtar Donetsk

Mikkel M.P. bragte Hobro i front på et meget flot mål, men ti minutter før tid og igen i sidste minut, fik Shakhtar Donetsk scoret, hvorfor det endte med et bittert nederlag.

Torsdag formiddag var der hårdt modstand på programmet for Hobro IK, da man testede mod den ukrainske storklub Shakhtar Donetsk. Her havde cheftræner Allan Kuhn i øvrigt valgt at rotere og starte med hovedparten af de spillere, som ikke var med fra start i forrige testkamp mod Sigma Olomouc.
 
I de første minutter var ukrainerne mest på bolden, men med et aggressivt pres fik Hobro-spillerne hurtigt kæmpet sig ind i opgøret.
 
Den første afslutning stod Danny Olsen for, da han sendte en halvflugter afsted fra distancen, men bolden røg over mål.
 
I offensiven markerede Mathies Skjellerup sig flot med flere gode løb både med og uden bold, mens Julian Kristoffersen vandt samtlige dueller og skilte sig godt af med bolden. Der var også gode takter fra amerikanske Christian Cappis.


(​Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Midtvejs i første halvleg fik brasilianske Maicon sendt et fornuftig forsøg afsted fra distancen, men Adrian Kappenberger i målet havde styr på afslutningen.
 
Senere driblede Mathias Haarup ind i banen og sendte en afslutningen afsted, men kuglen endte lige på Shakhtars målmand.
 
Kort efter slog Sebastian Grønning et perfekt indlæg ind mod Julian Kristoffersen, der headede på tværs til Mathias Haarup. Den ukrainske keeper nåede dog ud og fik fat i bolden lige foran Hobro-spilleren.
 
Der var generelt mange positive takter i spillet i første halvleg, men ved pausefløjtet var stillingen 0-0.
 

(​Foto: Dannie Rosenkrantz)

​ 
 
Flotte mål og overtidsscoring efter pausen
Ukrainerne steppede op fra anden halvlegs start, hvor de styrede hovedparten af spillet. De fik dog ikke de store chancer ud af det.
 
Ti minutter efter pausen driblede indskiftede Emmanuel Sabbi rundt i ukrainernes felt, og han blev helt tydeligt nedlagt af en forsvarsspiller. Dommerens fløjte forblev dog tavs, og det endte i stedet med et målspark.
 
Herefter var der gode takter fra Hobro-mandskabet, hvor især Edgar Babayan gav ukrainerne problemer. Offensivspilleren fik en fin mulighed, da han blev spillet dybt, men afslutningen endte forbi mål.
 
Midtvejs i anden halvleg fik vi kampens første mål. Et langt indkast blev snittede videre af Minor, hvorefter en forsvarsspiller sparkede ud på kanten af feltet. Herfra bragede Mikkel M.P. flot bolden helt op i målhjørnet på en halvflugter. Sikke et missil. Sikke et mål.
 


(​Foto: Dannie Rosenkrantz)Efter scoringen skiftede Shakhtar Donetsk syv af de absolut bedste spillere i truppen på banen. Herfra skruede ukrainerne gevaldigt op for tempoet og styrede spillet, mens Hobro-spillerne faldt tilbage og spillede på omstillinger.
 
Med ti minutter tilbage faldt man dog en anelse for langt tilbage, hvilket gav Viktor Kovalenko for meget plads til at afslutte. Det udnyttede han ved at lægge bolden helt over i det fjerne målhjørne uden chance for Adrian Kappenberger i målet.

Ukrainerne pressede på i slutminutter og i kampen sidste minut fik de tilkæmpet sig et hjørnespark. Bolden blev sparket ind i feltet, hvor en Shakhtar-spiller steg til vejrs og snittede bolden over mod bagerste stolpe, hvor en anden Shakhtar-spiller kastede ned og headede bolden i nettet.
 
Kort efter blev der fløjtet af, og dermed blev det et bittert nederlag for Allan Kuhns mandskab.
 Kampfakta:
Hobro IK 1-2 Shakhtar Donetsk (0-0)

Mål:
Hobro IK 1-0 Shakhtar Donetsk, Mikkel. M.P. (68. min.)
Hobro IK 1-1 Shakhtar Donetsk, Viktor Kovalenko (81. min.)
Hobro IK 1-2 Shakhtar Donetsk, (90. min.)
 
Hobro-opstilling:
Adrian Kappenberger
Jesper Bøge – Yaw Amankwah – Rasmus Minor – Mathias Haarup
Mathies Skjellerup – Danny Olsen – Christian Cappis – Mikkel M.P. – Sebastian Grønning
Julian Kristoffersen

Udskiftninger:
Ud: Jesper Bøge – Ind: Emmanuel Sabbi (46. min.)
Ud: Yaw Amankwah – Ind: Nicholas Gotfredsen (50. min.)
Ud: Sebastian Grønning – Ind: Edgar Babayan (61. min.)
Ud: Christian Cappis – Ind: Vito Hammershøy-Mistrati (61. min.)
Ud: Nicholas Gotfredsen – Ind: Jonas Brix-Damborg (65. min.)
Ud: Julian Kristoffersen – Ind: Pål Kirkevold (69. min.)
Ud: Danny Olsen – Ind: Anton Søjberg (82. min.)

Tilbage til oversigten