COVID-19 samt manglende TV-indtægter medfører underskud i Hobro IK A/S

PRESSEMEDDELELSE
24-09-2020

På billedet fra venstre: Preben Johansen, Jens Bjørn, Per Andersen, Søren Jeppesen, Peter Christensen, Lars Hird og Jeppe Ugilt Hansen. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hobro IK A/S præsenterede torsdag aften et underskud på 2,5 mio. DKK efter skat. Nogle af grundene til det negative regnskab er manglende TV-indtægter samt den verdensomspændende pandemi, COVID-19. Til aftenens generalforsamling blev der samtidig valgt to nye bestyrelsesmedlemmer til Hobro IK A/S bestyrelse, da Lars Kühnel havde valgt at stoppe i bestyrelsen og dermed som formand samt at Thomas Bjerre valgte at træde ud af bestyrelsen.
 
Torsdag d. 24. september blev der afholdt ordinær generalforsamling i Hobro IK A/S. Her blev regnskabet for perioden 01-07-19 – 30-06-2020 offentliggjort, hvilket viste et minus på ca. 2,5 mio. DKK efter skat. Underskuddet skal ses i lyset af COVID-19, der har sat sine spor, med blandt andet færre kampdagsindtægter, TV-penge overført til næste års regnskab, samt manglende sponsorsalg i forbindelse med pandemien.
 
Afgående bestyrelsesformand i Hobro IK A/S, Lars Kühnel, fortæller nærmere om baggrunden for det negative regnskab:
 
- 2020 er året, hvor COVID-19 har sat sine kraftige spor i Hobro IK A/S. Kampe uden tilskuere medførte manglende kampdagsindtægter på både entré og salg i boderne. Hertil blev sæsonen ikke afsluttet i indeværende regnskabsår, hvorfor dele af TV-pengene er overført til næste års regnskab, så set i dette lys, er underskuddet til at leve med.
 
- Når vi ser ind i regnskabsåret 01-07-20 – 30-06-2021, ser vi på et stort overskud. Som nedrykker fra 3F Superligaen er der en stor sum faldskærmspenge på et større millionbeløb, som udbetales som et engangsbeløb. Faldskærmspengene bliver brugt til at få indfriet den kortfristede gæld i Hobro IK A/S.
 
- Fremadrettet skal Hobro IK være bedre til at sælge vores bedste spillere for beløb, der kan rykke noget for klubben og som kan medvirke til at vi kan bibeholde vores position som en del af top 18 i Danmark, slutter afgående formand i Hobro IK A/S Lars Kühnel.
 
Fem af de syv bestyrelsesmedlemmer i Hobro IK A/S blev genvalgt. De to, der træder ud af bestyrelsen, er Lars Kühnel, som har valgt at stoppe som formand og dermed træde ud af bestyrelsen samt Thomas Bjerre, der ikke har ønsket at genstopstille. De to blev erstattet af Jens Bjørn og Søren Jeppesen, som begge blev valgt ind i bestyrelsen.
 
Bestyrelsen i Hobro IK A/S konstituerer sig på første kommende bestyrelsesmøde. 

Tilbage til oversigten