Debutantmål sendte Hobro videre efter forlænget spilletid

Der måtte forlænget spilletid til at afgøre pokalkampen mod IF Lyseng, men takket være et debutantmål fra Mathies Skjellerup, er Hobro IK videre til 3. runde i Sydbank Pokalen.
 
Onsdag eftermiddag skulle Hobro IK forsøge at spille sig videre fra 2. runde i Sydbank Pokalen, hvor mandskabet fra Mariagerfjord gæstede Danmarksserie-holdet IF Lyseng.
 
Den første halve time foregik på hjemmeholdets banehalvdel, men Allan Kuhns tropper fik ikke spillet sig frem til de helt store chancer. De fik derimod tilkæmpet sig en række hjørnespark og lange indkast, men standardsituationerne blev ikke for alvor farlige.
 
Da stadionuret rundede 31 minutter stod Frans Putros for det hidtil bedste forsøg fra Hobro IK’s side, da et langskudsforsøg blev sendt mod mål, men Lyseng-keeperen reddede til hjørnespark. Hjørnesparket kom Sebastian Grønning højest på, men han fik ikke dirigeret bolden i mål.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Bedst som Hobro IK begyndte at true målet for alvor, blev IF Lyseng tilkendt et frispark midt på de gulklædtes banehalvdel. Det frispark blev sendt ind i feltet, hvor en Lyseng-spiller headede videre til Frederik Rieper, der headede bolden over debutanten Adrian Kappenberger og videre ind i netmaskerne til 1-0.
 
Få minutter efter endte en returbold for fødderne af Mikkel M.P., der sparkede bolden forbi mål. Også Martin Mikkelsen forsøgte med en afslutning, der blev sendt over mål, og kort inden pausen opstod en fin mulighed til Vito Hammershøy-Mistrati, der sendte bolden i sidenettet.
 
Hobro-mandskabet var uskarpe omkring feltet. Det var hjemmeholdet ikke på deres ene mulighed efter 36 minutter, og derfor var IF Lyseng overraskende foran ved pausefløjtet.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Tidlig Grønning-scoring efter pausen
Hobro IK jagtede en hurtig udligning fra anden halvlegs start, og det fik man. Otte minutter inde i anden halvleg sendte Mikkel M.P. en drilsk afslutning afsted, som Lyseng-keeperen ikke kunne holde. Vito Mistrati var hurtigt over returen, som han chippede over mod bagerste stang, hvor Sebastian Grønning steg til vejrs og pandede bolden i mål.
 
Efter udligningen skruede Allan Kuhns mandskab op for tempoet, hvilket tvang Lyseng-spillerne til at løbe en del forgæves meter.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Med omkring tyve minutter tilbage af opgøret fik indskiftede Djiby Fall pludselig tre muligheder inden for to minutter. To hovedstødsafslutninger blev reddet af hjemmeholdets målmand, hvorefter en afslutning blev sendt snert forbi mål.
 
Senere var angrebskollegaen Sebastian Grønning på spil, da han først forsøgte med et akrobatisk spark og derefter et hovedstød, men bolden ville ikke ind.
 
Der blev ikke scoret flere mål i den ordinære spilletid, og derfor skulle der spilles yderligere 30 minutter for at afgøre kampen.
 


Debutant afgjorde kampen
I første minut af den forlængede spilletid fik Mathias Haarup sendt et afslutning snert forbi mål, og kort efter sparkede Djiby Fall bolden forbi mål.
 
Mandskabet fra Mariagerfjord pressede på for det afgørende mål, mens et udmattet Lyseng-mandskab kæmpede heroisk for at holde de gulklædte fra fadet.
 
Det kunne de dog ikke, for midtvejs i den forlængede spilletid formåede Allan Kuhns mandskab endelig at få scoret føringsmålet. Den scoring stod den indskiftede debutant Mathies Skjellerup for, da han fik sendt et hjørnesparksindlæg det sidste stykke over stregen.
 
Hjemmeholdet formåede ikke at svare igen, og Hobro IK scorede heller ikke yderligere, hvorfor Allan Kuhns mandskab er videre til 3. runde af Sydbank Pokalen.
 
Næste opgør for Hobro IK er en udekamp mod Vendsyssel FF i Superligaen, som spilles den 16. september.
 
 
 
 
Kampfakta:
IF Lyseng 1-2 Hobro IK (1-0)

Mål:
IF Lyseng 1-0 Hobro IK, Frederik Rieper (36. min.)
IF Lyseng 1-1 Hobro IK, Sebastian Grønning (53. min.)
IF Lyseng 1-2 Hobro IK, Mathies Skjellerup (104. min.)
 

Hobro-opstilling:
Adrian Kappenberger
Frans Putros - Yaw Amankwah - Rasmus Minor - Mathias Haarup
Martin Mikkelsen - Jonas Brix-Damborg (C) - Vito Hammershøy-Mistrati - Mikkel M.P.
Quincy Antipas - Sebastian Grønning

Udskiftninger:
Ud: Quincy Antipas - Ind: Djiby Fall (53. min.)
Ud: Mikkel M.P. - Ind: Danny Olsen (75. min.)
Ud: Rasmus Minor - Ind: Mathies Skjellerup (91. min.)

Dommer:
Mikkel Redder

Tilbage til oversigten