DR laver dokumentar om Hobro IK

Vores fodboldklub er for alvor kommet i fokus i medierne i takt med udviklingen af de sportslige resultater. Succesen i NordicBet Ligaen har betydet, at ikke kun regionale, men nu også landsdækkende medier har fået øje på Hobro IK.
 
Inspireret af en artikel fra Dagbladet Politiken, der var på besøg i en af forårets kampe, har Danmarks Radio besluttet at lave en dokumentarserie om klubbens bestræbelser på at komme i Superligaen.
 
Derfor har vi i de seneste uger haft kamerahold fra DR på besøg på DS Arena. Men hvis oprykningen bliver en realitet, vil vi i det kommende halve år opleve, at DR-folkene viser sig ofte i klubben. Det er nemlig ikke alene hensigten at følget holdet og klubben tæt i slutspurten om oprykningen. DR vil også være med hen over sommeren og i løbet af efteråret, hvis drømmen går i opfyldelse.
 
/test
Danmarks Radio ventes at blive en flittig gæst på DS Arena. (Foto: Erik Røgild / ihobro.dk)

Det er som udgangspunkt hensigten at producere fire afsnit i dokumentarserien som ventes sendt i efteråret 2014 samt i foråret 2015. Skulle oprykningen glippe, vil der formentlig blive produceret en dokumentar af 30 minutters varighed i løbet af efteråret.
 
”Det vil blive en serie om meget andet end fodbold. Det vil blive en serie om fællesskab, personlige portrætter af ildsjæle, familier og unge mænd med fodbolddrømme, portræt af en lille dansk by, der oplever et mirakel og historien om, hvor langt man kan komme med idealisme og dansk foreningsånd, og hvornår man må skrue businessbissen på,” forklarer journalist Rune Geertsen fra DR Dokumentar.
 
DR har fået klubbens accept til at komme 100 procent tæt på det hele. Derfor vil man følge de glade stunder, men også de mange svære beslutninger om kontrakter, ansættelser og budget. Herudover vil DR-holdet også bevæge sig rundt i Hobro by og filme miljøer, der har relation til klubben.
 
En af inspirationskilderne til seriens stil har blandt andet været dokumentaren ”The Four Year Plan”, der handler om Queens Park Rangers kamp for at komme tilbage i Premier League for få år tilbage.
 
https://www.youtube.com/watch?v=R5xAmAjZ1mY


Tilbage til oversigten