Effektive FCN var skarpest på kunstgræsset

I et målrigt opgør på Farum Park måtte Hobro IK mandag eftermiddag se sig besejret 4-2, selvom Martin Mikkelsen med 2 scoringer gjorde sit til, at bringe spænding ind i mandagens opgør.
 
Hobro skulle mandag eftermiddag i aktion for 3. Gang på blot otte dage. Her gjaldt det mødet med F.C. Nordsjælland, der bød velkommen til kamp på gunstgræsset i Farum. En kamp, der skulle vise sig at blive ganske underholdende.
 
Mikkelsen sikrede udligning i livlig 1. halvleg
Som forventet var det F.C. Nordsjælland, der forsøgte at drage fordel af det glatte underlag på Farum Park. Hjemmeholdet lagde for land i højt tempo, hvor man med hurtige pasninger og sideskift på tværs af banen forsøgte at få Hobro-spillerne ud af balance i den defensive organisation. Men med et højt pres i de første minutter lykkedes det faktisk Hobro at lægge en dæmper på F.C. Nordsjællands angrebsspil, hvor udeholdet i det hele taget gik meget uimponeret til værks.
 
Opgørets første reelle mulighed tilfaldt dog F.C. Nordsjælland på et hjørnespark. Her burde Hobro-mandskabet være i stand til at matche hjemmeholdet, men alligevel steg Marcus Ingvartsen højst til vejrs, men headede dog et stykke forbi mål.
 
Marcus Ingvartsen var en farlig trussel overfor Hobro-forsvaret mandag eftermiddag, og efter godt en halv times spil, lykkedes det Ingvartsen at score kampens første mål. Her blev FCN-angriberen spillet fri i Hobro-feltet, hvorefter han med fikse driblinger og en skarp afslutning passerede Rask i Hobro-målet.
 
Hobro lod sig dog ikke slå ud af hjemmeholdets føringsmål. Godt 5 minutter senere modtog Martin Mikkelsen en aflevering udenfor Hobro-feltet, og kunne med et resolut spark sende bolden forbi FCN-keeper, Kasper Jensen. Målmanden fik lapperne på, men kunne ikke forhindre Mikkelsens første scoring i Hobro-trøjen.
 
Kort efter udligningen kunne Martin Thomsen med lidt held havde bragt Hobro foran, men Thomsens forsøg i FCN-feltet blev blokeret af den ene målstolpe, og de to mandskaber kunne gå til pause helt lige.
 
Hobro tabte pusten efter pausen
Hobro-comebacket lovede godt for de sidste 45 minutter på Farum Park. Men drømmen om den 2. Sejr på blot 5 dage svandt stille ind allerede kort inde i 2. Halvleg. Her modtog Marcus Ingvartsen en velspillet stikning i dybden, og alene med Jesper Rask formåede FCN-angriberen at runde Hobros målmand, inden han sendte kuglen i nettet, og gav hjemmeholdet føringen på ny.
 
Den tidlige scoring var en kold spand vand i hovederne på Hobro-spillerne, der indtil videre havde været godt med i opgøret. Omvendt havde FCN-holdet for alvor spillet sig varme, og udnyttede deres momentum til at udbygge føringen yderligere: Emiliano Marcondes dukkede op i Hobro-feltet efter et hjørnespark, og kunne fra tæt hold sende bolden i Hobro-målet, uden reel chance for Jesper Rask.
 
3-1-scoringen så ud til at knække gæsterne fra Hobro, der nu forsøgte at koncentrere sig om ikke at lade F.C. Nordsjælland komme yderligere foran. Men hjemmeholdets spillere stillede sig ikke tilfredse med den opnåede føring, og blev ved med at presse på i Hobro-feltet, hvilket også resulterede i endnu et mål til hjemmeholdet. Hurtige Joshua John fandt med et følt indlæg fra baglinjen en af banens mindste spillere, nemlig Uffe Bech, der ved bagstolpen kunne heade FCN på 4-1.
 
Kampen virkede efter Bechs scoring endegyldigt lukket og slukket, men Hobro-mandskabet fortsatte med at finde mulighederne, der kunne bringe gæsterne tilbage i opgøret.
 
Hvor man kunne have forventet, at de bedste muligheder ville tilfalde efter dødbolde, var det faktisk Martin Mikkelsen, der endnu engang kunne bringe Hobro på rette kurs. Fra kanten af FCN-feltet så Mikkelsen sit snit til at udfordre Kasper Jensen på ny, der blot kunne se til, mens Hobro-kanten placerede bolden i nederste venstre hjørne af målet, og bragte fornyet spænding ind i  opgøret.
 
Hobro formåede dog ikke at skabe de fornødne muligheder, der kunne bringe udeholdet tættere på et udlignende resultat, og måtte efter 93 minutter sande, at det var et veloplagt og yderst effektivt FCN-mandskab, der på dagen var skarpest. 

(Foto: Dannie Rosenkrantz) 

Kampen i tal:
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 4-2 (1-1)
 
Mål:
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 1-0, Marcus Ingvartsen (35. Min).
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 1-1, Martin Mikkelsen (41. Min).
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 2-1, Marcus Ingvartsen (56. Min).
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 3-1, Emiliano Marcondes (67. Min).
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 4-1, Uffe Bech (72. Min).
F.C. Nordsjælland – Hobro IK 4-2, Martin Mikkelsen (81. Min).
 
Startopstillingen:
Jesper Rask, Jesper Bøge, Thomas Hansen, Mads Justesen, Jacob Tjørnelund(67. Rasmus Ingeman), Mads Jessen(77. Christoffer Østergaard), Martin Thomsen, Martin Mikkelsen, Mikkel Beckmann(65. Mikkel Thygesen), Mads Hvilsom, Dennis Høegh
 
På bænken: Martin Pedersen, Rune Hastrup, Mikkel Thygesen, Christoffer Østergaard, Rasmus Ingeman, Mathias Bersang Sørensen, Rasmus Lynge Christensen.
 
Advarsler:
Mads Justesen – Hobro IK (35. Min).
Mikkel Beckmann – Hobro IK (45. Min).
Mario Ticinovic – F.C. Nordsjælland (51. Min).  
 

Tilbage til oversigten