Første sæsonsejr efter målrigt opgør i Silkeborg

Hobro-mandskabet tog fredag aften sæsonens første sejr, da Silkeborg IF blev besejret i et målrigt opgør, som endte 3-2 til de gulklædte.
 
Fredag aften var Hobro-mandskabet på besøg på JYSK park, hvor holdet mod oprykkerne fra Silkeborg IF skulle forsøge at hente sin første sejr i 3F Superliga-sæsonen.
 
Det startede stille, og det var tydeligt, at begge hold lige skulle finde sig til rette på banen. Derfor var det først i det syvende minut, at et af holdene havde fået afsluttet mod målet - det blev silkeborgenserne, som dog skød over målrammen.
 
Herefter begyndte de rødklædte at sætte sig på spillet. I flere omgange var de tæt på at få sat et føringsmål i kassen, men på grund af Jesper Rask-redninger, en offside-kendelse og uskarphed fra Silkeborg-angrebet, så stod der fortsat 0-0 halvvejs inde i første halvleg.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Som kampen nærmede sig pausefløjtet, fik de gulklædte bedre styr på defensiven, og det holdt Silkeborg fra de store chancer, som de før i opgøret ellers havde haft en del af.
 
Med to ufarlige hold på banen, så lignede det mere og mere, at kampen ville gå målløs til halvleg. Den realitet ændrede sig dog blot minutter senere, da Hobro-mandskabet noterede sig for første afslutning i en kamp, hvor de ellers havde været aldeles ufarlige.
 
Et langt indkast blev sendt ind mod den unge Anel Ahmedhodzic, som headede bolden videre ind foran mål. Her kom forsvarsgeneralen Rasmus Minor højest, og han pandede bolden ind i netmaskerne til en føring til mandskabet fra Mariagerfjord. Dermed førte Hobro-mandskabet 1-0 efter deres første forsøg i kampen.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Med kun et minut tilbage af første halvleg, så gjorde silkeborgenserne det onde ved de gulklædte. Rasmus Minor blev afdriblet inde i feltet, og nede fra baglinjen blev bolden sendt ind foran mål. Her stod Anders Hagelskjær klar, og han behøvede kun at skubbe bolden indover målstregen. Dermed nåede hjemmeholdet akkurat at udligne, før kampens dommer fløjtede til pause.

 
 
Dødbolde førte vejen til første sejr i sæsonen
Trods Hobro-mandskabets manglende storspil, så var holdet farlige på dødbolde. Et kvarter inde i anden halvleg sendte de gulklædte endnu et langt indkast ind i boksen, og igen blev det farligt i feltet. Efter et par afretninger endte bolden i fødderne på Julian Kristoffersen, som med et frækt skud sendte et forsøg afsted, som han desværre måtte se prelle af på stolpen.
 
Tyve minutter inde i anden halvleg fik Hobro-mandskabet på ny en dødbold, som denne gang var i form af et hjørnespark. Her viste Peter Sørensens tropper igen, at de er farlige på standardsituationer, da Rasmus Minor igen kom højest og snittede bolden i mål via overliggeren. De gulklædte bragte sig dermed foran på ny, efter at de var kommet bedre med i kampen, end de var i den første halvleg.
 
Silkeborggenserne var endnu engang ved at svare tilbage kort tid efter føringsmålet, men igen måtte de rødklædte se deres forsøg reddet af en storspillende Jesper Rask.

Få momenter efter gik det igen Hobro-mandskabets vej. Mathias Haarup blev nedlagt i Silkeborggensernes målfelt, og det takserede dommeren til et straffespark. Det tog Pål Kirkevold sig sikkert af, da han bankede bolden ind i målets højre side og bragte mandskabet fra Mariagerfjord på sejrskurs med en 3-1-føring.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Fem minutter før tid bragte Silkeborg IF sig dog tilbage i opgøret, da Svenn Crone sendte en afslutning afsted, som blev rettet af. Det gjorde, at Jesper Rask ikke kunne nå at reagere på bolden, og dermed endte det med en reducering og et fornyet håb til hjemmeholdet.
 
Trods et tungt pres fra silkeborgenserne i de døende minutter, så lykkedes det ikke for dem at sende udligningen i kassen. Dermed tog Hobro-mandskabet sæsonens første sejr, da Silkeborg IF blev besejret 3-2 i et målrigt og underholdende opgør på JYSK park.
 
Næste kamp er på næste søndag, hvor Hobro-mandskabet skal forsøge at fortsætte den gode stime, når Brøndby IF kommer på besøg på DS Arena.
 
 

 
Kampfakta:
Silkeborg IF 2-3 Hobro IK (1-1)
 
Mål:
Rasmus Minor 37’ (Silkeborg IF 0 - 1 Hobro IK)
Anders Hagelskjær 44’ (Silkeborg IF 1 - 1 Hobro IK)
Rasmus Minor 66’ (Silkeborg IF 1 - 2 Hobro IK)
Pål Kirkevold 72’ (Silkeborg IF 1 - 3 Hobro IK)
Svenn Crone 85’ (Silkeborg IF 2 - 3 Hobro IK)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge – Anel Ahmedhodzic – Rasmus Minor – Mathias Haarup
Edgar Babayan – Christian Cappis – Mikkel M.P. – Oliver Thychosen
Julian Kristoffersen – Pål Alexander Kirkevold
 
Udskiftninger:
Ud: Julian Kristoffersen – Ind: Yosef Samuel (62. min.)
Ud: Oliver Thychosen - Ind: Nicholas Gotfredsen (80. min.)
Ud: Christian Cappis - Ind: Brandon Onkony (87. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Mathies Skjellerup, Hamse Hussein, Alexander Molberg
 
Advarsler:
Christian Cappis, Hobro IK (26. min.)
Anel Ahmedhodzic, Hobro IK (64. min.)
Edgar Babayan, Hobro IK (88. min.)
 
Tilskuertal:
3.468
 
Dommer:
Mikkel Redder

Tilbage til oversigten