Gotfredsen dobbelt målscorer i arbejdssejr

Anfører Mads Justesen startede på banen og slog dermed den tidligere formand Steen Juulsgaards kamprekord ved at spille sit opgør nummer 311 for Hobro IK. En god anden halvleg for Hobro sørgede heldigvis for, at han kunne fejre den med en 4-1-sejr.

Hobro startede kampen bedst og truede flere gange i indledningen på de efterhånden berømte dødbolde. En sådan skulle der også til for at få kampens første afslutning. Mads Justesen tog et frispark på midten af banen ned i feltet med hælen på meget ukarakteristisk vis, før Kasper Povlsen spillede bolden frem mod Anders Holvad, der vendte rundt på en tallerken og sparkede på mål. Desværre fik topscoreren ikke kraft nok i sin afslutning.

Næstved kom en smule bedre med i opgøret, men formåede ikke at nedbryde Hobro-defensiven. Derfor var næste mulighed også hjemmeholdets, da Lucas Jensen spurtede ned ad højrekanten i et kontraangreb, der i sidste ende havnede for fødderne af Sebastian Andersen, som sparkede på mål. I sidste weekend kastede kantspillerens glimrende sparketeknik en kasse af sig, men dette forsøg blev rettet til et hjørnespark.

Gæsterne fortsatte med at være mest i boldbesiddelse, men det var Hobro, der var farligst. Igen efter en omstilling, hvor Lucas Jensen viste sin fart efter gode detaljer fra både Anders Holvad og Sebastian Andersen. Jensen forsøgte sig fra kanten af feltet, keeperen skubbede bolden ud til siden, hvor Wilfried Domoraud akkurat var kommet for langt frem til at sparke riposten i mål.

Godt halvvejs gennem første halvleg sparkede Næstved på mål for første gang. Det gjorde de klogt i, for på et fremragende langskudsforsøg bragte gæsterne sig i front. Først søgte de en åbning i højresiden, men da der ikke var folk med i feltet blev bolden spillet tilbage mod midtbanemanden Andreas Baes, der med indersiden sendte bolden i en flot bue mod det lange hjørne.

Kampen var fortsat ung, men Hobro ønskede naturligvis at udligne føringen så hurtigt som muligt, og allerede minuttet efter scoringen forsøgte de at svare igen. Igen var det Sebastian Andersen, der forsøgte sig fra kanten af feltet. Offensivspilleren bar maske grundet en brækket næse, han pådrog sig i sidste weekend mod AB, men den påvirkede ikke umiddelbart sigtekornet, for keeper Sebastian Olsen måtte ud i en fin redning for at holde Hobro-manden fra at score for anden kamp i træk.

Som resten af halvlegen skred frem kom hjemmeholdet mere og mere på bolden, men ingen af mandskaberne formåede at producere de helt store muligheder, hvorfor pausestillingen var 0-1 til gæsterne.

Topscorer Anders Holvad kom ikke på måltavlen søndag eftermiddag, men arbejdede som altid benhårdt. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Fire Hobro-mål i anden halvleg
Efter pausen kom Hobro ud med større intensitet, og DS Arena skulle blot vente godt fem minutter på udligningen. Et frispark midt på banen blev forlænget af Babajide Ogunbiyi og spillet ud til højre for feltet mod Anders Holvad. Normalt befinder angriberen sig inde foran mål, men denne gang kom han i oplæggerens rolle, da Nicholas Gotfredsen kom først på topscorerens flade indlæg ved forreste stolpe og bragte balance i regnskabet.

I sidste weekend scorede forsvarsspilleren også, men sagde efterfølgende, at han ærgrede sig over andre chancer, som han missede i kampen. Blot to minutter efter sin scoring mod Næstved var han igen farlig, da han flugtede en dødbold mod kassen. Ingen scoring i denne omgang.

Minuttet efter troede det halve stadion, at Hobro kom i front. Lucas Jensen blev sendt i dybden, alle forventede, at han var offside, men flaget blev nede, hvorfor den hurtige kantspiller havde frit løb ned mod mål. Først i skudøjeblikket vinkede linjedommeren, stor forvirring, men intet føringsmål.

Et føringsmål fik vi til gengæld ti minutter senere. Igen Nicholas Gotfredsen, der viste centerforward-instinkt. Et hjørnespark hoppede og dansede mellem hoveder og fødder i boksen, før Hobro-manden dukkede op ved bagerste stolpe og prikkede sin anden scoring i kampen ind.

Nu skulle Næstved jagte et resultat, og gæsterne blev farligere og farligere, men både indlægsforsøg, dødbolde og langskud blev afværget af Hobro-forsvaret. I den anden ende viste Wilfried Domoraud sig frem ved at forsøge med et ekvilibristisk saksesparksforsøg, som dog sad lige på keeperen.

I det 78. minut var den nye kamprekordholder, Mads Justesen, tæt på at sende kuglen i eget net, da han ikke fik det ønskede træf på et indlæg fra venstre. Heldigvis var Jesper Rask vågen i målet og greb den farlige bold.

I stedet blev kampen lukket i den anden ende. Indskiftede Anatole Abang viste glimrende teknik og tog flot en lang bold ned på midten af banen, via en Næstved-fod havnede kuglen ved franske Wilfried Domoraud, der satte i løb mod målet. Det gjorde han godt, trak højre om den sidste forsvarsspiller og sendte en flad afslutning afsted. Sebastian Olsen i buret forsøgte, men keeperens fodparade var ikke nok til at holde Domoraud fra scoring. 3-1.

I kampens afsluttende fase var Hobro tættere på 4-1, end Næstved var på 3-2, og dybt inde i tillægstiden kom netop Hobros fjerde mål i kampen. Wilfried Domoraud samlede en andenbold op og sendte en stikning i dybden mod Anatole Abang, og alene med målmanden svigtede den camerounske landsholdsspiller ikke, hvorfor han cementerede sejren.

Udeholdet startede bedst og kom foran, men Hobros fysiske kapacitet blev afgørende, hvorfor kampen endte 4-1 til hjemmeholdet.

Kampfakta:
Hobro IK 4-1 Næstved BK (0-1)

Mål:
Hobro IK - Næstved BK 0-1, Andreas Baes (23. min.)
Hobro IK - Næstved BK 1-1, Nicholas Gotfredsen (51. min.)
Hobro IK - Næstved BK 2-1, Nicholas Gotfredsen (63. min.)
Hobro IK - Næstved BK 3-1, Wilfried Domoraud (81. min.)
Hobro IK - Næstved BK 4-1, Anatole Abang (90+4. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask, Jacob Tjørnelund, Mads Justesen (C), Babajide Ogunbiyi, Nicholas Gotfredsen, Sebastian Andersen (73. min. Martin Mikkelsen), Jonas Brix-Damborg (83. min. Mikkel Mejlstrup Pedersen), Kasper Povlsen, Lucas Jensen, Wilfried Domoraud, Anders Holvad (73. min. Anatole Abang).

Bænken:
Alexander Nybo, Jesper Bøge, Anatole Abang, Mikkel Mejlstrup Pedersen, Onur Albayrak, Martin Mikkelsen, Davidson Eden.

Advarsler:
Jeppe Illum - Næstved BK (38. min.)
Jacob Tjørnelund - Hobro IK (39. min.)
Lucas Jensen - Hobro IK (65. min.)
Andreas Baes - Næstved BK (71. min.)
Kasper Povlsen - Hobro IK (76. min.)

Tilskuertal:
1.187 tilskuere

Dommer:
Michael V. Jensen

Tilbage til oversigten