Grønning-scoring sendte Hobro IK videre i DBU Pokalen

Hobro IK fik ikke for alvor spillet til at flyde i aftenens pokalkamp mod Kolding IF, men takket være et clean sheet og et mål fra Sebastian Grønning blev det til en 1-0-sejr og videre avancement.
 
På en lun sommeraften i Kolding skulle Hobro IK forsøge at sikre sig videre avancement i DBU Pokalen, hvor modstanderen var 2. Divisionsmandskabet Kolding IF.
 
Første mulighed i kampen opstod efter få minutter, da startdebutanten Sebastian Grønning ganske ugeneret kunne pille en høj bold ned i feltet og lægge bolden på tværs. Der var dog ingen holdkammerater at spore inde i feltet, og chancen løb derfor ud i sandet.
 
Den tidligere AaB-angriber var livlig i kampens indledning. Det så man eksempelvis ved et langt indkast, hvor bolden til sidst endte i panden på angriberen, der headede bolden over mål. Kort tid efter var han på spil igen, da han blev spillet i dybden og fik taget bolden til sig, men i stedet for den ventede afslutning forsøgte han uselvisk at finde en medspiller på et fladt indlæg. Det lykkedes han ikke med.
 
Thomasbergs mandskab fortsatte med at presse på, og efter et kvarters spil blev Mikkel MP sendt i dybden. Den unge midtbanespiller forsøgte at finde Grønning på et fladt indlæg, men Kolding-defensiven kom på tværs.

Minuttet senere modtog brandvarme Pål Kirkevold bolden på kanten af feltet, men nordmandens afslutning havde ikke samme kvalitet, som man har set på det seneste i Alka Superligaen. Målmand Jens Rinke Kristensen kunne derfor let samle bolden op.
 
Herefter fulgte en periode, hvor hjemmeholdet kom frem til et par fine muligheder. Først kombinerede de sig fint igennem i Hobros venstre side, hvor Jonas Spornberger fik sparket i sidenettet. Få minutter senere missede den normalt så sikre Björn Kopplin en tilbagelægning til Jesper Rask, og Rune Nautrup fik derfor prikket bolden forbi Hobro-keeperen. Hjemmeholdets anfører formåede dog ikke at ramme det tomme mål på afslutningen.
 
Med fem minutter til pausefløjt fik Sebastian Grønning så en stor mulighed, da Kolding forsvaret forærede bolden til Martin Mikkelsen, der spillede Grønning fri kort foran mål. Angriberen svigtede på afslutningen, og Kolding-keeperen kunne redde til hjørnespark.
 
På det efterfølgende hjørnespark tog Sebastian Grønning så revanche. Bolden blev af Martin Mikkelsen serveret lige ind i panden på angriberen, der stensikkert headede sit første Hobro-mål i kassen.
 
Takket være Sebastian Grønnings scoring kunne Hobro IK gå til pause foran 1-0.
 
Sebastian Grønning scorede sit første Hobro-mål og sendte Hobro IK videre i DBU Pokalen. (Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Stærk Hobro-defensiv afværgede comebacket
Koldingenserne kom aggressivt ud til anden halvleg og gik helhjertet efter at komme tilbage i kampen. Der var blot spillet få minutter, inden Björn Kopplin kom for sent ind i en tackling og begik frispark nærmest på målfeltets kridtstreg. Frisparket blev hamret ind foran mål, hvor Mads Zederkof var få centimeter fra at kunne heade bolden i mål.

Hjemmeholdet havde generelt tilløb til mange chancer gennem anden halvleg, men Hobro-defensiven fik afværget gang på gang, inden det for alvor blev farligt.
 
Hobro var dog heller ikke uden chancer i anden halvleg, hvor Mathias Haarup i flere omgange fik vist sine offensive kvaliteter fra positionen som højre back. Først fik han sendt et indlæg ind til Sebastian Grønning, der var tæt på at score for anden gang i kampen, og senere fandt han Mikkel MP, der ikke fik ordentligt træf på sin afslutning.
 
Med tyve minutter tilbage af opgøret fik indskiftede Edgar Babayan afdriblet forsvaret og chippet bolden over den fremstormende keeper, men inde foran mål fik en forsvarsspiller foden på afslutningen. Returen så Babayan ud til at komme først hen til, men han blev nedlagt, inden han kunne nå bolden. Det lignede et straffespark, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende.
 
Da der stod 78 på stadionuret fik Sebastian Grønning sendt bolden i nettet for anden gang, da han blev spillet fri efter flot forarbejde fra Pål Kirkevold. Desværre var angriberen løbet i offside, hvorfor målet blev annulleret.
 
Der blev ikke scoret yderligere i kampen og Hobro IK er med 1-0-sejren videre til næste runde i DBU Pokalen.
 
 
Kampfakta: 
Kolding IF 0-1 Hobro IK (0-1) 
  
Mål: 
Kolding IF – Hobro IK 0-1, Sebastian Grønning (40. min.) 
  
Hobro-opstilling: 
Jesper Rask 
Mathias Haarup – Björn Kopplin - Rasmus Minor Petersen – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen – Jesper Bøge - Jonas Brix-Damborg (C) – Mikkel MP
Pål Alexander Kirkevold – Sebastian Grønning
  
Udskiftninger: 
Ud: Jesper Bøge - Ind: Nicholas Gotfredsen (22. min) 
Ud: Mathias Haarup - Ind: Edgar Babayan (67. min) 
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Danny Olsen (81. min) 
  
Ubenyttede spillere: 
Nicolaj Jørgensen (MM), Honoré Kalala, Mathies Skjellerup,
  
Advarsler: 
Rasmus Minor Petersen – Hobro IK (26. min.) 
Rune Nautrup – Kolding IF (44. min.)
Andre Jepsen – Kolding IF (77. min.)
Erik Nissen – Kolding IF (85. min.)

Tilskuertal: 
1.025 tilskuere 
  
Dommer: 
Jacob Kehlet

Tilbage til oversigten