Gyldne minutter blev afgørende for Hobro

Fem gyldne minutter blev altafgørende på DS Arena søndag aften. Emil Berggreen scorede sine to første mål for klubben, og grundlage dermed en fortjent Hobro-sejr. 

På en bidende kold novemberaften var det ikke umiddelbart til at se, at gæsterne fra Brøndby IF havde flere tidligere Premier League-spillere på holdkortet og lønningslisten. Ikke desto mindre måtte de blå-gule fra vestegnen efter 90 minutter sande, at de havde tabt til et hårdtkæmpende Hobro-hold, der med 3-0-sejren for alvor gav hjemmepublikummet noget at varme sig på.

Hobro og Brøndby lige i en jævnbyrdig første halvleg
Brøndby-angriberen Teemu Pukki blev i oktober kåret som Superligaens bedste spiller, og efter blot 50 sekunder beviste han hvorfor. Her snød Brøndby-finnen fuldstændig Hobro-forsvaret, og stak i dybden på en stikning fra en medspiller. Pukki fik rundet Jesper Rask i Hobro-målet, men til DS Arenas store lettelse, sendte angriberen bolden i sidenettet. 

Pukkis forsøg blev også det sidste man så til Brøndby i et stykke tid. For da Hobro-spillerne først fik spillet sig varme, lykkedes det dem at presse gæsterne fra Brøndby i noget, der mindede om et fuldbanepres. Den aggressive åbning fra hjemmeholdets side betød, at Brøndby-spillerne havde svære betingelser i kombinationsspillet. Med stor energi og vilje satte Hobro sig på kampen, hvilket var tæt på at udmønte sig i et føringsmål til hjemmeholdet. 

I første omgang var det Rasmus L. Christensen, der på en følt stikning fra Antipas var tæt på at score kampens første mål. Med sin hurtighed formåede han at overspurte Agger og resten af Brøndby-forsvaret, men nåede akkurat ikke at få prikket bolden ind bag Hradecky i Brøndby-målet. 

I de efterfølgende minutter var momentum klart på Hobro-fødder, og det var faktisk kun en opstander i Brøndby-målet, der forhindrede DS Arena i at bryde ud i et jubelbrøl. Her headede forsvarskrumtappen Egholm kuglen på stolpen, men til hans uheld sprang bolden tilbage i spil - og ikke i Brøndby-målet. 

Hobro spillede generelt en rigtig flot første halvleg, hvor man med gode kombinationer og fysisk duelspil satte udeholdet unde pres. Og selvom man ikke i første halvleg så meget til ham, kunne selvsamme Teemu Pukki have bragt gæsterne i front kort inden pausen, hvor han helt fri headede et indlæg direkte på Rask i Hobro-målet, der som en hvid sprællemand gjorde alt hvad han kunne, for at holde Brøndby fra fadet. 

Fantastisk Hobro-indsats blev udslagsgivende 
Selvom første halvlegs flotte præstation ikke kastede et føringsmål af sig, havde Hobro-spillerne bestemt ikke mistet modet i pausen. Hjemmeholdet fortsatte de gode takter fra de første 45 minutter, hvor Berggreen med et hovedstød over mål var tæt på at bryde dødvandet. Berggreen skulle vi se mere til i 2. halvleg. 

For efter 53 minutter kunne den høje Hobro-angriber score sit første mål for klubben. Mellem venner og fjender var Berggreen på det helt rigtige sted, på det helt rigtige tidspunkt, da bolden dumpede ned foran ham. Med en forløsende afslutning tæt under mål, sendte han bolden i Brøndby-kassen, og fik samtidig DS Arena til at bryde ud i et overvældende jubelbrøl, der kunne overdøve de ellers højtråbende Brøndby-tilhængere på udebaneafsnittet. 

Men Berggreen var ikke færdig endnu. Blot fire minutter senere, var angriberen på pletten igen. Her kunne han på et langt indkast fra Tjørnelund sparke bolden ind på Hradecky i Brøndby-målet, der febrilsk forsøgte at holde bolden på den rigtige side af mållinjen. Men selvom han forsøgte, kunne han ikke holde skuddet tilbage fra Berggreen, der for anden gang på blot fem minutter fik hjemmetilskuerne op af sæderne på Amerikavej. 

Med en 2-0-føring i baghånden, kunne man fra hjemmeholdets side overlade initiativet til gæsterne fra Brøndby, der var tvunget længere frem på banen. Dette efterlod logisk nok huller i Brøndby-defensiven, hvilket topscorer Mads Hvilsom med fem minutter igen kunne lukrere på. På en omstillingsmulighed løb han fra Brøndby-forsvaret, og alene med Brøndby-målmanden viste Hvilsom, at han er sin topscorertitel værdig. Med stor sikkerhed kunne han med højreskøjten sende bolden over i det lange hjørne, helt uden for Hradeckys rækkevidde. 

3-0 viste måltavlen, da dommer Kehlet efter 94 minutters spil kunne føjte en underholdende og målrig affære på DS Arena af. Her kunne Hobro-spillerne i nærmest eurofisk jubel omfavne hinanden, og lade sig hylde af  hjemmepublikummets stående klapsavler. 

(Foto: Dannie Rosenkrantz) 

Kampen i tal:
Hobro IK – Brøndby IF 3-0 (0-0)
 
Mål:
Hobro IK – Brøndby IF 1-0, Emil Berggreen (53. Min)
Hobro IK – Brøndby IF 2-0,  Emil Berggreen (57. Min)
Hobro IK – Brøndby IF 3-0, Mads Hvilsom (86. Min)
 
Startopstillingen:
Jesper Rask, Jesper Bøge, Anders Egholm, Mads  Justesen, Jacob Tjørnelund, Jonas Damborg, Martin Thomsen(90. Christoffer Østergaard), Mads Hvilsom, Quincy Antipas(76. Mads Jessen), Rasmus L. Christensen, Emil Berggreen(83. Rune Hastrup).
 
På bænken: Rasmus Ingeman, Martin Pedersen, Mathias Bersang Sørensen, Rune Hastrup, Christoffer Østergaard, Mads Jessen, Rasmus Hansen.
 
Advarsler:
Andrew Hjulsager – Brøndby IF (53. Min)
Frederik Holst - Brøndby IF (59. Min)
Quincy Antipas – Hobro IK (60. Min)
Martin Albrechtsen – Brøndby IF (62. Min)  
 

Tilbage til oversigten