Håbet om overlevelse lever efter flot 2-0-sejr i Vejle

Brændt straffe, fight, drama og jubel. Kampen på Vejle Stadion havde det hele, da Hobro IK søndag eftermiddag kæmpede sig heroisk videre i kampen om overlevelse i Superligaen.
 
Trods et stemningsfyldt Vejle Stadion, så startede søndagens kamp nervøst, uden nogle af holdene for alvor fik presset på i opgørets begyndelse. Det var først efter ni minutters spil, at den første chance blev skabt. Sabbi modtog bolden på kanten af feltet i venstre og sendte et skud afsted, som gik snært forbi målet efter en afretning fra en Vejle-spiller.
 
Herefter fik Hobro-spillerne lagt et pres på Vejle Boldklubs mål, hvor de havde flere optræk til gode chancer. Det kulminerede i det 13. minut, hvor Sabbi fik generobret bolden, og med et par fikse træk og finter, fik han sat en 3-4 Vejle-mand af og sendt bolden afsted til Vito Hammershøy-Mistrati, som stod fri på kanten af feltet. Med et drømmehug drønede Vito bolden ind i netmaskerne i Vejle-målets venstre side uden nogen chance for Vejle-målmanden. Der lød et jubelbrøl fra Hobro-mandskabet og de medrejsende fans, mens resten af stadion så forstummet til. 0-1 til Hobro IK, som nu havde gjort stillingen til 1-1 samlet.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Målet til de gulklædte resulterede i forøget tro på en samlet sejr, og de fortsatte derfor deres pres. Efter en 10-minutters tid med et Hobro-pres og flere optræk til chancer, så begyndte kampen at blive mere intens, og fysikken begyndte at dominere. Det betød, at spillet blev flyttet til midten af banen, og der igen var meget duelspil, lange bolde, og at der blev delt en del gule kort ud.
 
Det var ikke før slutningen af første halvleg, at der for alvor skete mere. Her begyndte Vejle Boldklub at lægge et pres på Hobro-målet, hvor en af situationerne i flere omgange gav kæmpe chancer til vejlenserne. Hobro-mandskabet fik på heroisk vis afværget mulighederne, inden de rød-hvid-klædtes Sergiy Gryn hamrede bolden over mål.
 
Presset fra Vejle Boldklub fortsatte, og det kulminerede, da en Edgar Babayan gik ned i en glidende tackling inde i målfeltet. Her nedlagde han en Vejle-mand, og kampens dommer Morten Krogh takserede hændelsen til et straffespark til hjemmeholdet.
 
Kjartan Finnbogason gik til bolden og hamrede den op mod målets venstre hjørne, men her kom en flyvende Jesper Rask Hobro IK til undsætning, da han med en fabelagtig  redning fik tog sig af forsøget og efterfølgende var over returbolden. En fantastisk redning, som betød, at Hobro IK fortsat var foran, og at den samlede stilling fortsat forblev 1-1, idet dommeren fløjtede af til en tiltrængt pause.

 
Tungt Vejle-pres mod Hobro-målet
I starten af anden halvleg var Hobro-mandskabet bedre med og havde optræk til chancer, uden at det blev forløst. Kampen fortsatte sin høje intensitet, og de gule kort fortsatte med at komme - denne gang til Julian Kristoffersen efter han gik hårdt ind i en luftduel.
 
Herefter lagde Vejle-mandskabet et tungt pres på de gulklædte, og med et højlydt hjemmepublikum bag sig var de farlige i næsten enhver situation. Mandskabet fra Mariagerfjord var hårdt presset, og efter 58 minutter lykkedes det Melker Hallberg at hugge et forsøg på overliggeren.

Heroisk forsvarsspil og flere pragtredninger fra Jesper Rask holdt hjemmeholdet fra at score i denne periode, og der skulle ske noget hos Hobro-mandskabet, hvis de skulle komme ud på den anden side uden en scoring imod.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Modsvaret fra Peter Sørensen blev at tage den advarselsramte Julian Kristoffersen ud og i stedet sende midtbanespilleren Christian Cappis ind. Vejle-mandskabet fortsatte presset og havde flere chancer, men fik i sidste ende ikke noget ud af deres anstrengelser. Der kom mere ro på bolden hos Hobro-mandskabet, efter der var kommet en midtbanemand mere ind, og spillet flød igen frem og tilbage på banen uden de store trusler mod mål.
                                                                                                                          
Som tiden skred frem, var det som om, at begge hold blev mere forsigtige og nervøse i deres spil. En scoring imod ville for begge hold betyde, at de skulle op og score selv. Derfor blev kampen defensivt orienteret, hvor begge hold fokuserede mere på arbejdet tilbage i banen fremfor det fremadrettede spil.
 
Meget mere skete der ikke, og anden halvleg blev derfor fløjtet af uden scoringer. Det betød, at kampen gik videre til forlænget spilletid. Her skulle der findes det hold, som med sikkerhed må en tur ned i landets næstbedste række efter sommerferien.
 

 
Uhyggeligt vigtig scoring i nervepirrende tillægstid
Det var nogle tydeligt ramte og udmattede mandskaber, som kom ind til kampens forlængede spilletid. Kreativiteten var ikke særligt stor fra begge hold, og den defensive tilgang til kampen fortsatte. Ingen af holdene ville lave en fejl, som kostede dem mulig overlevelse.
 
Opgøret var præget af spilstop, nervøsitet og ikke mindst dramatik, som var nervepirrende for enhver seer.
 
En lidt tilfældig situation fik sendt Hobro-angriberne på en omstilling, som til sidst blev sendt op mod Sabbi, som var tæt på at nå bolden inde foran mål. Situationen endte dog med at give et hjørnespark til Peter Sørensens tropper.
 
På hjørnesparket blev bolden sendt flot indover af Vito Hammershøy-Mistrati, som fandt et lille hul i forsvarets opdækning. Her stod Emmanuel Sabbi, og amerikaneren headede den resolut ind i Vejle-målet og gav de gulklædte en utrolig vigtig 2-0-føring. Scoringen betød, at Vejle-mandskabet på dette tidspunkt skulle op og lave to mål for at undgå nedrykning.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Efter scoringen fik hobrogenserne fornyet energi og tro på tingene, og de pressede nu på. Kort efter scoringen til 0-2 kom Edgar Babayan til skudmulighed, men han måtte se sit forsøg ryge over overliggeren.
 
Peter Sørensens tropper fortsatte med at stå solidt defensivt, og derfor kunne de gå ind til anden halvleg af den forlængede spilletid med en føring på 2-0.
 
 
Resultatet skulle forsvares hjem
Starten af anden del af den forlængede spilletid gik, som man kunne forestille sig. Vejle Boldklub satsede fortsat alt offensivt, og de var også tæt på at reducere, da Gustaf Nilsson headede bolden mod kassen. Endnu engang stod Jesper Rask i vejen og fik reddet bolden på stregen, hvorefter han hurtigt var over returen. Dermed fortsatte de gulklædte kursen mod sejren.
 
Vejle forsøgte og forsøgte, men lige lidt nyttede det, da holdet fra Mariagerfjord stod solidt i defensiven, og målmand Jesper Rask var en mur inde foran mål.
 
Trods flere forsøg fra Vejle-mandskabet, så måtte de i sidste ende se sig slået, da kampens dommer fløjtede af. Kampen endte 2-0 til Hobro-mandskabet, som derfor stadig lever i kampen om overlevelse i Superligaen efter en sand herreindsats og efter at have vist utrolig viljestyrke og fighterinstinkt.
 
De gulklædte fra Mariagerfjord kan nu se frem til to playoff-opgør mod det hold, der ender på andenpladsen i NordicBet Ligaen.(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Kampfakta:
FS: Vejle Boldklub 0 - 2 Hobro IK (0-1) (FT 0-1)
 
Mål:
Vito Hammershøy-Mistrati 14’ (Vejle Boldklub 0-1 Hobro IK)
Emmanuel Sabbi 103’ (Vejle Boldklub 0-2 Hobro IK)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Nicholas Gotfredsen – Yaw Amankwah – Jesper Bøge – Mathias Haarup
Emmanuel Sabbi – Vito Hammershøy-Mistrati– Mikkel M.P. – Edgar Babayan
Julian Kristoffersen – Pål Kirkevold
 
Udskiftninger:
Ud: Julian Kristoffersen – Ind: Christian Cappis (65. min.)
Ud: Mikkel M.P. - Ind: Sebastian Grønning (72. min.)
Ud: Mathias Haarup - Ind: Jacob Tjørnelund (85. min.)
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Mathies Skjellerup (115. min)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Hamse Hussein.
 
Advarsler:
Jesper Bøge, Hobro IK (12. min.)
Melker Hallberg, Vejle Boldklub (27. min)
Vito Hammershøy-Mistrati, Hobro IK (34. min)
Julian Kristoffersen, Hobro IK (54. min)
Imed Louati, Vejle Boldklub (90.+4 min)
Pål Kirkevold, Hobro IK (94. Min)
Mads Greve (99. min)
 
Tilskuertal:
9142
 
Dommer:
Morten Krogh

Tilbage til oversigten