Hattrick nedlagde Hobro i Helsingør

Hobro IK rendte søndag eftermiddag ind i forårets første nederlag, da de tabte med 3-0 mod formstærke FC Helsingør. Andre Riel var manden bag alle tre scoringer for hjemmeholdet.

Det var NordicBet Ligaens to mest formstærke hold, der ramlede sammen søndag eftermiddag. Hobro var uden nederlag i hele foråret, FC Helsingør i seks kampe. Umiddelbart virkede hjemmeholdet til at have mest selvtillid, og de startede pågående og med livligt spil.

Men det var Anders Holvad, der leverede kampens første farlige skud på mål. Et kontraangreb løb i første omgang ud i sandet, men Hobro-topscoreren trak derefter ind i banen fra højrekanten og sneg en drilsk afslutning uden om målet.

Trods forsøget fra Anders Holvad fortsatte den dynamiske start fra hjemmeholdet. Efter små ti minutter blev Hobro-forsvaret spillet tyndt, da Mads Aaquist rykkede fri til højre i feltet og fandt en blank Andre Riel midt for mål, hvor han gav værterne en tidlig føring.

Hobro kom tæt på at svare hurtigt igen, da Pål Kirkevold kom først på et indlæg mod forreste stolpe. Men hjemmeholdet virkede til at være sprængfyldt med selvtillid, og målscorer Riel stod for næste forsøg, da han fra kanten af feltet tvang Jesper Rask ud i en redning.

I denne sæson har Hobro været kendt for at være stærke på dødbolde, men på det seneste har standardsituationerne ikke kastet mange mål af sig. Det var tæt på at ændre sig, da en nedfaldsbold efter et frispark havnede ved Jonas Brix-Damborg, hvis resolutte afslutning blev blokeret i feltet.

Det var i høj grad Mads Aaquist, der strikkede FC Helsingørs offensive spil sammen. Næste tilbud tilfaldt ham selv, da bolden lidt tilfældigt havnede ved hans fødder i boksen, hvorfra han forsøgte sig med ydersidespark, der akkurat ikke drejede nok til at gå i mål. Tæt på kom hjemmeholdet igen cirka fem minutter efter, da Andre Riel i et kontraangreb forsøgte at fange Jesper Rask ude af sit mål. Offensivspillerens forsøg fra 25 meter røg i nettaget.

Mod slutningen af halvlegen virkede hjemmeholdet til at tabe pusten en anelse, og Hobro spillede sig bedre med. Det blev aldrig for alvor farligt, og pausestillingen var derfor 1-0 til værterne.

Anders Holvad agerer normalt frontløber, men Hobro-topscoreren startede på kanten mod FC Helsingør. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Riel-scoringer i god Hobro-periode
Anden halvleg startede mere åbent, men der skulle gå otte minutter, før det blev farligt. Pål Kirkevold og Edgar Babayan spillede sammen på kanten af feltet, hvorefter nordmanden var tæt på trampe sig det sidste stykke gennem forsvaret, der i sidste øjeblik fik afværget.

Fire minutter senere tilkæmpede Anders Holvad sig et frispark på venstrekanten, som blev slået modsat i feltet mod samme Kirkevold. Nordmanden flugtede til bolden, som inde foran mål blev rettet af et par gange, før den hoppede til hjørnespark.

Gæsterne lykkedes nu med at etablere et pres mod Helsingør-målet. De to backs, Björn Kopplin og Jesper Bøge var gode til at trække med frem og tilbyde sig i overlap. Netop Bøge var oplægger til næste chance, da han trillede bolden tilbage mod en fremadstormende Mads Schäfer, hvis afslutning på kanten af feltet blev blokeret til hjørnespark.

Gæsterne jagtede fortsat udligningen, men efter endnu et hjørnespark blev de fanget fremme. Björn Kopplin så umiddelbart ud til at have styr på en lang bold fra Vito Mistrati, men tyskeren faldt, hvorfor bolden gled videre mod Andre Riel, der nu havde frit løb mod mål og sikkert gjorde det til 2-0.

Ikke mere end tre minutter senere virkede sejren så godt som sikker. Den dobbelte målscorer, Andre Riel, kronede en flot præstation med et hattrick, da han tog sig af et frispark på kanten af feltet, som han på flotteste vis satte i nettet til 3-0.

Med godt ti minutter tilbage af opgøret blev hjemmeholdets Vito Mistrati udvist efter sit andet gule kort. Men det var for sent til at ændre på kampens udfald, og det tætteste gæsterne kom på en scoring i slutfasen var et par hovedstødsforsøg efter dødbolde.

Hobro var bedst i anden halvleg indtil 2-0-scoringen og pressede længe på for at få en udligning. Men de to hurtige scoringer fra Andre Riel punkterede kampen og sikrede hjemmeholdet alle tre point.

Kampfakta:
FC Helsingør 3-0 Hobro IK (1-0)

Mål:
FC Helsingør - Hobro IK 1-0, Andre Riel (9. min.)
FC Helsingør - Hobro IK 2-0, Andre Riel (69. min.)
FC Helsingør - Hobro IK 3-0, Andre Riel (72. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Yaw Amankwah - Mads Justesen (C) - Björn Kopplin
Mads Schäfer - Kasper Povlsen - Jonas Brix-Damborg - Anders Holvad
Pål Alexander Kirkevold - Edgar Babayan

Udskiftninger:
Ud: Kasper Povlsen - Ind: Lucas Jensen (62. min.)
Ud: Edgar Babayan - Ind: Sebastian Andersen (72. min.)
Ud: Anders Hovlad - Ind: Quincy Antipas (80. min.)

Ubenyttede spillere:
Alexander Nybo, Nicholas Gotfredsen, Mikkel Mejlstrup Pedersen, Rune Hastrup.

Advarsler:
Vito Mistrati - FC Helsingør (17. min.)

Udvisninger:
Vito Mistrati - FC Helsingør (79. min.)

Tilskuertal:
1.328 tilskuere

Dommer:
Benjamin Willaume-Jantzen

Tilbage til oversigten