Hobro bedst i nordjysk remis

Hobro IK var Nordjyllands bedste hold i mandagens opgør mod AaB, som endte uafgjort 1-1. Thomasbergs tropper dominerede særligt i anden halvleg og havde chancerne til mere end det ene point.

Solen skinnede over Aalborg Portland Park, da dommer Mads-Christoffer Christoffersen klokken 19.00 fløjtede det nordjyske opgør mellem AaB og Hobro op.
 
Hobro indledte kampen godt de første minutter, og efter 3 minutters spil sendte Danny Olsen et giftigt frispark ind i feltet. Bolden landede hos Pål Kirkevold, som desværre sparkede over AaB-målet.
 
De første 10 minutter var der langt mellem snapsene. AaB var mest på bolden, men ude af stand til at brodere sig igennem en velorganiseret Hobro-defensiv. Hobro lurede omvendt på kontra, men heller ikke de formåede at strikke noget af betydning sammen.
 
Efter 12 minutter var AaB for første gang farlige, da Edison Flores sendte et frispark et par meters penge over mål.
 
Sekvensen efter var det Hobro, der nærmede sig en chance. Først drev Björn Kopplin frem i venstre side, men hans indlæg savnede den nødvendige kvalitet. Herefter modtog Edgar Babayan en god aflevering i venstre side af AaBs straffesparksfelt. Desværre reddede Nicolai Larsen med en flot fodparade.
 
I det 22. minut bragte Kasper Risgård AaB i front. Jesper Bøge tabte et skridt med bolden for fødderne i en farlig position. AaBs Filip Lesniak opfangede bolden og sendte den hurtigt ind til Kasper Risgård, der vandt duellen med Nicholas Gotfredsen og let kunne chippe bolden over Jesper Rask i målet.
 
Resten af første halvleg var småt med chancer. Pål Kirkevold var farligst for Hobro, da han oversprintede Jores Okore og nåede bolden først, men afslutningen blev desværre blokeret og var ingen sag for Nicolai Larsen at redde. Edison Flores var tæt på for AaB efter 40 minutter, da han forsøgte sig på et frispark fra kanten af feltet. Jesper Rask reddede dog flot.
 
Sommerens tilgang Vito Hammershøy-Mistrati spillede igen en flot kamp på Hobros midtbane og lagde fornemt op til Hobros scoring. (Foto: Dannie Rosenkrantz) 

Et forvandlet Hobro-mandskab i 2. halvleg
Det var et Hobro-mandskab, som gik til pause med plads til forbedring. Og det kunne virke til, at Thomas Thomasberg havde talt med store ord i halvlegen, for det var et forvandlet Hobro-hold, der kom ud til 2. halvleg.
 
Hobro lagde et aggressivt pres i 2. halvlegs indledning, og allerede efter få minutter var Rasmus Minor tæt på at udligne efter et frisparksindlæg endte for fødderne af ham, men Jores Okore sparkede væk på stregen.
 
Efter 54 minutter var det så Danny Olsens tur til at teste AaB-målet. Efter flotte kombinationer i højresiden endte Danny Olsen med at sende bolden på overliggeren, og dermed var han tæt på at åbne målkontoen i Hobro-trøjen.
 
Der skulle gå 62 minutter før, at forløsningen kom. Pål Kirkevold og Vito Hammershøy-Mistrati drev gæk med AaB-defensiven, og en fræk afslutning af nordmanden i nærmeste hjørne passerede Nicolai Larsen i målet.
 
Med 1-1 på tavlen var det Hobro, der fortsatte med at dominere – og efter 67 minutter sparkede Vito Hammershøy-Mistrati snært forbi opstanderen på et flot langskud.
 
Rasmus Minor var endnu engang tæt på at score efter et frispark. Denne gang var det Nicolai Larsen, som reddede et flot forsøg fra forsvarskæmpen.
 
Mads-Christoffer Christoffersen fløjtede det nordjyske opgør af efter 94 minutters spil. Efter en forrygende præstation i 2. halvleg kunne Hobro rejse hjem med ét point fra en udebane, hvor de historisk har haft svært ved at spille. 

Kampfakta:
AaB 1-1 Hobro IK (1-0)
 
Mål:
AaB - Hobro IK 1-0, Kasper Risgård (22. min.)
AaB - Hobro IK 1-1, Pål Alexander Kirkevold (61. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Nicholas Gotfredsen - Jesper Bøge - Rasmus Minor Petersen - Björn Kopplin
Danny Olsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg (C) – Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold - Quincy Antipas
 
Udskiftninger:
Ud: Edgar Babayan - Ind: Mikkel M. Pedersen (74. min)
Ud: Quincy Antipas - Ind: Sebastian Grønning (85. min)
Ud: Danni Olsen - Ind: Mathias Haarup (89. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Onur Albayrak, Yaw Amankwah, Honoré Kalala
 
Advarsler:
Pål Kirkevold - Hobro IK (12. min.)
Sebastian Grønning - Hobro IK (90. min.)
Kristoffer Pallesen - AaB (93. min.)

 
Tilskuertal:
7.283 tilskuere
 
Boldbesiddelse:
AaB: 58%
Hobro IK: 42%
 
Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen
 

Tilbage til oversigten