Hobro-comeback i Superliga-comebacket

Hobro IK kom tidligt bagud mod FC Helsingør, men fik kæmpet sig tilbage i Superliga-comebacket. Martin Mikkelsen og Quincy Antipas sørgede for hjemmeholdets scoringer, der vendte kampen i anden halvleg.

Kampen var kun 10 sekunder gammel, da Jonas Brix-Damborg begik sæsonens første frispark ved at træde Mads Aaquists støvle af med stor præcision. Da Jesper Rask et minuts penge senere sparkede en bold ud af stadion, var man ikke i tvivl. Den nye sæson var startet.

Første forsøg på mål var hjemmeholdets, da Edgar Babayan var fri i venstre side af feltet, hvorfra han forsøgte sig hårdt og fladt, men gæsternes keeper Mikkel Bruhn fik blokeret.

Selvom Hobro viste gode takter i indledningen, var det FC Helsingør, der tidligt tog føringen. I første omgang fik Rasmus Minor ikke headet et hjørnespark væk, og da Mads Justesen efterfølgende missede samme øvelse, kunne Mikkel Basse sparke den løse bold i feltet i nettet.

Men det var værterne, der generelt var bedst i starten og kom frem til de fleste chancer. Björn Kopplin erobrede bolden på egen banehalvdel, afdriblede en mand og løb venstrekanten til ende, før han fandt Pål Kirkevold i boksen. Nordmandens afslutning blev lidt slatten.

Et par minutter senere viste den tidligere Helsingør-mand, Vito Mistrati, noget af det, som han er hentet ind til. Med stort overblik styrede han et opspil, der startede nede i eget felt, og som endte i det andet, da han fandt Edgar Babayan midt for mål. Men den tidligere Randers-spillers afslutning blev blokeret.

Nede ved Jesper Rask blev det for det meste kun farligt, når gæsterne forsøgte sig på langskud. Det mest kompetente forsøg stod giftige Andre Riel for, da han tvang Hobro-keeperen ud i en flot redning.

Herefter fulgte en periode med stilstand i kampen. Hobro var mest på bolden og forsøgte tålmodigt at bygge spillet op med korte pasninger, men med tre centrale forsvarsspillere og to wingbacks stod FC Helsingør solidt defensivt.

Dødevandet blev brudt med cirka fem minutter til pausen. Danny Olsen tog et hjørnespark kort til Pål Kirkevold, som gav ham bolden igen, hvorefter han smækkede den hårdt og fladt ind i det lille felt. Selv Jesper Rask kunne her have udlignet, men der var desværre ingen Hobro-spillere til at prikke den ind.

Med sin tredje scoring i Hobro-trøjen bragte Martin Mikkelsen balance i regnskabet på oplæg af Pål Kirkevold. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Kampen vendt rundt
Takterne var de samme i indledningen på de sidste 45 minutter. Hobro var mest på bolden og skabte de fleste muligheder. Første skud kom fra Edgar Babayan, der fik både et frispark og derefter en afslutning på returen blokeret, hvorefter Martin Mikkelsen sparkede fladt og snert forbi Mikkel Bruhns mål.

Og netop Babayan var den Hobro-spiller, der kom frem til mest. Små ti minutter inde i anden halvleg spillede han sammen med Björn Kopplin i venstresiden og kom fri til en afslutning i boksen, men selvom afslutningen brækkede i luften fik Mikkel Bruhn blokeret på stregen.

Efter en periode, hvor Helsingør kom bedre med i spillet, og hvor der ikke var mange store chancer at berette om, fik Hobro bragt balance i regnskabet. Pål Kirkevold opsnappede en stor opspilsfejl fra Andreas Holm, og alene med keeperen kunne han prikke den til siden til Martin Mikkelsen, der fortjent kunne sparke udligningen i det tomme mål.

Det satte gang i en god periode for hjemmeholdet, som pressede på for et føringsmål. Jesper Bøge sparkede i sidenettet fra en spids vinkel, før han et par minutter efter fandt en fri Kirkevold i feltet. Nordmandens afslutning med højrebenet manglede det sidste.

Begge hold viste sig farlige på dødbolde i anden halvleg. Af flere omgange var gæsterne uhyre tæt på at heade bolden i mål, men i stedet var det Hobro i den anden ende, der fik nettet til at blafre. Og det var netop på et hjørnespark. Den nye og tårnhøje mand Rasmus Minor Petersen kom på bolden og forlængede den til bagerst i feltet, hvor indskiftede Quincy Antipas kom flyvende gennem luften og sendte Hobro i front.

Straks efter føringsmålet begyndte FC Helsingør at presse på for en pointgivende scoring. Andre Riel, der scorede hattrick, da Hobro gæstede Nordsjælland i foråret, driblede sig fri og sparkede mod det korte hjørne i feltet. Jesper Rask var vågen og boksede til hjørnespark.

Men tættest på scoring var ikke udeholdet, men derimod hjemmeholdet. Målscorer Quincy Antipas tog chancen langt udefra og klappede læderet på indersiden af stolpen, men over stregen kom den lige nøjagtigt ikke.

Det var heller ikke nødvendigt, for Hobro IK var allerede i front, og det blev de ved med at være indtil dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen fløjtede for sidste gang. Tre point i første Superligakamp.

Kampfakta:
Hobro IK 2-1 FC Helsingør (0-1)

Mål:
Hobro IK - FC Helsingør 0-1, Mikkel Basse (7. min.)
Hobro IK - FC Helsingør 1-1, Martin Mikkelsen (66. min.)
Hobro IK - FC Helsingør 2-1, Quincy Antipas (78. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Rasmus Minor Petersen - Mads Justesen (C) - Björn Kopplin
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg - Danny Olsen
Pål Alexander Kirkevold - Edgar Babayan

Udskiftninger:
Ud: Edgar Babayan - Ind: Quincy Antipas (63. min.)
Ud: Danny Olsen - Ind: Mikkel Mejlstrup Pedersen (81. min.)
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Nicholas Gotfredsen (83. min.)

Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen, Jacob Tjørnelund, Honoré Kalala, Sebastian Grønning.

Advarsler:
Anders Holst - FC Helsingør (80. min.)

Tilskuertal:
2.476 tilskuere

Boldbesiddelse:
Hobro IK: 54 %
FC Helsingør: 46 %

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilbage til oversigten