Hobro IK bakker op om genstart af 3F Superliga


 
Hobro IK bakker op om genstart af 3F Superliga
Divisionsforeningen har i samarbejde med eksterne og interne læger samt trænings- og sundhedseksperter udarbejdet protokoller, der skal muliggøre en genstart af 3F Superligaen ultimo maj.
 
Divisionsforeningen meddelte i en pressemeddelelse i går, at planen for en genstart af 3F Superliga er klar. En plan, der skal sikre en forsvarlig og fair afslutning af 3F Superliga, efter godt to en halv måneds pause. Planen er således, at første kamp i 3F Superliga spilles den 29. maj.
 
Formand i Hobro IK Lars Kühnel udtaler:
”Intet er vigtigere end folkesundheden og det at stoppe spredningen af Corona-virus og redde så mange arbejdspladser, som muligt. Hobro IK har derfor fulgt Regeringens og Sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer gennem hele denne periode. De meget, meget grundige protokoller fra Divisionsforeningen, der er udarbejdet sammen med en række andre lande, er således lavet for at sikre en minimal smitterisiko og vil gøre det sundhedsmæssigt forsvarligt for spillere, trænere, dommere mfl. igen at afvikle fodboldkampe. Det vil være fantastisk.”
 
Divisionsforeningen lægger op til, at alle aktører skal testes forud for første kampdag og løbende under den resterende del af sæsonen. Dette gøres med fokus på at afvikle resten af sæsonen på en forsvarlig måde, der samtidig sikrer, at sundhedssystemet ikke bliver belastet.
 
”Sundheden blandt vores spillere og trænere samt deres familier er i fokus, og for at vi kan garantere deres sundhed, kræves det, at de skal testes forud for kampene. Vi er sikre på, at der er taget hensyn til alle aspekter vedrørende spillernes sikkerhed i de udarbejdede protokoller. Det bliver vel Danmarks mest sikre sted at opholde sig, for hvor i samfundet i dag vil man alene være blandt andre mennesker, som alle er testet? Det er børnene ikke i skolen, vi andre på arbejdspladsen eller når vi køber ind i supermarkedet mv. Vi håber derfor meget på, at protokollerne ikke vurderes som uansvarlige, og at vi alle kan stå sammen om fodbold ved at holde afstand og følge med hjemme fra skærmen. Bare tanken om at sidde og heppe på Hobro IK med en kold øl på terrassen tænder et håb i mig for hele samfundet – og vi har virkelig behov for håb i denne tid, hvor flere og flere mister jobbet og mange arbejdspladser er truede.” slutter formand i Hobro IK Lars Kühnel.
 
 (Pressemeddelelse 02-05-2020)


Tilbage til oversigten