Hobro IK er ude af Sydbank Pokalen efter nederlag i Vejgaard

Oliver Thychosen bragte Hobro IK foran allerede efter fire minutter af dagens pokalopgør mod Vejgaard Boldspilklub. Det rakte dog ikke for mandskabet fra Mariagerfjord, som endte med at tabe 1-2, og dermed er de gulklædte ude af denne sæson af Sydbank Pokalen.
 
Tirsdag aften skulle Hobro IK i aktion i Sydbank Pokalen for første gang i denne sæson. Turen gik til Soffy Road i Aalborg, hvor 2. divisionsmandskabet Vejgaard Boldspilklub tog imod de gulklædte fra Mariagerfjord.
 
Nyerhvervelsen Kerim Memija var med fra start, og allerede efter få minutter drev den debuterende forsvarsspiller bolden frem i højre side. Fra baglinjen sendte han en afslutning afsted, som blev reddet, men returen røg lige hen til Oliver Thychosen, der uden det store besvær kunne sparke bolden i mål og sikre en tidlig føring til Hobro-mandskabet.
 
Ti minutter senere blev der dog bragt balance i regnskabet, da Hobro-spillerne ikke fik clearet et hjørnespark. I stedet fik hjemmeholdets Lasse Storvang til sidst sparket bolden i mål.
 
Hobro-spillerne forsøgte at svare tilbage ved at sætte mere tempo i boldomgangen, men det lykkedes ikke mod et meget aggressivt og kompakt Vejgaard-hold, som forsvarede sig dygtigt.
 
Peter Sørensens tropper skulle i stedet vise sig at indkassere endnu et mål efter hjørnespark, da stadionuret rundede 28 minutter. Hjemmeholdet sendte et hjørnespark ind i feltet, og her dukkede Christian Jensen op og flugtede bolden i mål.
 
Det kørte ikke rigtigt i første halvleg for Hobro IK, som var bagud med 1-2, da dommer Mikkel Redder fløjtede til pause.
 

Gode Hobro-takter gav ikke udbytte
Cheftræner Peter Sørensen reagerede i pausen ved at skifte Julian Kristoffersen og Mikkel M.P. ind og ændre formationen fra 3-4-3 til 4-4-2. Ændringerne kombineret med mere aggressivitet fra Hobro-spillerne resulterede i et tungere pres ned mod Vejgaards mål fra anden halvlegs start.
 
Presset gav blandt andet en række standardsituationer, som voldt hjemmeholdet problemer. Efter en omgang klumpspil efter et hjørnespark blev bolden sendt snert forbi stolpen, og senere headede Mikkel M.P. et frisparksindlæg mod mål, men bolden blev dirigeret lige ind i målmandens handsker.
 
Efter en times spil forsøgte Mikkel M.P. med en afslutning fra distancen, men der blev blokeret. Kort efter forsøgte Pål Kirkevold sig også med et langskud, men nordmandens forsøg endte i sidenettet.
 
Vejgaard Boldklub var heller ikke uden chancer i anden halvleg. Hjemmeholdet fik blandt andet en stor chance for at øge føringen, da et fladt indlæg endte hos en fri Vejgaard-spiller ved bagerste stang, men Mikkel M.P. kastede sig heroisk ind og blokerede afslutningen.
 
Med et kvarter tilbage endte et indlæg fra Mathias Haarup hos en helt fri Julian Kristoffersen, der tog bolden til sig. Afslutningsvinklen endte med at blive meget spids, og derfor kunne angriberen ikke sparke bolden forbi Vejgaard-keeperen.
 
Den tårnhøje angriber fik et nyt forsøg kort efter, hvor han efter et hjørnespark steg til vejrs tæt foran mål, men her pandede normanden bolden over mål.
 
Selvom Hobro IK pressede på gennem det meste af anden halvleg, så kom scoringen aldrig. Dermed endte det 2-1 til Vejgaard Boldspilklub, og Hobro IK er derfor ude af Sydbank Pokalen.
 
Peter Sørensens tropper skal i aktion igen den 15. september, hvor F.C. København gæster DS Arena.
 
 
Kampfakta:
Vejgaard Boldspilklub 2-1 Hobro IK (2-1)
 
Mål:
Vejgaard Boldspilklub 0-1 Hobro IK, Oliver Thychosen (4. min.)
Vejgaard Boldspilklub 1-1 Hobro IK, Lasse Storvang (13. min.)
Vejgaard Boldspilklub 2-1 Hobro IK, Christian Jensen (28. min.)
 
Hobro-opstilling:
Adrian Kappenberger
Jesper Bøge – Brandon Onkony – Rasmus Minor
Kerim Memija – Yosef Samuel – Nicholas Gotfredsen – Mathias Haarup
Emmanuel Sabbi – Pål Kirkevold – Oliver Thychosen

Udskiftninger:
Ud: Nicholas Gotfredsen – Ind: Mikkel M.P. (46. min.)
Ud: Brandon Onkony – Ind: Julian Kristoffersen (46. min.)
Ud: Yosef Samuel – Ind: Hamse Hussein (80. min.)
 
Dommer:
Mikkel Redder

Tilbage til oversigten