Hobro IK sejr i topkamp mod Gug

Fredag aften spillede Hobro IK’s JS mandskab topkamp på udebane mod Gug Boldklub.

Vi startede kampen ud i en kompakt udgangsformation, da Gug i de to første opgør havde scoret 8 mål og herudover havde skabt et hav af chancer. De har en blændende offensiv med deres angrebs es, Lasse Strandberg, i front. Hr. Strandberg var også i 1. halvleg tæt på i et par omgange for han søgte klogt i vores bagrum, men heldigvis for os, ramte han begge gange ikke målet.

Vi stod i store perioder fornuftigt på banen, og vi kom frem til fine omstillinger mod et ungt og dygtigt Gug mandskab. Vi spillede til tider også fladt gennem banen, men i denne kamp, brugte vi mest det direkte spil på vores 3 forreste. Vi kom også frem til muligheder og vi bragte os i front med 1-0, da Mathias Poulsen flot finder en dybdeløbende Mathias Trangbæk Velling, der scorer.

Vi får også underkendt endnu et mål af Trangbæk for offside i en situation, hvor han følger op på en returbold fra Gug keeperen efter en hård Mathias Damborg afslutning.

Kort inden pause får vi to alvorlige hovedskader, da Gugs Lasse Strandberg og vores egen, Stefan Kahr, uheldigt støder hovederne sammen. Begge må udgå og Stefan Kahr med en dyb flænge i hovedbunden og en grum hjernerystelse.

Pauseføringen kan vi være fint tilfredse med, da Gug måske har været mere i teten end os. Det skal dog siges, at vi var i defensiv kontrol for det meste trods Gug dominans.
I pausen understreger vi at vi bør fortsætte vores kloge taktiske tilgang til den dygtige modstander, og vi formoder, at der vil blive muligheder for kontrastød - og det gjorde der i den grad.
I løbet af 2. halvleg skaber vi faktisk 5-6 rigtig store muligheder, hvoraf de 4 er i omstillingsspillet. Vi spiller fornuftigt på duel omkring Mathies Skjellerup eller Mathias Damborg, hvorefter andre søger i bagrummet. Damborg får faktisk to friløbere indenfor to minutter, men desværre bliver begge store muligheder misbrugt.

Gug fortsætter forsøget på udligningen, men vi må sige, at vi præger chancerne i denne anden halvleg, hvor også indskiftede Simon Barslund og Mathias Melgaard har et par store muligheder.
Der kommer ikke flere mål i kampen, og derfor kan vi juble over 3 vigtige point efter en flot og klog indsats, hvor arbejdshandskerne i den grad var taget i brug.

Vi har hermed vundet 3 kampe på 6 dage, og det giver os en pointstatus på 10 point efter de første 4 spillede kampe; en ganske fin præstation som oprykkerhold.

Der var vitterligt mange gode præstationer på dagen, men især vores kollektivt stod stærk både offensivt og især defensivt.

Mathies Skjellerup spillede en virkelig flot kamp, mens også Mathias Poulsen udgjorde en sand Kanté på vores centrale midtbane. Sidstnævnte blev fortjent kåret til dagens bedste HIK’er.

Nu skal vi virkelig restituere ovenpå en meget hård uge, så det bliver blot til en enkelt træning på mandag inden vi næste torsdag møder vores oprykkerkollegaer fra RKG på DS Arena.

/Peter Thomsen

Tilbage til oversigten