Hobro IK sendt ud af DBU Pokalen efter forlænget spilletid

Efter 0-0 i den ordinære spilletid trak Hobro IK det korteste strå i aftenens kvartfinale i DBU Pokalen, da de tabte 1-2 efter forlænget spilletid mod FC Midtjylland.
 

Thomas Thomasberg valgte i aftenens kvartfinale mod FC Midtjylland at stille i en lidt atypisk 4-3-3-opstilling. Og selvom Hobro IK startede de første par minutter ganske udmærket, så gik der ikke længe, før gæsterne tog initiativet i kampen.
 
Første rigtige mulighed opstod efter 15 minutter. Midtjyderne slog kontra efter et Hobro-hjørnespark, og Andreas Poulsen endte i en god position over for Jesper Rask i målet. Den unge wingbacks slutprodukt var dog hverken en god afslutning eller aflevering, og den endte med at krydse feltet og gå ud til et målspark.
 
Resten af 1. halvleg var en særdeles chancefattig affære. Hobro IK havde svært ved at ramme hinanden og brugte store dele af halvlegen på at forsvare sig.

Pål Kirkevold var i dagens opstilling placeret ude på kanten. Foto: Dannie Rosenkrantz
 
Hobro-mandskabet kom anderledes positivt ud til 2. halvleg og fik i flere situationer tilkæmpet sig nogle hjørnespark. Desværre manglede sparkene kvalitet og førte ikke til noget. Chancerne i det åbne spil lod vente på sig, og det lå i kortene, at der skulle en dødbold på, før netmaskerne kunne blafre i den ene eller anden ende.
 
Thomas Thomasberg forsøgte med indskiftninger af Edgar Babayan og Jonas Brix-Damborg at give holdet noget lidt andet, men spillet med bolden flød ikke synderligt godt for nogen af holdene.
 
Det var derfor ikke til stor ulejlighed, at den ordinære spilletid blev fløjtet af, og 2x15 minutter skulle til for at finde en seminfinalist mellem de to mandskaber.
 
FC Midtjylland skruede bissen på i den forlængede spilletid, og Jesper Rask måtte to gange redde på stregen efter dødbolde til gæsterne.


Mathias Haarup dannede sammen med Yaw Amankwah midterforsvar for Hobro IK. Foto: Dannie Rosenkrantz

Det gav bonus efter et indlæg fra højresiden, som indskiftede Bozhidar Kraev sparkede resolut i nettet uden chance for Jesper Rask. Og med 0-1 på tavlen kom Vito Hammershøy-Mistrati straks på banen.
 
Det gav lidt muligheder til hjemmeholdet. Både Edgar Babayan og Frans Putros fik testet Bill Hamid i gæsternes mål uden fortjeneste. 109 minutter inde i kampen dukkede Martin Mikkelsen op efter et indlæg fra Edgar Babayan og sendte bolden fladt i nettet. 1-1.
 
Skæbnen var dog hård ved Hobro. Fem minutter senere snittes et FC Midtjylland-indlæg videre via en Hobro-forsvarer til 0-1-skytten, Bozhidar Kraev, som usvigeligt sikkert udplacere Jesper Rask endnu engang. 1-2 til gæsterne, og så lignede de igen semifinalister.
 
Flere mål kom der ikke, og FC Midtjylland trak dermed det længste i DBU Pokalens kvartfinale efter den forlængede spilletid.
 
Kampfakta:
Hobro IK 1-2 FC Midtjylland (0-0) (Forlænget spilletid)
 
Mål:
Hobro IK – FC Midtjylland 0-1, Bozhidar Kraev (99. min.)
Hobro IK – FC Midtjylland 1-1, Martin Mikkelsen (108. min.)
Hobro IK – FC Midtjylland 1-2, Bozhidar Kraev (113. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Mikkel MP - Mathias Haarup - Yaw Amankwah – Björn Kopplin
Frans Putros - Danny Olsen – Martin Mikkelsen
Pål Kirkevold - Sebastian Grønning – Emmanuel Sabbi
 
Udskiftninger:
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Edgar Babayan (63. min)
Ud: Danny Olsen - Ind: Jonas Brix-Damborg (70. min)
Ud: Mathias Haarup - Ind: Vito Hammershøy-Mistrati (100. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Wilfried Domoraud, Mads Justesen, Quincy Antipas
 
Advarsler:
Frans Putros – Hobro IK (94. min.)
Jonas Brix-Damborg – Hobro IK (105. min.)
Sebastian Grønning – Hobro IK (120. min.)
 
Tilskuertal:
1382 tilskuere
 
Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilbage til oversigten