Hobro IK tilknytter tysk forsvarsspiller

Hobro IK har hentet den tyske back Björn Kopplin ind på en fri transfer. Den 28-årige tysker trænede med i sidste uge, og prøveperioden har nu udmøntet sig i en halvårig kontrakt.
 
I forrige uge havde Hobro IK besøg af den tyske forsvarsspiller Björn Kopplin, som også spillede 90 minutter i 3-0-sejren over SønderjyskE for en uge siden. Tyskeren har leveret et solidt aftryk gennem sin prøveperiode, hvorfor der nu er skrevet en halvårig kontrakt med ham.
 
Med tilføjelsen af norske Yaw Amankwah i sidste uge og nu Björn Kopplin, som kan spille både venstre og højre back, har cheftræner Thomas Thomasberg fået opfyldt sit ønske om defensive forstærkninger til truppen.
 
”Vi skulle jo have fyldt op i bagerste geled. Også når man tænker på, at vi har lidt skader blandt vores nuværende forsvarsspillere, som kan trække lidt ud. Mod SønderjyskE så vi, at Björn er en dygtig spiller, der kan dække begge backs, hvilket giver os lidt flere muligheder rent forsvarsmæssigt. Derudover er han en super fyr, som har en professionel tilgang til tingene. Det er vigtigt for mig, da vi skal have en god træningskultur, hvor man er indstillet på at ville arbejde hårdt,” siger cheftræner Thomas Thomasberg.
 

Björn Kopplin leverede en god indsats i træningskampen mod Sønderjyske for en uge siden. (Arkivfoto: Dannie Rosenkrantz)

Björn Kopplin er født i Berlin og startede ungdomskarrieren i Union Berlin, hvorefter han tog til Bayern München. Gennem seniorkarrieren har den 28-årige tysker primært spillet fodbold i 2. Bundesliga, hvor han repræsenterede VfL Bochum fra år 2010 til 2012. Derefter tog han tilbage til barndomsklubben Union Berlin, som han spillede for indtil 2015, hvorefter han skiftede til Preussen Münster i 3. Bundesliga. Nu går turen så til Hobro, hvilket sportschef Jens Hammer Sørensen glæder sig over.
 
”Han er en ualmindelig disciplineret fodboldspiller. Han er god på bolden, rolig i sit spil og har nærkampsstyrke. Og så har han desuden også fint med fart. Han ser rigtig spændende ud,” siger sportschef Jens Hammer Sørensen.
 
Björn Kopplin var en del af det tyske U19-landshold, som blev europamester i 2008. Han har desuden spillet over 30 ungdomslandskampe for Tyskland, som han har repræsenteret på både U17-, U19- og U20-niveau.
 
”Jeg har haft et ønske om at prøve mig af i en udenlandsk klub, og der har Hobro vist sig at være en spændende mulighed for mig. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben og af folkene her, som har været meget venlige. Jeg håber, at jeg kan hjælpe klubben med at rykke op, og at jeg samtidig kan forbedre mit eget spil,” fortæller Björn Kopplin.
 
Björn Kopplin kommer til at spille med nummer 15 på ryggen.


(PRESSEMEDDELELSE 01-02-2017)

Tilbage til oversigten