Hobro IK videre i DBU Pokalen efter straffesparkskonkurrence

1013 tilskuere var onsdag mødt op til fodbold på DS Arena, da Hobro IK sendte FC Nordsjælland ud af DBU Pokalens 4. runde efter straffesparkskonkurrence.
 
Hjemmeholdet havde til aftenens opgør foretaget hele seks ændringer i forhold til startopstillingen, som i søndags hentede et point i Haderslev. FC Nordsjælland startede meget på bolden, og efter seks minutter var det lige ved at udmønte sig i et føringsmål. En tværbold fra gæsternes venstre side endte for fødderne af Karlo Bartolec. Hans afslutning røg heldigvis for en stillestående Jesper Rask forbi den fjerneste stolpe.
 
Med Sebastian Grønning og i særdeleshed Emmanuel Sabbi valgt til startopstillingen lurede hjemmeholdet på at stikke af sted i en kontra. Det lykkedes til perfektion, da Emmanuel Sabbi fandt Sebastian Grønning i dybden. Den unge angriber var kold som aftenens vejr, og han passerede nemt sin tidligere holdkammerat fra AaB, Nicolai Larsen, i FC Nordsjælland-målet. Det var tredje kamp i træk i DBU Pokalen, at Grønning fandt vej til nettet.
 
Grønning og Sabbi startede i front og var bag kampens første mål. (Foto: Dannie Rosenkrantz)
 
Kampbilledet i resten af 1. halvleg var med FC Nordsjælland på bolden, og Hobro kompakte på egen banehalvdel klar til at slå til på endnu en kontra. Farligst var FC Nordsjælland et par gange fra distancen, men afslutningerne røg begge forbi målet uden at teste Jesper Rask.
 
FC Nordsjælland startede 2. halvleg bedst. Et indlæg fra venstresiden blev clearet af Rasmus Minor. Desværre havde Emiliano Marcondes placeret sig rigtigt, og han kunne lidt heldigt styre clearingen i mål.
 
Størstedelen af spillet i 2. halvleg udspillede sig mellem felterne uden store chancer til nogle af holdene. Tættest var gæsterne på et par omstillinger, hvor Hobro-forsvaret mistede bolden i opspillet.
 
Bedste Hobro-forsøg kom efter en nedfaldsbold til Mikkel MP. Hans afslutning ramte, symptomatisk for halvlegen, Beierholm-logoet på måltavlen højt over mål. Det sluttede uden flere mål, og derfor ventede der yderligere 2x15 minutters forlænget spilletid.

Sebastian Grønning og resten af Hobro-mandskabet kunne juble til sidst. (Foto: Dannie Rosenkrantz)
 
Store chancer i den forlængede spilletid
Hobro IK kom flyvende ud af den korte pause. To minutter inde i den forlængede spilletid smækkede Björn Kopplin et indlæg ind i panden på Sebastian Grønning, men overliggeren reddede for gæsterne.
 
Minuttet efter fik Grønning endnu engang chancen for at bringe hjemmeholdet i front. Efter flot opspil var angriberen alene i den bagerste del af feltet. Men en-mod-en med Nicolai Larsen reddede keeperen forsøget.
 
Sidst i 1. halvleg af den forlængede var det gæsternes tur til at forsøge sig. Et indlæg fandt Mads Aaquist, der headede bolden snært forbi det lange målhjørne. Efterfølgende var anfører Mathias Jensen tæt på med et skruet langskud, men de var stadig ikke i stand til at ramme inden for målrammen.
 
Sebastian Grønning var igen på færde i starten af den forlængede spilletids 2. halvleg, da han opsnappede en tilbagelægning til Nicolai Larsen. Han formåede at runde Larsen i målet, men vinklen blev for spids, og afslutningen endte i sidenettet.
 
120 minutter kunne ikke afgøre kampen mellem de to hold. Derfor skulle der straffesparkskonkurrence til for at afgøre, hvem der efter nytår skulle spille kvartfinale i DBU Pokalen.
 
Her blev Jesper Rasks redning på Emiliano Marcondes’ første straffespark afgørende, da alle skytterne for Hobro scorede sikkert, og da Mathias Jensen slutteligt bankede bolden over mål kunne hjemmeholdet overfalde Jesper Rask og glæde sig over sejren.
 
Kampfakta:
Hobro IK 5-4 (str.) FC Nordsjælland (1-0)
 
Mål:
Hobro IK – FC Nordsjælland 1-0, Sebastian Grønning (13. min.)
Hobro IK – FC Nordsjælland 1-1, Emiliano Marcondes (49. min.)
 
Straffespark:
Emiliano Marcondes, FC Nordsjælland (Brænder, 1-1)
Danny Olsen, Hobro IK (2-1)
Tobias Mikkelsen, FC Nordsjælland (2-2)
Vito Hammershøy-Mistrati, Hobro IK (3-2)
Lasse Petry, FC Nordsjælland (3-3)
Quincy Antipas, Hobro IK (4-3)
Karlo Bartolec, FC Nordsjælland (4-4)
Sebastian Grønning, Hobro IK (5-4)
Mathias Jensen, FC Nordsjælland (Brænder, 5-4)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Björn Kopplin -  Yaw Amankwah – Rasmus Minor – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen – Mikkel MP - Jonas Brix-Damborg (C) – Danny Olsen
Sebastian Grønning – Emmanuel Sabbi
 
Udskiftninger:
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Quincy Antipas (69. min)
Ud: Jacob Tjørnelund - Ind: Mathias Haarup (81. min)
Ud: Mikkel MP - Ind: Vito Hammershøy-Mistrati (85. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Pål Alexander Kirkevold, Onur Albayrak, Edgar Babayan
 
Advarsler:
Jonas Brix-Damborg – Hobro IK (63. min.)
Andreas Skovgaard – FC Nordsjælland (75. min.)
Lasse Petry – FC Nordsjælland (78. min.)
Emiliano Marcondes – FC Nordsjælland (101. min.)
 
Tilskuertal:
1013 tilskuere
 
Dommer:
Jørgen Daugbjerg Burchardt

Tilbage til oversigten