Hobro sejrede sikkert i Slagelse

I tredje runde af DBU Pokalen var Hobro IK på besøg i Slagelse, hvor det blev til en sikker sejr på 5-1. Angriberen Sebastian Grønning scorede hattrick i kampen.

Hobro IK var onsdag aften på besøg hos Danmarksserie-mandskabet Slagelse B&I i tredje runde af DBU Pokalen. Rammerne lignede dog mere noget, man kender fra Alka Superligaen, da kampen blev spillet på Slagelse Stadion, hvor FC Vestsjælland i sin tid havde hjemmebane i Alka Superligaen.
 
Hobro fik en drømmestart, da Martin Mikkelsen sendte et hjørnespark ind i feltet. Her dukkede norske Yaw Amankwah nemlig op og headede bolden i mål. Dermed var Hobro IK foran allerede efter to minutters spil.
 
Fem minutter senere var Sebastian Grønning tæt på at gøre det til 0-2, men han kunne lige akkurat ikke nå frem til Jacob Tjørnelunds ellers glimrende indlæg.
 
Da der var spillet et kvarter fik hjemmeholdet så en stor mulighed for at udligne. Jesper Rask og Danny Olsen kunne ikke blive enige om, hvem der skulle tage sig af en høj bold nede i Hobro IK’s målfelt. Derfor kom en Slagelse-spiller imellem dem og fik lobbet bolden snert forbi fjerneste opstander.
 
De to unge angribere Sebastian Grønning og Emmanuel Sabbi var flere gange tæt på at bringe sig i gode positioner, men kvaliteten manglede ofte i de afgørende aktioner, hvorfor det sjældent blev alvorligt farligt.
 
Tre minutter før pausefløjtet blev det så alvorligt farligt, da Sebastian Grønning bragte Hobro foran med 2-0. Midt på Slagelses banehalvdel fik han vendt sig rundt med bolden og kunne tage et par træk ned mod målet, uden at forsvaret gik til ham. Derfor kunne han ubesværet sende et flot langskud i mål helt ude ved den ene stolpe.
 
Ved pausefløjtet var stillingen således 0-2 på Slagelse Stadion, hvor der var flot fremmøde. Der var endda så mange gæster, at stadionspeakeren efter cirka 23 minutter kunne meddele, at der var problemer med øllet i salgsboden.
 
Jublen brød løs, da Yaw Amankwah headede Hobro i front efter to minutter. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hjemmeholdet startede flot i anden halvleg
Mens Hobro fik en drømmestart på første halvleg, så fik Slagelse det på anden halvleg. Efter blot tre minutter fik Viktor Rygaard sendt bolden ind bag Jesper Rask, og fik dermed bragt spændingen tilbage i kampen.
 
To minutter senere var hjemmeholdet også tæt på at udligne, da en dødbold blev sendt ind i Hobros målfelt. Her sprang en rødbluset spiller højest og fik headet mod mål, men forsøget gik snert forbi den ene stolpe. Det skal dog også nævnes, at linjevogteren havde flaget oppe i situationen.
 
Hjemmeholdet havde fået tro på tingene og spillede rigtig flot i den følgende periode. Selvom Slagelse var inde i en god periode, så fik Sebastian Grønning scoret endnu engang, da der var spillet en time af kampen. En høj bold blev sendt ind i feltet, hvor målmand Torben Sørensen ikke kunne holde fast i bolden efter en duel med Emmanuel Sabbi. Bolden blev i stedet spillet bredt til Björn Kopplin, der sendte et indlæg ind i feltet, hvor Grønning dukkede op og headede bolden i mål.
 
Herefter gik af luften af Slagelse-ballonen, og Hobro var i to omgange tæt på at gøre det til 1-4. Først sendte Danny Olsen en afslutning afsted, som blev reddet af en fin fodparade, og minuttet senere fik Emmanuel Sabbi på akrobatisk vis sendt en afslutning snert forbi mål. Begge chancer opstod efter flot forarbejde fra Nicholas Gotfredsen.
 
1-4 blev det efter en times spil, da Björn Kopplin fik sendt et forrygende indlæg ind i boksen. Her kom Sebastian Grønning løbende og flugtede flot bolden i nettet. Det var den tidligere AaB-angribers tredje mål i kampen.
 
Fire minutter før slutfløjt blev det også til 1-5, da Danny Olsen fik sendt bolden i kassen efter et flot langskud. Det var i øvrigt den rutinerede midtbanemands første mål i Hobro-trøjen.
 
Der blev ikke scoret yderligere i kampen, og Hobro er således sikkert videre i DBU Pokalen med en 5-1-sejr over Slagelse B&I.
 
 
Kampfakta:
Slagelse B&I 1-5 Hobro IK (0-2)
 
Mål:
Slagelse B&I 0-1 Hobro IK, Yaw Amankwah (2. min.)
Slagelse B&I 0-2 Hobro IK, Sebastian Grønning (43. min.)
Slagelse B&I 1-2 Hobro IK, Viktor Rygaard (48. min.)
Slagelse B&I 1-3 Hobro IK, Sebastian Grønning (60. min.)
Slagelse B&I 1-4 Hobro IK, Sebastian Grønning (73. min.)
Slagelse B&I 1-5 Hobro IK, Danny Olsen (86. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Nicholas Gotfredsen – Yaw Amankwah – Mathias Haarup – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen – Mikkel Mejlstrup Pedersen – Jonas Brix-Damborg (C) – Danny Olsen
Emmanuel Sabbi – Sebastian Grønning
 
Udskiftninger:
Ud: Jacob Tjørnelund - Ind: Björn Kopplin (30. min)
Ud: Nicholas Gotfredsen - Ind: Onur Albayrak (67. min)
Ud: Jonas Brix-Damborg - Ind: Edgar Babayan (74. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Vito Hammershøy-Mistrati, Honoré Kalala.

 
Tilskuertal:
1.446 tilskuere
 
Dommer:
Peter Munch Larsen

Tilbage til oversigten