Hobro sikrede sæsonens første point på hjemmebane

Flere ting havde ændret sig lørdag eftermiddag, siden vi sidst mødte Viborg FF i en fodboldkamp. Denne kamp ligger nemlig mere end to år tilbage i tiden, og der stod 1. division på programmet. Lørdag kunne der derimod bydes på fodbold i Superligaen for første gang nogensinde i en kamp mellem Hobro IK og Viborg FF.

Hobro skulle forsøge at følge op på endnu et flot resultat på Brøndby stadion, og det var tydeligt i kampens start, at der var blevet tanket selvtillid, hvilket kunne ses gennem et højt presspil og flere lange sekvenser med Hobro i boldbesiddelse. Første mulighed i opgøret tilfaldt da også hjemmeholdet, da Morten Beck var tæt på at få hul på sin Hobro-målkonto med hovedet efter et indlæg fra Mads Jessen. Begge hold forsøgte sig herefter med flere indlæg, men det blev aldrig for alvor farligt i nogen af enderne.

Vi skulle frem til kampens 36. minut før det blev farligt. Serges Déblé fik trukket sig fri midt på banen, hvorefter bolden via Sebastian Andersen endte ved Viborgs anfører Christopher Poulsen, der tvang Jesper Rask ud i dagens første redning. Første halvleg sluttede med et lille pres fra hjemmeholdet, men ligesom i resten af første halvleg var det uden de store chancer til følge.

Foto: Dannie Rosenkrantz

Costaricansk indskifter fik åbnet sin målkonto
Anden halvleg fortsatte i samme stil som den første med forsøg på indlæg i begge ender, der på trods af at den fysisk stærke Mayron George havde erstattet Kaya for Hobro i pausen, ikke førte til det ønskede slutresultat. I stedet skulle vi frem til en times spil, hvor Serges Déblé i den modsatte ende kom frem til en afslutning efter nok et indlæg, der førte til et hjørnespark til udeholdet. Her kom viborggensernes midterforsvarer Jeroen Veldmate højere end Morten Beck og kunne med hovedet score kampens første mål.

Hobro forsøgte at svare igen, men det var i stedet Viborg, der også kom frem til kampens næste store mulighed, da Lukas Lerager flugtede et indlæg fra Serges Déblé mod mål, og gav Jesper Rask en chance for at vise sine kompetencer mellem stængerne. Med et kvarter tilbage af opgøret følte flere af hjemmeholdets spillere sig snydt for et staffespark, da den tidligere Hobro-spiller Kristoffer Pallesen tog sin ene hånd til hjælp i feltet, efter et flot sammenspil mellem Mayron George og Morten Beck.

Selvom Viborgs forsvar stod kompakt gav Hobro ikke op, og med ti minutter tilbage af opgøret kom forløsningen. Damborg slog et indlæg ind i feltet, hvor Mads Justesen med hovedet lagde bolden ned til indskiftede Mayron George, der i sin hjemmebanedebut med en kølig afslutning kunne score sit første mål i Hobro-trøjen til stor jubel for publikum. I kampens afslutning pressede begge hold på for sejren, men symptomatisk for kampen blev det ikke til nogen store chancer, hvorfor kampen endte 1-1.

Kampen i tal:
Hobro IK 1-1 Viborg FF (0-0)

Mål:
Hobro IK – Viborg FF 0-1, Jeroen Veldmate (60. min.)
Hobro IK – Viborg FF 1-1, Mayron George (80. min.)

Hobro opstilling:
Jesper Rask, Jesper Bøge, Mads Justesen, Anders Egholm, Jacob Tjørnelund, Kasper Povlsen, Jonas Brix-Damborg, Martin Mikkelsen (62. min Mathias Bersang), Gökcan Kaya (46. min Mayron George), Mads Jessen, Morten Beck Andersen

Advarsler:
Jonas Damborg – Hobro IK (14. min.)
Serges Déblé – Viborg FF (87. min.)

Boldbesiddelse:
Hobro IK (49%) Viborg FF (51%)

Tilskuertal:
3.305 tilskuereTilbage til oversigten