Hobro tog point med hjem fra Ceres Park

Kampen var langsom om at komme igang lørdag eftermiddag, men da først underholdningen startede, blev det en spændende affære på Ceres Park.

Det har været en fortælling rig på drama, når Hobro IK og AGF har tørnet sammen i indeværende sæson i Alka Superligaen. Den famøse Tamboura-sag, med rod tilbage i september, blev trukket i langdrag og har ligget som en skygge over klubben det meste af sæsonen. Lørdag eftermiddag var det tid til sæsonens tredje indbyrdes møde. De første to endte i sejre på banen til Hobro, men blot den ene fik som bekendt lov at stå.

Cheftræner Ove Pedersen havde valgt at give startdebut til Anders Holvad i angrebet, hvor han var blevet parret med Rasmus Lynge Christensen. Det betød et mere aggressivt pres fra udeholdet, end vi tidligere har set i foråret. Kampens indledning var, set med Hobro-briller, godkendt, da man formåede at holde værterne fra oplagte chancer. I den anden ende haltede det dog også med at komme frem til muligheder.

Som første halvleg skred frem satte aarhusianerne sig mere og mere på opgøret, medens Hobro lurede på kontramuligheder. De hvidblusede havde svært ved at bryde den kompakte Hobro-defensiv, hvor der efter en lang skadespause var comeback til Anders Egholm, hvorfor de i lange perioder måtte se sig henvist til forsøg fra distancen.

Med blot fire minutter til pause lykkedes det alligevel hjemmeholdet at spille sig igennem Hobros defensiv. I flere omgange mislykkedes det de offensive AGF'ere at få afsluttet efter et fladt indlæg fra højre, men i sidste ende blev bolden trillet tilbage til en frembrusende Danny Olsen, der dirigerede bolden i mål til en 1-0-føring.

Foto: Dannie Rosenkrantz

Hæsblæsende anden halvleg
Efter pausen var AGF fortsat bedst, men efter en lille times spil skiftede cheftræner Ove Pedersen både Quincy Antipas og Wilfried Domoraud på banen - og det gav muligheder. Herefter kom Hobro nemlig bedre med frem ad banen, hvor man især truede AGF-målet på dødbolde.

I kampens 67. minut kom kampens bedste mulighed til udeholdet så. Jung-Bin Park sled sig fri på midten af banen og sendte en god stikning i dybden mod Wilfried Domoraud, der alene med Steffen Rasmussen ikke formåede at passere den fremstormende AGF-keeper.

Få minutter senere kom målet så. Efter endnu en af Hobros utallige dødbolde blev flere forsøg i første omgang blokeret af defensiven, før bolden til sidst endte for fødderne af den mangeårige AGF-spiller Kasper Povlsen, der knaldede kuglen op i venstre målhjørne til en udligning. En kæmpe forløsning for truppen, der samledes i en stor klump og jublede.

Herefter gik begge hold efter sejren. Hobro nu med flere folk i defensiven, men stadigvæk en trussel i den anden ende, hvor især Quincy Antipas viste vejen. Første store mulighed for at score et vindende mål kom kort efter udligningen, da Morten 'Duncan' Rasmussen efter et frispark headede forbi mål fra sin position ved bagerste stolpe.

Fem minutter senere var det så igen Hobros tur, da Domoraud fandt en fri Martin Mikkelsen på venstrekanten, hvorfra han smed et indlæg ind i panden på en svævende Jung-Bin Park, hvis hovedstød blev blokeret.

De sidste ti minutter af opgøret fortsatte i samme hektiske tempo og med chancer i begge ender, men da hverken dagens værter eller gæster formåede at sætte en afgørende scoring ind, endte en underholdende affære uden vinder.

Kampfakta:
AGF 1-1 Hobro IK (1-0)

Mål:
AGF - Hobro IK 1-0, Danny Olsen (41. min.)
AGF - Hobro IK 1-1, Kasper Povlsen (70. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask, Michael Christensen, Babajide Ogunbiyi, Anders Egholm, Martin Mikkelsen, Jesper Bøge (79. min. Gökcan Kaya), Kasper Povlsen, Jonas Brix-Damborg (C), Jung-Bin Park, Rasmus Lynge Christensen (57. min. Quincy Antipas), Anders Holvad (57. min. Wilfried Domoraud).

Bænken:
Alexander Nybo, Jacob Tjørnelund, Mads Jessen, Thomas Hansen, Wilfried Domoraud, Gökcan Kaya, Quincy Antipas.

Advarsler:
Jonas Brix-Damborg - Hobro IK (45.+1 min.)
Alexander Juel Andersen - AGF (64. min.)
Aleksandar Cavric - AGF (68. min.)
Jung-Bin Park - Hobro IK (84. min.)
Quincy Antipas - Hobro IK (93. min.)

Boldbesiddelse:
AGF (56%) Hobro IK (44%)

Tilskuertal:
8382 tilskuere

Dommer:
Mads-Kristoffer Kristoffersen

Tilbage til oversigten