Ingen point til Hobro IK i Esbjerg

Efter en jævnbyrdig første halvleg uden mange chancer, formåede Esbjerg at komme på måltavlen to gange i anden halvleg i aftenens Superliga-opgør. Hobro-mandskabet formåede ikke at slå tilbage og måtte derfor rejse hjem til Mariagerfjord uden point.
 
Fredag aften var Hobro IK gæster på Blue Water Arena i Esbjerg i 13. spillerunde i Superligaen.
 
Opgøret blev indledt med et par indlæg i begge målfelter, men udover en situation, hvor Frans Putros og Rasmus Minor i fællesskab måtte få bolden væk lige foran mållinjen, var der ikke den store fare på færde.
 
Hjemmeholdet havde bolden mest i første halvleg, men fik ikke omsat spilovertaget til de store chancer. Hobro-spillerne lurede på omstillingsmuligheder, og en sådan gav en stor mulighed til Quincy Antipas efter ti minutters spil. Desværre fik angriberen sendt en svag afslutning afsted, som Jeppe Højbjerg reddede uden problemer.   


(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Der var generelt ikke meget kvalitet i de offensive aktioner fra begge mandskaber i første halvleg, og først med fire minutter til pausefløjt fik Esbjerg en stor chance, da Emmanuel Oti Essigba fik en friløber. Offensivspilleren forsøgte at lægge bolden i mål ved fjerneste opstander, men sendte sin afslutning forbi.
 
Da ingen af holdene fandt vej til netmaskerne i første halvleg, var stillingen 0-0 ved pausefløjtet.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)
 

Hjemmeholdet fandt skarpheden frem
Esbjergensere fik den bedste start på anden halvleg, da de efter syv minutter formåede at score kampens første mål. Et indlæg blev i første omgang headet væk af Rasmus Minor, men på kanten af feltet stod Mathias Kristensen klar til at flugte bolden i mål.
 
Få minutter efter scoringen viste tilbagevendte Emmanuel Sabbi sine kvaliteter, da han med en tunnel og et hurtigt løb kom til baglinjen. Herfra chippede amerikaneren bolden op på overliggeren og ud til målspark.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

Bedst som Hobro-spillerne begyndte at holde bedre fast i bolden, blev hjemmeholdet tilkendt et hjørnespark, og det benyttede Joni Kauko til at heade bolden i mål til 2-0.
 
Hobro-spillerne forsøgte at komme tilbage i kampen med indlæg mod Julian Kristoffersen og indskiftede Sebastian Grønning, og det gav en chance til hver af de to store angribere. Begge fik dog headet deres forsøg over mål.
 
I den anden ende var det tæt på at blive 3-0 i overtiden, da en drilsk afslutning blev rettet af tæt foran mål. Så galt gik det dog ikke, da Jesper Rask diskede op med en god refleksredning. Dermed blev det ved 2-0, og Hobro-spillerne måtte derfor rejse hjem til Mariagerfjord uden point.
 
Næste kamp finder sted på DS Arena mod Vejle Boldklub søndag den 28. oktober.
 
 

Kampfakta:
Esbjerg fB 2-0 Hobro IK (0-0)

Mål:
Esbjerg fB 1-0 Hobro IK, Mathias Kristensen (52. min.)
Esbjerg fB 2-0 Hobro IK, Joni Kauko (69. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge – Frans Putros – Rasmus Minor – Mathias Haarup
Martin Mikkelsen – Vito Hammershøy-Mistrati – Jonas Brix-Damborg (C) – Emmanuel Sabbi
Julian Kristoffersen – Quincy Antipas

Udskiftninger:
Ud: Quincy Antipas - Ind: Mikkel M.P. (60. min.)
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Sebastian Grønning (75. min.)
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Mathies Skjellerup (80. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Nicholas Gotfredsen, Alexander Baun, Djiby Fall.
 
Advarsler:
Rodolph Austin, Esbjerg fB (12. min.)
Jonas Brix-Damborg, Hobro IK (48. min.)
 
Tilskuertal:
4.719
 
Dommer:
Jakob Kehlet

Tilbage til oversigten