JS1 holdet tilbage på sporet efter flot præstation

Lørdag eftermiddag skulle Hobro IK's Jyllandsserie 1 hold forsøge at revanchere den dårlige start holdet fik i Sæby i den første turneringskamp.
Kampen stod mod Vildbjerg SF, der har en ambition om at ende i toppen af rækken. 
 
Vi viste fra starten af kampen mandsmod, fightervilje og væsentlig mere kvalitet end i premierekampen. Der var tænding og kynisme og det lyste ud af spillerne, at de ville på tavlen med en sejr. 
 
Efter 14 minutter kommer vi foran med 1-0, da vores topscorer, Mathias Damborg Laursen, opfatter en bold, der er på vej tilbage til Vildbjergs keeper. "Dammi" kommer imellem og få akkurat tacklet keepere, hvorefter bolden stryger direkte i mål. Et meget fint billede på, hvilken attitude og gejst HIK spillerne kom med. 
 
Desværre måtte vi blot fem minutter senere konstatere at vi havde scoret endnu et selvmål ligesom i Sæby kampen. Vildbjergs driblekonge, Guy Kila, brød igennem i deres højre side, hvorefter han spillede en knaldhård pasning på tværs i feltet, hvorefter Stefan Kahr kommer til at sparke bolden i eget mål på en sagesløs Rino Frandsen. 1-1.
 
Da vi runder det 34. spilleminut bringer Mathias Damborg os i front i en situation, der minder meget om 1-0 målet. Denne gang presser han keeper fra siden af og igen får han aggressivt tacklet keeperen og bolden stryger i mål i det fjerneste side net. Vigtigt mål.
 
Inden pausen bringer vi os også foran 3-1. Kasper Vernersen er gået med frem i venstresiden. Han trækker bolden tilbage til højrefoden, og så slår han en drømmebold med indadskru. Emil Hansen tager et klogt løb mellem to forsvarsspillere, og så header han med en flot timing bolden i mål i fjerneste hjørne. Virkeligt flot mål. 
 
I pausen kunne vi konstatere, at vi faktisk stadig er et godt fodboldhold, og der var glæde over præstationen i 1. halvleg men også en ydmyghed over opgaven til den kommende halvleg. 
Kampen bliver afgjort inden uret runder de 60 minutter.
Først scorer Mathias Dreyer et drømmemål til 4-1. Simon Barslund spiller hurtigt en kort bold fra hjørnespark, hvorefter vores anfører smider en missil afsted efter målet. Bolden sidder klistret i det fjerneste målhjørne. Endnu et fantastisk og seværdigt mål.
5-1 bliver det til, da Simon Barslund scorer direkte på hjørnespark i det 58. minut. Vildbjergs forsvargeneral står og dirigerer efter en medspiller, der skal stå i forreste zone. Det når de ikke og bolden går ind efter dommeren har snakket med linjedommeren. 5-1.
 
Herefter går kampen lidt i stå. Vi bruger fornuften, men vi skaber nu en 2-3 gode muligheder, som vi desværre brænder.
 
En virkelig flot præstation giver en sikker 5-1 sejr på en dag, hvor vi både scorer "grimme" mål og fantastisk flotte mål. 
 
Mathias Damborg blev kåret til kampens HIK'er i den interne afstemning. Herudover synes jeg, at hele den forreste kæde med "Dammi", "Bars" og Emil bør roses for rigtig flot sammenhæng i både de defensive og offensive aktioner. Det er så vigtigt for vores hold, at dette sker. 
Mathias Dreyer præsterede en god kamp krydret med et drømmemål.
 
Næste kamp er på udebane mod Randers Freja på fredag kl. 18.00. 
 
I dag mandag er både Stefan Kahr, Mathias Dreyer, Mathias Damborg og Emil Hansen udtaget til reserveholdet, der spiller hjemme kl. 14.00 mod Viborg FF.

JS1 træner Peter Thomsen
   Foto: Johnny Sørensen / DK-Event

Tilbage til oversigten