Justesen om livet som salgschef: Det har været en omvæltning

Efter adskillelige år som anfører for Hobro IK’s førstehold skiftede Mads Justesen grønsværen ud med kontoret på DS Arena, da fodboldkarrieren blev indstillet i sommer, og han i stedet blev ansat som klubbens nye salgschef.
 
Karriereskiftet har været en omvæltning, men det har også været et spændende og lærerigt halvår for Mads Justesen.
 
- Det har klart været en omvæltning. Det er vitterligt at gå fra den ene verden til den anden. Jeg spiller ikke fodbold mere, og det savner jeg selvfølgelig, men omvendt er jeg kommet ind i en ny spændende verden, som jeg ikke har kendt så meget til. Det har været sindssygt lærerigt for mig både rent fagligt, men også som menneske, fortæller Mads Justesen, der sætter flere ord på starten som salgschef i Hobro IK.
 
- Jeg vil beskrive det som en interessant start. Jeg frygtede at mangle omklædningsrummet, men jeg har i stedet fået et socialt netværk på kontoret, og jeg har stadig god kontakt og berøring med spillerne. Så det har faktisk været rigtig positivt.
 
 
 

35-årige Mads Justesen har det seneste halvår fået ny viden om at drive forretning både i fodboldverdenen, men også i sponsorerens respektive brancher.
 
- Jeg har lært rigtig meget om vores organisation, som jeg ikke kendte til. Jeg har fået et langt større kendskab til at drive en fodboldforretning, hvilket jeg synes er utrolig spændende. Helt generelt har jeg stor interesse for at drive forretning, og gennem mit arbejde med vores mange sponsorer lærer jeg også en masse om, hvordan de driver forretning i deres respektive brancher, og det synes jeg er helt vildt spændende.
 
- Det har også været rigtig spændende at høre sponsorernes tanker om klubben. Som spiller går vi jo lidt i vores egen osteklokke, men den føler jeg, at jeg er kommet ud af nu. Så jeg har fået kendskab til nogle ting, hvor vi som klub skal forbedre os samt til hvilke ting, vi gør godt og bare skal dyrke endnu mere.
 
 
Som salgschef er Mads Justesen blandt andet vært for VIP-arrangementerne i forbindelse med Hobro IK’s hjemmekampe, hvor der i gennemsnit er omkring 400 spisende gæster i Jutlander Bank Loungen, og her har stemningen været god.
 
- En af mine opgaver er jo at være vært for vores VIP-arrangementer, og de arrangementer er jeg meget positiv over. Det er mit indtryk, at der er god stemning og at folk hygger sig, også selvom der til tider har været svigtende resultater. Den stemning har jeg faktisk været rigtig glad for.
 
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Selvom karriereskiftet har været en positiv oplevelse, så har det ikke kun været en dans på roser for Mads Justesen. Han har således måtte kæmpe med at få en ny hverdag med job som salgschef, et fritidslandbrug og et familieliv med kone og børn til at gå op i en højere enhed.
 
- Hvis jeg skal være ærlig, så har det også været hårdt at starte i jobbet. Særligt i de første måneder havde vi enormt travlt, da vi havde mange genforhandlinger med sponsorer, og jeg også skulle sættes ind i tingene i klubben. Samtidig ville jeg også gerne levere et positivt indtryk, da jeg lige var startet, så der lagde jeg virkelig mange timer i jobbet ud over de 37 arbejdstimer om ugen. Der må jeg bare erkende, at det holder man ikke til i længden, så der har jeg været nødt til at skrue en smule ned. 
 
- Der er kun 24 timer i døgnet, og jeg har kæmpet meget med at finde den rigtige balance mellem job, landbrug og familieliv, og jeg har faktisk ikke helt fundet den optimale balance endnu, men det skal nok komme, lyder det fra Hobro IK’s salgschef.
 


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Den største overraskelse i det nye job har for Mads Justesen været den brede vifte af arbejdsopgaver, der skal udføres i dagligdagen i fodboldklubben.
 
- Det, som nok har overrasket mig mest, det er hvor bred en vifte af forskellige arbejdsopgaver, der faktisk er i en professionel fodboldklub, og hvor bred en vifte af opgaver os ansatte i organisationen hver især har berøring med, slutter Mads Justesen.
 
 

Tilbage til oversigten