Kirkevolds klassekasse var nok til point

Der var mål i Pål for 11. kamp i træk, og det var heldigt, for på nær nordmandens klassemål i slutningen af anden halvleg var der langt mellem de positive højdepunkter i en småsløj uafgjort på Sydbank Park i Haderslev.

Det var et sultent SønderjyskE-mandskab der løb på banen i Haderslev søndag middag. Sønderjyderne var uden sejr i ni kampe i streg, så fra kampens start var der masser at bevise. Allerede i kampens første minut kom værterne frem til et hjørnespark, som Kees Luijckx var tæt på at heade ind ved forreste stolpe.

Få minutter senere var hollænderen farlig på endnu en dødbold. Et frisparksindlæg blev kun halvklaret og efter et kæmpe klumpspil foran målstregen fik forsvarsspilleren skrabet bolden i nettet til en tidlig SønderjyskE-føring og sit eget sæsonmål nummer fire.

Den hæsblæsende start blev derefter flyttet ned i den modsatte ende, hvor Vito Mistrati sparkede et frispark i sidenettet. Derfra var Hobro var mest på bolden i det meste af første halvleg, men der var ikke meget, der lykkedes, og på nær det førnævnte frisparksforsøg, var gæsterne ikke farlige. I kampens første halve time var der i alt blot to skud på mål, og de var begge fra SønderjyskE.

Men så kom der langt om længe også et par chancer til gæsterne. Først fik den tidligere SønderjyskE-spiller Quincy Antipas en afslutning fra kanten af feltet blokeret til hjørnespark, og kort efter var Edgar Babayan tæt på at nå frem til et indlæg fra højrekanten.

Hobro fortsatte med at være bolddominerende, men næste chance tilfaldt værterne. Philip Zinckernagel fik løbet en lang aflevering op i venstresiden, hvorefter han driblede ind i banen og afsluttede. Jesper Rask parrerede ud til Casper Olesen, som heldigvis for Hobro valgte at sigte efter hjørneflaget på returbolden.

Så gik hjemmeholdet ellers til tidlig pause mentalt, for i første halvlegs sidste minut lod de Pål Kirkevold løbe på tværs af banen foran feltet. Det skal man ikke tilbyde en nordmand, der har scoret i 10 kampe i træk, for så scorer han jo bare for 11. kamp i træk ved at klaske kuglen op i krydset. 1-1 efter første halvleg.

I 11 kampe i streg har Pål Kirkevold nu scoret i Superligaen. Søndag var hans ene mål mod SønderjyskE nok til et point i Haderslev. Foto: Dannie Rosenkrantz

Målløs anden halvleg
Kampbilledet var det samme efter pausen. Hobro var mest på bolden, mens SønderjyskE truede på dødbolde og kontraangreb. Til gengæld var Hobro bedre spillende og kreerede flere farlige situationer end før pausen.

Den første store mulighed tilfaldt dog værternes tilbagevendte frontløber Mikael Uhre, da han blev sendt i dybden og sparkede bolden i sidenettet.

Hobro fortsatte med at spille, men de helt store muligheder udeblev som sagt, og i stedet var det værterne, der var tæt på at bringe sig i front igen, da Stefan Gartenmann kom højest på et hjørnespark og headede bolden lige over mål.

Nogen smuk kamp var det ikke, og den i forvejen hakkende rytme blev konstant slået mere i stykker af en masse små frispark og utallige indkast. Skudstatistikken med et kvarter igen lød på tre til SønderjyskE og et enkelt til Hobro.

Med ti minutter tilbage var der så en chance i hver ende inden for nogle få sekunder. Først fik Pål Kirkevold blokeret en afslutning i favnen på keeper Sebastian Mielitz, som med et langt udspark fandt Casper Olesen bag Hobro-defensiven. Olesen lod bolden hoppe en enkelt gang, før han valgte at sparke den fem meter forbi og fem meter over mål.

Hjemmeholdet blev mere dominerende mod slutningen af opgøret og forsøgte at presse på for en sejrsscoring. I stedet var det Hobro, der kom tæt på at tage alle tre point i overtiden, da Danny Olsen hamrede bolden på overliggeren i dommerens fjerde tillægsminut.

Kort efter fik SønderjyskE blokeret en afslutning i feltet, så heller ikke her kunne et sejrsmål findes. Derfor sluttede en halvsløj affære ikke helt ufortjent med et point til hver i Haderslev.

Kampfakta:
SønderjyskE 1-1 Hobro IK (1-1)

Mål:
SønderjyskE - Hobro IK 1-0, Kees Luijckx (4. min.)
SønderjyskE - Hobro IK 1-1, Pål Alexander Kirkevold (45. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Yaw Amankwah - Mathias Haarup - Björn Kopplin
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg - Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold - Quincy Antipas

Udskiftninger:
Ud: Edgar Babayan - Ind: Danny Olsen (71. min.)
Ud: Quincy Antipas - Ind: Emmanuel Sabbi (79. min.)
Ud: Martin Mikkelsen Ind: Mikkel Mejlstrup Pedersen (85. min.)

Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen, Jacob Tjørnelund, Onur Albayrak, Sebastian Grønning

Advarsler:
Edgar Babayan - Hobro IK (70. min.)
Mathias Haarup - Hobro IK (79. min.)
Danny Olsen - Hobro IK (85. min.)
Pål Alexander Kirkevold - Hobro IK (88. min.)

Tilskuertal:
3.838 tilskuere

Boldbesiddelse:
SønderjyskE: 48 %
Hobro IK: 52 %

Dommer:
Michael Johansen

Tilbage til oversigten