LigaBold har taget en snak med Peter Thomsen om efteråret 2018

1. Hvilken slutplacering fik I og er du tilfreds med Jeres pointhøst og placering og føler du den stemmer overens med jeres præstation i efteråret?
Vi fik en 1. plads i den nordlige JS pulje. Vi har præsteret rigtig flot som oprykkerhold, og måske endda endnu bedre end nogen, inklusiv vi selv, havde turdet håbe på i sommer. Vi har haft stor kvalitet i langt størstedelen af kampene, og især taktisk har vi virkelig været skarpe som hold, hvor vi gang på gang har straffet modstanden. Vi har sjældent vundet stort, men vi har fået de fleste kampe til at tippe over til vores fordel. Vi har også haft medvind og held, uden tvivl.


2. Hvis du skal beskrive Jeres efterårssæson, hvilke ord vil så være mest betegnende?
Fantastisk flot præstation som oprykkere.

3. Hvis du ser på niveauet i jeres række hen over efteråret, er du så overrasket over det, eller er det som forventet – hvorfor/hvorfor ikke?
Jeg tænkte, at rækken ville blive meget tæt. Det har den sådan set også været, og vi har spillet tætte kampe næsten hver weekend. Jeg er overrasket over, at vi ikke har tabt. Vores niveau er bedre end jeg havde forventet. Vores topniveau har ikke overrasket mig, men vi er løftet vores bundniveau betragteligt. 

4. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, var der så noget I som hold, burde have gjort anderledes i løbet af efteråret og hvis ja hvilket?
Ja, det er der simpelthen altid. Men det er og har været små ting. Overordnet set har vi gjort det super godt. Men vi kan alle altid blive dygtigere..!

5. Hvilket hold var rækkens positive overraskelse og hvorfor, samt hvilket hold har skuffet mest i efteråret?
HI og HIK havde jeg måske spået en 4.-5. plads i rækken, så vi må begge have overrasket.

6. Hvilken kamp vil du fremhæve som jeres "svendestykke" i efterårssæsonen og hvorfor? Samt hvordan føler du i har haft en god opbakning rent tilskuermæssigt i løbet af efteråret?
Tilskueropbakningen har været svingende, men vi ligger stabilt på 50-60 stykker. Vi håber på, at vi kan hæve det til 100 i foråret. Udekampen mod Gug var vigtig. Gug B havde på daværende tidspunkt vundet alle deres kampe, og i en rigtig tæt affære, vinder vi 1-0 på en meget svær udebane.

7. Hvilken spiller har været efterårets unge-stjerneskud, hvem var manden med målene og hvilken spiller har flest gange haft næstsidste fod på bolden inden der blev scoret?
Mathias Damborg Laursen bliver igen vores topscorer med 9 mål. Jeg vidste, at han og Mathies Skjellerup skulle stå for størstedelen af vores mål, men vi har måttet afgive Mathies til superligaen, hvilket vi både har været kede af og glade for. Netop Mathies arbejder hårdt for holdet, og det er også derfor, at der bliver set hans vej på superligaen i øjeblikket. Ellers har målscoringerne været delt ud på mange, heldigvis.
Vores unge stjerneskud må være tilbagevendte Mathias "Polle" Poulsen. Han er sindsygt vigtig for os, for han er en god presspiller, han er god på bolden og så løber han så mange "rigtige" meter for holdet, så der bliver plads til andre. Jeg vil gå så vidt og sige, at hvis "Polle" ikke havde spillet på holdet i dette efterår, så havde vi ikke stået med samme point antal som vi endte med. 

8. Hvordan vil du beskrive jeres målmand og hvad er hans største force som målmand?
Uden tvivl rækkens bedste målmand. Søren har taget det skridt, som jeg vidste han kunne. Han har stået primært serie 3 og serie 2 i Als og Hadsund, og det nåede også at blive til lidt serie 1 i HB. Han har fra første færd i HIK var en vigtig person. Han har givet forsvaret ro. Han er blevet bedre til at vejlede sit forsvar, han er meget dygtig i spillet ved fødderne, og så er han ærgerrig, for han vil vinde og kræver meget af sig selv og sine medspillere. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre keeper end Søren Kragh i JS1. 
Til info spillede Søren 13 kampe i JS i dette efterår, for han var på ferie i den første kamp. Vi har i disse 13 kampe lukket 5 mål ind, og dette har Søren en kæmpe andel i, hvor han med vigtige redninger har præsteret hele 8 clean sheets. Ganske imponerende. 
Vi er så priviligerede, at vi har 3 dygtige senior keepere, for Mathias S. Kristensen og Rino Frandsen, er hver især også dygtige keepere. Søren er dog et meget stort skridt foran de to andre, men de har begge et stort udviklingspotentiale. 

9. Hvis du stod for kåringen, hvilken spiller ville så løbe med titlen som "årets spiller" og hvad vil du gerne fremhæve ved ham som spiller?
Den står trænerteamet for, og den bliver udnævnt til vores afslutningsfest på lørdag, så derfor kan jeg endnu ikke røbe, hvem der løber med diverse priser. Jeg kunne kåre rigtig mange spillere efter dette år. Mange har budt ind, udviklet sig og alle spillere, trænere og ledere har været med til at præstere super flot for HIK logoet i 2018. Jeg er en utroligt stolt cheftræner.

10. Hvordan har træningskulturen været i klubben i løbet af efteråret og hvordan vil du beskrive sammenholdet på jeres hold og i klubben generelt?
Vi har i en længere periode forbedret netop træningskulturen, og vi er kommet meget langt, for ofte er vi over 30 spillere til træning. Neste step for os, er at få 10 spillere mere til træning fra serie 5 holdene. Herved kan vi dele endnu skarpere op til træning til gavn for alle. Vi går meget op i, at vi er én samlet enhed, og vi mødes altid til start og slut hver træning, og vi træner på samme bane hver gang. Tilbage til oversigten