Målfest i nederlag i Herning

Der var målfest i Herning lørdag eftermiddag, hvor FC Midtjylland var klart bedst i første halvleg og var foran 4-0 ved pausen. Hobro IK fik pyntet på resultatet med to scoringer i anden halvleg.
 
Det var et skadesramt Hobro-mandskab, der lørdag eftermiddag var draget til Herning for at spille mod FC Midtjylland. Hele syv spillere måtte se dagens kamp fra tribunen.

Efter ti minutter fik FC Midtjylland kampens første store mulighed, da Kian Hansen steg til vejrs på et hjørnespark og pandede bolden over Hobro-målet. Det skulle vise sig at være et forvarsel for, hvad der senere skulle ske, for netop høje bolde ind i feltet skulle vise sig at give mandskabet fra Mariagerfjord store problemer denne lørdag eftermiddag.
 
Minuttet efter hovedstødet fra Kian Hansen fik hjemmeholdet på ny sendt bolden ind i Hobro-feltet – denne gang via et langt indkast. Bolden havnede tæt ved forreste stolpe, hvorfra den blev snittet videre til Tim Sparv, der prikkede bolden ind bag Jesper Rask i målet.

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Et kvarters tid senere gav et indlæg pote for værterne, da Awer Mabil sparkede bolden ind omkring forreste stolpe, hvor Marc Dal Hende dukkede op og headede bolden ind bag Jesper Rask.
 
Ti minutter herefter blev der øget til 3-0, da et frispark blev sendt ind i feltet. Her formåede Hobro-defensiven ikke at få sparket bolden væk, og i stedet kunne Rasmus Nicolaisen sparke bolden i netmaskerne.
 
Kort inden pausefløjtet blev der også øget til 4-0  efter endnu et indlæg. Joel Andersson sendte bolden fladt ind i fødderne på Tim Sparv, der sparkede bolden i mål helt nede ved roden af nærmeste stolpe.
 
Der var klasseforskel på de to mandskaber i første halvleg, hvorfor Hobro IK måtte gå til pause bagud med fire mål. Eneste Hobro-forsøg i første halvleg var et langskud fra Danny Olsen, som Jesper Hansen i FCM-målet ikke havde de store problemer med at redde.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Bedre med efter pausen
Cheftræner Allan Kuhn reagerede i pausen ved at ændre formationen fra 4-1-4-1 til 5-4-1 for at lukke ned for værternes offensive kvaliteter.
 
Det ændrede dog ikke på, at FC Midtjylland med flotte kombinationer kunne spille Marc Dal Hende helt fri inde i feltet i starten af anden halvleg, men en clearing på mållinjen af Frans Putros forhindrede hjemmeholdet i at øge til 5-0.
 
Allan Kuhns tropper fik i stedet pyntet på resultatet efter en times spil, da Vito Hammershøy-Mistrati sendte Julian Kristoffersen i dybden. Fart er bestemt ikke den store nordmands spidskompetence, hvorfor Kian Hansen indhentede angriberen, men med et fint træk fik nordmanden sat forsvarsspilleren, hvorefter han køligt sparkede bolden ind helt nede ved stolpen. Det var i øvrigt nordmandens første mål i Hobro-trøjen.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Reduceringen gav Hobro-spillerne ekstra energi, og efter scoringen fulgte en periode, hvor mandskabet fra Mariagerfjord havde bedre held med at spille bolden rundt, hvilket resulterede i endnu en scoring. Nicholas Gotfredsen rykkede mod baglinjen og spillede bolden skråt tilbage til Mikkel M.P., der straks lagde bolden videre til Vito Hammershøy-Mistrati, som bankede bolden helt op i krogen.
 
Målfesten ville ingen ende tage, for fem minutter senere blev værterne tilkendt et frispark, som blev sendt ind i panden på lange Paul Onuachu, der steg til vejrs og headede bolden i mål til 5-2.
 
Kort før slutfløjt var Mathias Haarup tæt på at komme på måltavlen, da han fra kanten af feltet fik et perfekt træf på en flugter. Han måtte dog se sit forsøg ramme stolpen, hvorefter bolden blev losset væk.
 
Der kom ikke flere chancer efter Mathias Haarup's forsøg, og derfor endte opgøret 5-2 til hjemmeholdet.
 
Hobro IK spiller igen søndag den 7. oktober, hvor FC Nordsjælland gæster DS Arena.
 
 
Kampfakta:
FC Midtjylland 5-2 Hobro IK (4-0)

Mål:
FC Midtjylland 1-0 Hobro IK, Tim Sparv (11. min.)
FC Midtjylland 2-0 Hobro IK, Marc Dal Hende (25. min.)
FC Midtjylland 3-0 Hobro IK, Rasmus Nicolaisen (35. min.)
FC Midtjylland 4-0 Hobro IK, Tim Sparv (44. min.)
FC Midtjylland 4-1 Hobro IK, Julian Kristoffersen (56. min.)
FC Midtjylland 4-2 Hobro IK, Vito Hammershøy-Mistrati (67. min.)
FC Midtjylland 5-2 Hobro IK, Paul Onuachu (72. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Nicholas Gotfredsen – Jesper Bøge – Rasmus Minor (C) – Mathias Haarup
Mikkel M.P. – Vito Hammershøy-Mistrati – Danny Olsen – Frans Putros – Sebastian Grønning
Julian Kristoffersen

Udskiftninger:
Ud: Julian Kristoffersen - Ind: Djiby Fall (68. min.)
Ud: Mikkel M.P. - Ind: Mathies Skjellerup (75. min.)
Ud: Frans Putros - Ind: Collins Tanor (79. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Alexander Baun, Quincy Antipas.
 
Tilskuertal:
6.092
 
Dommer:
Benjamin Willaume-Jantzen

Tilbage til oversigten