Nederlag i lokalopgøret mod AaB

Hobro IK fandt aldrig rigtig melodien i dagens nordjyske lokalbrag mod AaB, og dermed kunne aalborgenserne rejse fra DS Arena med en 2-0-sejr og tre point i bagagen.
 
Lørdag eftermiddag blevet sæsonens første nordjyske slag mellem Hobro IK og AaB udkæmpet på DS Arena for enden af Mariager Fjord.
 
Gæsterne fra Aalborg styrede spillet fra kampens start, hvorfra de havde bolden klart mest. Det udmøntede sig i kampens første afslutning efter fem minutter, hvor AaB’s Patrick Olsen sendte en afslutning en meters penge over mål.
 
Peter Sørensens tropper havde ikke meget succes i aktionerne med bolden, men de fik alligevel kæmpet sig frem til en række standardsituationer.
 
Netop en standardsituation skabte problemer for AaB-defensiven efter knap 20 minutters spil. Frans Putros var med fra start for første gang for Hobro IK i denne sæson i 3F Superligaen, og han fik headet til bolden ved et hjørnespark. Med lidt held kunne Anel Ahmedhodzic derefter have dirigeret bolden i mål, men sådan skulle det ikke gå, og bolden endte i stedet i handskerne på målmand Jacob Rinne.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Kort efter måtte Jesper Rask hente bolden ud af netmaskerne i den anden ende af banen. AaB’s Frederik Børsting løb til baglinjen og sendte bolden fladt ind i feltet, hvor en fri Patrick Olsen uden det store besvær kunne sparke bolden i nettet og bringe AaB foran 1-0.
 
Det var først i de sidste 10 minutter af første halvleg, at Hobro-mandskabet begyndte at røre på sig i det offensive spil. Mathias Haarup sendte et indlæg ind i panden på Julian Kristoffersen, der headede bolden over mål. Kort efter var Mathias Haarup på spil igen, da han flot drev bolden frem og spillede den fladt ind i fødderne på Julian Kristoffersen, som desværre for Hobro-mandskabet mistede kuglen.
 
Selvom de gulklædte fra Mariagerfjord kom bedre med i slutningen af første halvleg, så var det ikke nok til at forhindre, at man måtte gå til pause nede med 0-1.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


 
Comebacket udeblev
Der var mere ild i øjnene på Hobro-mandskabet efter pausen. Spillerne kom således ud til anden halvleg med noget mere aggressivitet end i første halvleg. Det var dog ikke noget, der kastede de store chancer af sig.
 
Ti minutter inde i anden halvleg opstod en situation, hvor Hobro-mandskabet pressede aggressivt og højt på banen, men aalborgenserne spillede sig flot ud af presset med en række førstegangsafleveringer. Det endte også i en stor chance til gæsterne, da Iver Fossum til sidst blev spillet helt fri foran mål, hvor han sparkede bolden ind bag en chanceløs Jesper Rask.
 
Pål Kirkevold og Jonas Brix-Damborg blev kort tid efter skiftet ind i forsøget på at vende slagets gang. Det var dog ikke de to, men Imed Louati, der få minutter efter indskiftningerne var tæt på at skabe en stor chance, da han sled sig igennem AaB-forsvaret og afleverede til Julian Kristoffersen, men AaB’s Mathias Ross kom tilbage og fik sparket bolden ud til hjørnespark.


(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Hjørnesparket blev sendt ind i feltet, hvor Imed Louati steg til vejrs og headede mod mål, men bolden blev dirigeret over overliggeren af den tunesiske angriber.
 
Hobro-mandskabet kæmpede bravt for at komme tilbage i opgøret, men det lykkedes ikke at skabe de helt store chancer, og comebacket var aldrig rigtig tæt på. Dermed fik mandskabet fra Mariagerfjord ingen point med fra dagens lokalopgør.
 
Hobro IK skal først i aktion igen på den anden side af landskampspausen, hvor mandskabet gæster AC Horsens søndag d. 20. oktober.
 
 
 
Kampfakta:
Hobro IK 0-2 AaB (0-1)
 
Mål:
Hobro IK 0-1 AaB, Patrick Olsen (20. min.)
Hobro IK 0-2 AaB, Iver Fossum (56. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge – Anel Ahmedhodzic – Rasmus Minor – Mathias Haarup
Oliver Thychosen – Mikkel M.P. – Frans Putros – Edgar Babayan
Julian Kristoffersen – Imed Louati

Udskiftninger:
Ud: Oliver Thychosen – Ind: Pål Kirkevold (59. min.)
Ud: Frans Putros – Ind: Jonas Brix-Damborg (60. min.)
Ud: Julian Kristoffersen – Ind: Kerim Memija (72. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Nicholas Gotfredsen, Yosef Samuel.
 
Advarsler:
Lucas Andersen, AaB (41. min.)
Mathias Haarup, Hobro IK (48. min.)
Mathias Ross Jensen, AaB (58. min.)
Mikkel M.P., Hobro IK (78. min.)
 
Tilskuertal:
2.734
 
Dommer:
Benjamin Willaume-Jantzen

Tilbage til oversigten