Hobro IK nomineret til DBU-pris

Hobro IK’s og Jobcenter Mariagerfjords fælles projekt ’Mod Alle Odds’, som har til formål at øge beskæftigelsen blandt fleksjobvisiterede og kontanthjælpsmodtagere med svag tilknytning til arbejdsmarkedet, er af DBU blevet nomineret til En Del af Noget Større-prisen.
 
Siden sommeren 2016 har Hobro IK lagt lokaler til projektet ’Mod Alle Odds’, som er et samarbejde mellem Hobro IK og Jobcenter Mariagerfjord. Projektet har til formål at øge beskæftigelsen blandt fleksjobvisiterede og jobparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år med svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Det sker gennem et introduktionsforløb på DS Arena i Hobro efterfulgt af praktikforløb hos en virksomhed.
 
Hobro IK kommer ind i billedet ved opgaven med at finde en virksomhed, hvor et praktikforløb kan finde sted. Her trækkes der nemlig i høj grad på Hobro IK’s stærke sponsornetværk. Indtil videre har 31 fleksjobbere og 36 jobparate kontanthjælpsmodtagere været igennem forløbet. 
 
Projektet er blevet bemærket hos DBU, som har nomineret projektet til En Del af Noget Større-prisen, der uddeles ved awardshowet Dansk Fodbold Award. ”Aldrig før har en fodboldklub spillet en så stor rolle i et beskæftigelsesprojekt,” lyder det fra DBU. De andre nominerede til prisen er Asyl Cup 2016, Lykke Friis og boldklubben Enghaven.
 
Det vækker naturligvis stor glæde i Hobro IK, at man bemærker klubbens engagement i forhold til at tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar.
 
”Vi er glade for, at vi kan være behjælpelige med at få flere af kommunens borgere ud på arbejdsmarkedet, og så er vi naturligvis meget stolte og glade for, at man i DBU har lagt mærke til projektet. Vi kan dog ikke tage hele æren, da det i høj grad er Jobcenter Mariagerfjord, som driver projektet til dagligt,” fortæller drifts- og eventchef i Hobro IK, Henrik Hammershøj.
 
Vinderen af En Del af Noget Større-prisen findes til Dansk Fodbold Award, som sendes direkte i TV på Kanal 5 mandag den 20. marts. 


(PRESSEMEDDELELSE 07-03-17)

Tilbage til oversigten