Pål Kirkevold matchvinder mod FC Helsingør

Pål Kirkevold blev matchvinder, da Hobro IK vandt 1-0 på udebane mod FC Helsingør på trods af, at det måtte spille en mand i undertal i mere end en halvleg på grund af en udvisning til Frans Putros.
 
Banen i Helsingør indbød ikke ligefrem til det polerede pasningsspil, så der var lagt op til direkte fodbold og hårdt arbejde i dagens opgør mellem FC Helsingør og Hobro IK.
 
Thomas Thomasbergs tropper kom rigtig fint ud til kampen og fik trykket hjemmeholdet langt tilbage i flere sekvenser. Udover to chancer til Rasmus Minor, som ikke blev til det store, var Hobro-mandskabet dog ude af stand til at kreere den helt afgørende aflevering til at komme helt igennem FC Helsingør-defensiven.
 
Den første store mulighed for hjemmeholdet fra FC Helsingør tilfaldt Nicolas Mortensen, der fik en fri chance tæt under mål efter et indkast, men Jesper Rask tog sig nemt af angriberens forsøg.
 
Efter en halv time var Wilfried Domoraud tæt på at heade Hobro IK i front. FC Helsingør-keeperen kom for sent ud til indlægget fra Björn Kopplin, men fik dog akkurat blokeret Domorauds hovedstød. Det efterfølgende klumpspil i feltet endte desværre ikke på Hobro-fødder, og forsvaret måtte redde situationen for hjemmeholdet.
 
På den svære bane var dødbolde et ekstra vigtigt våben til at åbne kampen. Med næsten 40 minutter på stadionuret var det anfører Mads Justesen til at formøble en god chance en meters penge fra mål efter et hjørnespark.
 
Minuttet efter var det så FC Helsingør, der efter et godt sparket hjørnespark var tæt på at snitte bolden i kassen, men Jesper Rask diskede op med en refleksredning på stregen.
 
På randen af pausetid blev arbejdsbetingelserne værre for Hobro IK, da Frans Dhia Putros modtog sit andet gule kort i kampen og dermed fik marchordre af dagens dommer, Michael Johansen.
 
Rasmus Minor havde flere gode chancer mod sine gamle holdkammerater (Arkivfoto: Dannie Rosenkrantz)
 

Hobro-mandskabet kom trods en mand mindre flyvende fra 2. halvlegs start. Først fik Mads Justesen en hovedstødschance efter et godt frisparksindlæg fra indskiftede Jacob Tjørnelund. Og kort efter var det Edgar Babayan og Jacob Tjørnelund, som efter gode drev med bolden, fik testet FC Helsingør-målmanden.
 
Efter en times spil måtte Jesper Rask endnu engang diske op med en flot redning, da Nicolas Mortensen slap fri i Hobro-feltet og afsluttede hårdt og fladt mod det lange hjørne. Den lange Hobro-målmand var dog en sikker sidste skanse i situationen.
 
Vi skulle hen i kampens sidste fase, før der blev åbnet for målscoringen. Vito Hammershøy-Mistrati startede en omstilling og stikkede Pål Kirkevold i dybden. I den situation svigtede den norske topscorer ikke, og med sit højreben kunne han placere bolden under en fremstormende målmand. 0-1 til Hobro IK!
 
FC Helsingør satsede efterfølgende endnu mere og kom da også til afslutninger, men Jesper Rask stod en flot kamp i målet.

Kampfakta:
FC Helsingør 0-1 Hobro IK (0-0)
 
Mål:
FC Helsingør 0-1 Hobro IK, Pål Kirkevold (84. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Frans Dhia Putros - Rasmus Minor Petersen – Mads Justesen (C) – Björn Kopplin
Emmanuel Sabbi - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg– Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold – Wilfried Domoraud
 
Udskiftninger:
Ud: Wilfried Domoraud - Ind: Jacob Tjørnelund (46. min)
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Quincy Antipas (69. min)
Ud: Edgar Babayan - Ind: Danny Olsen (80. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Mikkel MP, Martin Mikkelsen, Sebastian Grønning
 
Advarsler:
Frans Dhia Putros – Hobro IK (17. min)
Douglas – FC Helsingør (34. min)
Rasmus Minor – Hobro IK (38. min)
Frans Dhia Putros (Rødt kort) – Hobro IK (45. min)
Emmanuel Sabbi – Hobro IK (63. min)
Patrick Olsen – FC Helsingør (87. min)
 
Tilskuertal:
1.543 tilskuere
 
Boldbesiddelse:
FC Helsingør: 58%
Hobro IK: 42%
 
Dommer:
Michael Johansen

Tilbage til oversigten