Pige U13 LIGA 1 AAB vs Fyrkat Q

Lørdag den 17. August skulle U13 pigerne spille mod rækkens formodet stærkeste hold, nemlig AAB. Og det skulle vise sig at blive en vanskelig opgave…

Holdet på dagen var: Freja Dahl, Signe Leth, Merle Wie, Mille Søndergaard, Jasmin Bertelsen Jensen, Carla Domino, Natasia Pedersen, Cecilie Lund, Agnete Nielsen, Kirstine Lyngberg og Carla Sveistrup. Desværre var Carla Sveistrups knæ igen begyndt at hæve en smule op, og derfor traf vi i fællesskab en beslutning under opvarmningen om, at Carla stod over på trods af at tårerne pressede sig på.
 
I oplægget til kampen var det største fokus fra trænerteamet, at få pigerne til at forstå, hvor vigtigt den fysiske og psykiske parathed ville være. Desuden, rent spillemæssigt, ville vi gerne have pigerne til at slå den første aflevering lidt længere frem i banen, i stedet for konsekvent at søge centrum i banen, da AAB pigernes fysik og hårde pres netop her ville give os problemer. I stedet måske finde Cecilie på toppen, som kan bruge sin fysik til at holde fast i bolden, og dermed sætte resten af pigerne i scene, hvor de er retvendte mod AABs mål.

I kampens indledning var det en meget lige forestilling, hvor spillet bølgede frem og tilbage, med chancer til begge hold til følge. Efter 11 minutter kommer AAB foran med 1-0, hvor vi i en situation forsømmer at cleare bolden, og hvor vi mangler beslutsomhed i forsvarsspillet. Herefter sidder AAB på spillet og der går kun 5 min før AAB bringer sig foran 2-0. I denne periode virker pigerne lidt handlingslammede og lader AAB pigernes fysik diktere slagets gang. Heldigvis så vi herefter en trodsreaktion, hvor skabelonen, der havde givet os et par optræk til chancer tidligt i kampen igen virkede. Forsvaret finder med en god aflevering Cecilie, som på 2. Berøring finder Jasmin i fremdrift, og som driver bolden mod mål og på det rigtige tidspunkt finder Cecilie igen, der lopper den over målmanden. Klassemål.
Her håbede vi naturligvis på at det ville give os momentum, men i stedet forfalder vi igen til nonchalant og naivt at spille korte afleveringer lige ind i Presset og AAB scorer 2 gange lige inden pausen til stillingen 4-1.

Noget af en mavepuster at gå til pause på, og noget som vi bestemt ikke har været vant til. I pausen prøvede trænerteamet at minde pigerne om vigtigheden af at slå boldene de rigtige steder hen på banen, både for at undgå at få chancer imod, men især også fordi, at det har vist sig at give chancer til os selv. Desuden skulle pigerne få noget humør på og ikke være opgivende.

2. Halvleg starter igen meget lige spillemæssigt, og det bølger frem og tilbage uden nævneværdige chancer til nogle af holdene, men efter 38 min scorer AAB igen 2 mål på 1 minut, i situationer, hvor vi ikke er kyniske nok i hverken boldomgang eller forsvarsspil. Hvis ikke kampen var punkteret før, så var den det i hvert fald nu og det handlede vel i bund og grund om at begrænse nederlaget. Herefter stod der AAB på de bedste sekvenser spillemæssigt og AAB slutter også nedsablingen med at score til 7-1.
 
Naturligt var det nogle lidt slukørede piger i omklædningsrummet bagefter, men som pigerne fik at vide var dette en magtdemonstration ifht parathed både defensivt og offensivt. I selve spillet var AAB pigerne ikke 6 mål bedre end os, men de var afklarede i alt, hvad de foretog sig og var aggressive. Det håber vi naturligvis at vi kan bruge konstruktivt til næste gang, hvor kravet til pigerne må være, at være tændte og med ”ild i øjnene”, i stedet for en lidt løs attitude i modgang. Dette kommer til at gå ud over FC THY på Hjemmebane i Hobro søndag den 25. August kl 16.00.Tilbage til oversigten