Sejr i Aarhus

Hobro IK brød AGF-forbandelsen, da de på udebane vandt 1-0 på mål af Pål Kirkevold, der nu er alene i top på topscorelisten med 18 kasser. 
 
Hobro IK gik ind til kampen med håb om revanche efter tre nederlag på stribe imod dagens modstander fra AGF.

De startede alligevel kampen offensivt og allerede inden for de første par minutter fik Edgar Babayan en fin mulighed. Björn Kopplin slap efter gode kombinationer igennem i højresiden. Han fandt med en flad pasning Babayan, som resolut trykkede af første gang, men forsøget gik tæt forbi fjerneste stolperod.
 
Efter ni minutter var Pål Kirkevold tæt på at åbne målscoringen. Nordmanden fik tid og plads til at vende i feltet. Afslutningen var dog upræcis og gik en meters penge forbi.

Edgar Babayan havde andensidste fod på scoringen. Foto: Dannie Rosenkrantz
 
Thomas Thomasbergs tropper var klart bedst i 1. halvleg, og det var da også hjemmeholdets målmand, Aleksandar Jovanovic, som først blev testet af de to keepere. Et indøvet hjørnespark fra de gulklædte endte på kanten af feltet hos Björn Kopplin, der satte panden på, og Jovanovic måtte afværge med en redning helt nede ved stolpen.
 
Gæsterne kom til deres første farlige afslutning efter 35 minutter, da Tobias Sana vendte på kanten af feltet, og ligesom han drejede den ind på DS Arena, havde hans afslutning igen bud efter det lange målhjørne. Heldigvis for Jesper Rask og resten af Hobro-mandskabet strejfede den overliggeren og fortsatte over mål.
 
Hobro IK fortsatte dog ufortrødent med at presse hjemmeholdet tilbage, og ind i mellem var der ganske flot fodboldspil. Med fem minutter til pausen splittede de AGF-forsvaret ad, og Jacob Tjørnelund fandt Edgar Babayan skrådt tilbage i feltet. I sidste øjeblik kom dog en modstander imellem og blokerede til hjørnespark.
 
Få minutter efter brændte Edgar Babayan igen på skammelig vis, da Pål Kirkevold spillede ham fri i en favorabel position midt for mål. Men igen var forsøget upræcist og forbi AGF-målet, hvilket var samme sang i hele 1. halvleg.

Frans Putros fik endnu engang vist sin alsidighed. Denne gang spillede han på midten. Foto: Dannie Rosenkrantz
 
2. halvleg startede mere åbent med vekslende spil mellem de to felter. Et langt indkast var lige ved at give Hobro IK føringen, da en nedfaldsbold landede for fødderne af Mads Justesen, som trykkede af med det kolde højre ben. Aleksandar Jovanovic diskede dog op med en flot redning.
 
Efter en times spil burde indskiftede Kasper Junker have givet hjemmeholdet føringen, da han modtog bolden tæt under mål. Han forsøgte dog den svære løsning ved at lave et saksespark, som røg højt over Jesper Rasks mål.
 
70 minutter inde i opgøret slog den farlige nordmand til, som han har gjort det 17 gange før i sæsonen. En bold i dybden fra Edgar Babayan gav Pål Kirkevold en friløber, og alene med AGF-keeperen svigtede Alka Superligaens topscorer ikke. 1-0 til Hobro IK
 
Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid måtte Jesper Rask diske op med en matchvinder-redning. AGF spillede sig gennem i højre side. Bror Blume fandt Kasper Junker i feltet, men en forrygende fodparade fra Rask reddede den flade afslutning.
 
Hobro IK holdte 1-0-resultatet hjem, og dermed er de tre point foran netop AGF på 2. pladsen. I sidste spillerunde møder de gulklædte fra Mariager Fjord nummer fire fra FC Helsingør på DS Arena. En kamp, der ovenikøbet er fri adgang til.
 
Kampfakta:
AGF 0-1 Hobro IK (0-0)
 
Mål:
AGF 0-1 Hobro IK, Pål Kirkevold (70. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Björn Kopplin – Yaw Amankwah – Mads Justesen (c) – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati – Danny Olsen – Frans Putros – Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold
 
Udskiftninger:
Ud: Frans Putros - Ind: Emmanuel Sabbi (69. min)
Ud: Danny Olsen - Ind: Mikkel MP (73. min)
Ud: Martin Mikkelsen - Ind: Rasmus Minor (90. min)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Rasmus Minor, Sebastian Grønning, Quincy Antipas
 
Advarsler:
Jens Stage – AGF (6. min.)
Edgar Babayan – Hobro IK (15. min.)
Mustafa Amini – AGF (52. min.)
Daniel A. Pedersen – AGF (64. min.)
Frans Putros – Hobro IK (66. min.)
 
Boldbesiddelse:
AGF: 53%
Hobro IK: 47%
 
Dommer:
Anders Poulsen

Tilbage til oversigten