Sejr i Helsingør

(Foto: Dannie Rosenkrantz)
På en regnvåd torsdag aften i Helsingør mødtes to mandskaber, der forud for dagens kamp, havde tabt de seneste kampe. Kampen skulle derfor bruges til at komme tilbage på sejrskurs og det lykkedes med en 1-0 sejr.
 
Kampen begyndte hektisk og det var FC Helsingør med den første chance. I første minut fik hjemmeholdet hjørnespark, og det hjørnespark var tæt på at gå direkte i mål, men heldigvis, smuttede bolden forbi bagerste stolpe.
 
Minuttet efter var det så Hobro IKs tur til at blive farlige. En bold i dybden mod Edgar Babayan, bliver stoppet i vinden og ender til sidst ved Mads Hvilsom, der desværre sparker direkte på en fremstormende FC Helsingør-målmand, returen falder ud til Mathias Haarup, mens backens forsøg, går tæt forbi fjerneste stolpe.
 
Hobro IK spillede sig efter ca. 15 minutters spil sig frem til en stor dobbelt chance. Efter flot forarbejde af Alexander Baun, endte bolden hos Mathias Haarup. Mathias Haarups afslutning, blev dog reddet af Helsingør-målmanden, riposten tilfaldt Edgar Babayan, men igen får hjemmeholdets forsvar afværget.
 
Minutterne efter var det så FC Helsingør til at komme frem til en dobbeltchance. Først redder Adrian Kappenberger på flotteste vis og chancen, umiddelbart efter, blev sparket forbi.
 
Midtvejs gennem første halvleg, var Hobro IK på spil igen, og denne gang med Mathias Haarup som iscenesætteren. Backens indlæg finder Alexander Baun, der kommer foran sin mand og header mod mål, men bolden går akkurat forbi fjerneste stolpe.

(Foto: Dannie Rosenkrantz)
Efter den halve time, kom det første mål i kampen og det til Hobro IK. Sidste års assist-konge i 3F Superligaen, fandt Mads Hvilsom foran mål og den snu angriber kom foran sin modstander og prikkede bolden i mål. Målet var Mads Hvilsoms syvende i denne sæson.
 
Fem minutter senere var Hobro IK igen på spil og denne gang også ved Mads Hvilsom. Et frispark, sparket af Mikkel M.P., ryger tæt ind foran mål. Her dukker Mads Hvilsom op, men hans afslutning bliver reddet på stregen, og det blev ikke til angriberens ottende mål, i denne situation.
 
Hobro IK foretog ingen ændringer i pausen og mandskabet fra Mariagerfjord kom stærkt ud til anden halvleg. Først efter en god aktion fra Edgar Babayan og efterfølgende på et hjørnespark var Hobro IK tæt på.
 
FC Helsingør var gennem kampen farlige på omstillinger og bed fra sig i perioder. Adrian Kappenberger var på plads og afværgede i flere situationer.
 
Et kvarters tid inde i anden halvleg var Hobro IK tæt på igen. En erobring højt på banen giver Mathias Haarup en afslutning, denne blive blokeret, men bolden falder ned til Christian Cappis, der sender et godt hug afsted, men hjemmeholdets målmand parerer flot bolden.


 (Foto: Dannie Rosenkrantz)
Kampen blev mere lige og bølgede frem og tilbage på midtbanen uden nogle nævneværdige chancer til nogle af holdene. FC Helsingør skiftede i denne periode tre mand, hvor, blandt andre, den tidligere Hobro IK-forsvarer Brandon Onkony kom på banen.
 
Hobro IK forsvarede mest mod et FC Helsingør mandskab, der jagtede et mål. Det var dog gæsterne, der skulle blive farlige. Edgar Babayan tryllede på baglinjen og fremtvang et hjørnespark. Det hjørnespark sendte Christian Cappis direkte på overliggeren, men manglede heldet til at bolden ville blive rigtig farlig.
 
Kort før tid fik Edgar Babayan en gylden mulighed for at afgøre kampen, men offensivspilleren missede og der var dermed spænding til sidste fløjt. Heldigvis, fik FC Helsingør ikke bolden i kassen og vi kan tage hjem til Hobro med en 1-0 sejr.
 
Kampfakta:
FC Helsingør 0 – 1 Hobro IK (0-1)

Mål:
FC Helsingør 0 - 1 Hobro IK, Mads Hvilsom (30. min.)
 
Hobro IK-opstilling:
Adrian Kappenberger
Mathias Haarup - Tobias Salquist – Jesper Bøge – Jacob Tjørnelund
Amel Mujanic – Mikkel M.P. (C) – Christian Cappis
Alexander Baun – Edgar Babayan - Mads Hvilsom

Udskiftninger:
Ud: Amel Mujanic – Ind: Jonas Brix-Damborg (52. min.)
Ud: Alexander Baun – Ind: Danny Amankwaa (65. min.)
Ud: Jesper Bøge - Ind: Hugo Andersson (77. min.)
 
Ubenyttede spillere: Jacob Samnik. Christian Hørby, Thomas Enevoldsen, Mostafa Maarouf.
 
Advarsel:
Alexander Baun, Hobro IK (16. min.)
Danny Amankwaa, Hobro IK (88. min.)
Jacob Tjørnelund, Hobro IK (90+2. min.)
Anders Holst, FC Helsingør (90+2. min.)
 
Dommer:
Patrick Stenzel Rasmussen

Tilbage til oversigten