Sejr i nordjysk opgør

(Foto: Dannie Rosenkrantz)
Søndagens kamp mod Vendsyssel FF var en af de kampe man rigtig gerne vil vinde. Inden kampstart lå vendelboerne nummer 11 i rækken, mens Hobro IK var nummer ni. Dagens dommer var Kasper Madsen, der indtil dagens kamp var den dommer der havde givet flest gule kort i 1. division.

DS Arena har jo stadig restriktioner på grund af Corona, hvilket kan mærkes på stemningen. Til dagens kamp var trommen tilbage på DS Arena, der gennem kampen fik nogle dask, som kunne få publikum lidt op på dupperne.

Efter 14 minutters spil kunne man rigtig høre tilskuerne på DS Arena for første gang, da dagens dommer valgte at give et gult kort til M.P. Messaoud trak i nødbremsen på Haarup, der ellers var i fuld fremdrift mod modstanderens mål, hvilket Kasper Madsen takserede til et gult kort. M.P. rasede mod Vendsyssel FF-spilleren, hvilket kom til at koste ham et gult kort.

M.P. fik heldigvis gjort skaden god igen, få minutter efter det gule kort. Denne gang var det ham der i et flot drev med bolden, hvor han på kanten af feltet lagde bolden til højre til Edgar Babayan, der via målmandens ene hånd sparkede bolden i nettet til 1-0.
Efter 25 minutters spil, var Tjørnelund og Haarup, i samarbejde, tæt på at ændre stillingen til 2-0. Tjørnelund havde bolden på venstre kant, mens Haarup sneg sig ind i feltet fra højre kant. I håndbold-sprog vil man måske sige at Haarup løb en overgang, hvilket skabte overtal inde i modstanderens felt. Selvom Haarup stod meget fri, så udnyttede han ikke det perfekte indlæg fra Tjørnelund, og det endte med en redning fra Mendoza på målet.

Mette Frederiksen har opfordret til at man ikke holder julefrokoster i år, men flere gange i kampen lignede det at nogle af spillerne fra Vendsyssel FF, havde fået lidt for meget snaps i går. I helt ufarlige situationer uden pres, kunne de komme til at træde i bolden, hvilket pludselig førte til chancer til hjemmeholdet. Efter en god halv time skete det, hvilket Haarup og M.P. var tæt på at udnytte. Et indlæg fra M.P. endte, via overlæggeren, for fødderne af Tjørnelund, der endnu en gang lagde en god bold ind til Haarup, der desværre ikke fik drejet bolden ind i kassen.

Haarup var blevet fodret med to gode indlæg fra Tjørnelund og efter 38 minutters spil, var det Alexander Baun der fik chancen. Et fladt indlæg endte for fødderne af den lange angriber, som også fik afsluttet på kassen, men Mendoza fik reddet bolden. Hans parering røg heldigvis direkte hen til en fri M.P., som stille og roligt kunne score til 2-0.

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

DS Arena havde knap nok fået sat sig, før nettet blafrede igen. Efter endnu et indlæg fra venstre, røg bolden ind i en stor klump af spillere, hvor Hugo Andersson pludselig løb ud af klumpen med hænderne over hovedet, fordi det var hans fod det udbyggede føringen til 3-0.

Dette blev stillingen ved pausen.

Gæsterne skiftede to til anden halvleg, hvor en af dem var Messaoud, som var et frispark fra at blive udvist næste gang.

I første halvleg var det spillerne fra Vendsyssel som jokkede lidt i bolden, hvilket førte til chancer til Hobro IK. Da stadionuret rundede de 50 minutter, var det Jesper Bøge som var i gavehumør. Helt uprovokeret tabte han bolden på kanten af eget felt, hvilket i sidste ende førte til en afslutning for gæsterne, der var få centimeter fra at være inde for rammen.
 
Halvvejs inde i anden halvleg fik kaptajn Brix-Damborg en på snudeskaftet, hvilket gjorde at Hobro IK i en periode kun var 10 mand på banen. Heldigvis fik sundhedschef Henrik Bøgvad proppet to stykker vat op i næsen på kaptajnen, og så var han klar igen. Brix-Damborg er en vigtig brik for den defensive organisation på holdet, hvor han med sin rutine tit ødelægger modstanderens opbygningsspil.

Peter Sørensen fortog første udskiftning efter en god time, hvor Alexander Baun blev skiftet ud til fordel for Danny Amankwaa. Baun er den store angriber der kan holde på bolden, mens Amankwaa er dybdeløberen der kan spurte fra sin direkte modstander, så spillet blev lagt en smule om med denne indskiftning.

En spiller der desværre har en lang skadeshistorik er Jacob Tjørnelund, som efter 70 minutter var nødsaget til at få behandling. Denne gang kunne to stykker vat fra sundhedschefen ikke klare sagerne, da det var lysken som der var problemer med. Efter 75 minutter blev Tjørne skiftet ud samme med Brix-Damborg, hvilket gav plads til Thomas Enevoldsen og Amel Mujanic.

Dette førte til lidt omrokeringer på banen, så Haarup blev til venstre back og Bøge blev flyttet ud som højre back i noget der lignede en 4-2-3-1 formation.

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

En spiller der var involveret i mange af de offensiver aktioner og nærmest fik dækket samtlige kvadratmeter af banen var Mikkel M.P., som stadionspeakeren i slutningen af kampen kunne udråbe som kampens spiller. Den lokale knægt overtog anførerbindet da Brix-Damborg blev skiftet ud, hvilket også viser hans store betydning for holdet.
Med to minutter tilbage af den ordinære spilletid, foretog Hobro IK to udskiftninger. Ud gik Jesper Bøge og Christian Cappis, mens de to unge knægter Christian Hørby og Mostafa Maarouf kom ind.

92 minutter inde i kampen fik Thomas Enevoldsen akrobatisk sendt en afslutning på overlæggeren, som havde fortjent mere end det. Kort efter fik gæsterne reduceret på stillingen, da Ongaro dukkede op umarkeret på bagerste stolpe, og stille og roligt kunne gøre det til 3-1. Normalt vil man juble over en scoring, men hverken spillerne på banen eller folkene på bænken jublede. Det viser lidt om hvor meget styr Hobro IK havde på kampen, som endte 3-1 til de gulklædte.

Næste hjemmekamp er fredag den 18. december klokken 18.00 mod Kolding IF, inden spillerne går på vinterferie.
 
Mål
16. 1-0 Edgar Babayan (Mikkel M.P. Pedersen)
38. 2-0 Mikkel M.P. Pedersen
40. 3-0 Hugo Andersson
92. 3-1 Easton Ongaro, Vendsyssel FF

Opstilling Hobro IK:
Adrian Kappenberger – Jesper Bøge, Hugo Andersson, Tobias Salquist – Mathias Haarup, Christian Cappis, Jonas Brix-Damborg, Mikkel M.P. Pedersen, Jacob Tjørnelund - Edgar Babayan – Alexander Baun
 
Udskiftninger:
64. Ud: Alexander Baun – Ind: Danny Amankwaa
75. Ud: Jacob Tjørnelund - Ind: Amel Mujanic
75. Ud: Jonas Brix-Damborg – Ind: Thomas Enevoldsen
88. Ud: Jesper Bøge - Ind: Mostafa Maarouf
88. Ud: Christian Cappis – Ind: Christian Hørby


Ubenyttede spillere:
Jacob Samnik, Simon Jakobsen.

Advarsler:
14. Ali Messaoud, Vendsyssel FF
14. Mikkel M.P. Hobro IK
55. Zander Hyltoft, Vendsyssel FF
65. Søren Henriksen, Vendsyssel FF


Tilskuertal:
380

Dommer:
Kasper Madsen

Tilbage til oversigten