Sejr over HB Køge

Referat:
I noget nært perfekt fodboldvejr, måske til den kølige side, tog Hobro IK imod gæsterne fra HB Køge. Sjællænderne lå inden dagens kamp et point efter Hobro IK i tabellen, så det var en kamp som begge hold gerne ville vinde.
 
Til dagens kamp var den normale anfører Jonas Brix-Damborg på bænken, hvilket gjorde at Mikkel M.P Pedersen i stedet bar anførerbindet. Netop M.P var efter 12 minutters spil involveret i en chance, da han snedigt hoppede over bolden og lod den gå til en helt fri Mads Hvilsom. Hvilsom havde tiden og pladsen til at tage et træk med bolden, men valgte i stedet at afslutte første gang. Det gjorde desværre at bolden gik over mål.

Netmaskerne skulle heldigvis blafre få minutter senere. Tobias Salquist fik styret bolden ind med låget, efter Cappis lagde et hjørnespark ind med venstre skøjten. Bolden endte helt inde ved målmanden, der til Salquists fordel blev på stregen, så han kun skulle bekymre sig om sin opdækker, hvem han nemt kunne holde væk.

Efter den halve time begyndte Hobro IK at spille mere sammenhængende fodbold, hvor der var rigtige gode kombinationer, men det var altid den berømte sidste aflevering der manglede. Specielt Cappis og Mujanic havde masser af plads til at folde sig ud, fordi de centrale midtbaner fra HB Køge ikke var i nærheden af dem.

Desværre brugte Christian Cappis lidt for meget tid efter 42 minutter, hvor han mere eller mindre gav bolden til en modstander. Cappis kan dog takke Adrian Kappenberger for at afleveringen ikke førte til en scoring, for målmanden hev en flot redning op af hatten.

Dagens dommer Patrick Remon Gammelholm fløjtede til pause ved stillingen 1-0.
 
PAUSE
 
Hobro IK kom uændret ud til pausen, men allerede fem minutter inde i anden halvleg ændrede stillingen sig. Mathias Haarup modtog bolden i HB Køges felt, hvor en forsvarsspiller vil kramme Haarup, men ifølge Patrick Remon Gammelholm blev krammeriet for meget så han fløjtede og pegede på pletten. Edgar Babayan omsatte køligt straffesparket til 2-0.

I dagene op til kampen havde Deedson lidt knas med en skade, så det var måske med det i baghovedet at Peter Sørensen skiftede ham ud efter en time, til fordel for Thomas Enevoldsen. Med indskiftningen af Enevoldsen, blev Babayan skubbet ud på kanten og Enevoldsen på toppen.
 
Da stadionuret rundede 66 minutter, følte HB Køge sig snydt for et straffespark, efter fikse ting i Hobro IK’s felt. Både cheftræner Auri Skarbalius og assistent Kim Daugaard var oppe og råbe på sidelinjen, men fløjten blev tavs. Til gengæld modtog Jacob Johanson et gult kort for brok.

De to Brøndby IF-legender fik desværre hænderne over hovedet få minutter senere, da Liam Jonathan Jordan helt umarkeret smadrede bolden op i det fjerne hjørne, totalt uden chance for Kappenberger mellem stængerne.

Med reduceringen til 2-1 begyndte nervøsiteten så småt at indtræffe, og der blev spillet mange afleveringer ned mod eget mål. Efter 83 minutter fik Mads Hvilsom viftede lidt af den nervøsitet væk, da han endnu en gang dukkede op ved bagerste stolpe og scorede. Et iskoldt hovedstød på oplæg fra Babayan.

Med stillingen 3-1 var HB Køge tvunget til at presse endnu mere på, så det skulle blive nogle lange sidste syv minutter. Som en gardering til at forsvare føringen hjem, blev Simon Jakobsen skiftet ind i stedet for Christian Cappis.

Heldigvis blev stillingen ved de 3-1, da dommeren fløjtede af efter 93 minutter.
 
Næste kamp på DS Arena er den 24/10 klokken 13.15, hvor Esbjerg fB kommer på besøg. Tirsdag den 20/10 klokken 19.00 skal Hobro IK en tur til Kolding IF.
 
Kampfakta
 
Mål:
16. 1-0 Tobias Salquist (Christian Cappis)
50. 2-0 Edgar Babayan, straffespark
69. 2-1 Liam Jonathan Jordan
83. Mads Hvilsom (Edgar Babayan)
 
Opstilling Hobro IK:
Adrian Kappenberger – Mathias Haarup, Hugo Andersson, Tobias Salquist, Jacob Tjørnelund - Christian Cappis, Amel Mujanic – Louicius Deedson, Mikkel M.P Pedersen, Mads Hvilsom - Edgar Babayan
 
Udskiftninger:
61. Ud: Don Louicius Deedson – Ind: Thomas Enevoldsen
68. Ud: Amel Mujanic – Ind: Jonas Brix-Damborg
87. Ud: Christian Cappis – Ind: Simon Jakobsen
Ubenyttede spillere:
Jacob Samnik, Alexander Baun, Jesper Bøge, Christian Hørby
 
Advarsler:
27. Amel Mujanic, Hobro IK
29. Oliver Sonne, HB Køge
38. Jubril Adedeji, HB Køge
48. Mathias Høst, HB Køge
61. Stephan Petersen, HB Køge
67. Jacob Johanson, HB Køge
Tilskuertal:
 
Dommer:
Patrick Remon Gammelholm

Tilbage til oversigten