Sejr til Hobro IK efter dramatisk afslutning

Hobro IK fik kæmpet sig til 3 utroligt vigtige point i kampen mod Vendsyssel FF efter en underholdende og dramatisk kamp, som endte 3-2 til hjemmeholdet.
 
Med blot to runder igen og 5 point mellem Hobro IK og Vendsyssel FF var der lagt op til et brag af en kamp på 2. påskedag, da gulklædte hjemme tog imod den direkte konkurrent i gruppespillets pulje 2.
 
Peter Sørensens tropper lagde ud med en halvnervøs start på 1. halvleg, hvor Vendsyssel FF i løbet af det første kvarter havde optræk til store chancer efter personlige fejl fra hjemmeholdet. Chancerne blev dog afværget i de sidste øjeblikke, hvor bl.a. Yaw Amankwah lige præcis nåede at sparke bolden væk på stregen.
 
Som kampen skred frem fik Hobro-mandskabet mere kontrol over spillet og de uheldige episoder, men kampen var stadig præget af upræcise afleveringer og manglende slutprodukt fra begge hold. Bolden skiftede ofte retning, og kampen blev primært spillet på midten af banen.
 
Det lignede at kampen var døet ud, men så formåede Hobro IK at bringe sig i front i det 34. minut. Emmanuel Sabbi viste fine driblinger i angrebets venstre side og sendte Edgar Babayan i dybden. Fra en spids vinkel bankede armeneren bolden i mål. 1-0 til Hobro IK på et rigtig flot mål, som havde uhyre vigtig betydning.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Efter scoringen viste Hobro-spillerne større mod og spillede flot rundt. Det flotte spil udmøntede sig i en scoring mere inden pausen, da Vito Hammershøy-Mistrati bankede bolden fladt ind i målets venstre hjørne efter en skidt clearing fra Vendsyssel-forsvaret. Endnu et flot mål, som resulterede i en 2-0 føring til hjemmeholdet.
 
I dommerens tillægstid formåede Vendsyssel FF’s Al-Hadji Kamara at skyde på stolpen efter en omstilling, men mere end det skete der ikke i første halvleg, og mandskabet fra Mariagerfjord kunne derfor gå til pause med en føring på 2-0.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)

 
Spænding til det sidste
I starten af 2. halvleg var Vendsyssel FF i offensiven i håbet på en reducering. Det resulterede i plads i vendelboernes bagrum, som Hobro IK i det 53. minut udnyttede via en velspillet omstilling. Pål havde frit løb til mål, men blev på ulovlig vis nedlagt af Vendsyssel FF’s Dylan McGowan på kanten af feltet. Det gav et frispark og et gult kort til forsvarsspilleren til stor utilfredshed for hjemmeholdets fans. De mente, at en udvisning havde været på sin plads.
 
Ikke desto mindre tog Pål Kirkevold selv frisparket, hvilket viste sig at være en god idé, da den målfarlige angriber bankede bolden ind i netmaskerne på et fremragende spark. 3-0 til Hobro IK, og de gode takter på banen spredte sig til god stemning på tribunen.
 

(Foto: Dannie Rosenkrantz)


Men akkurat som det så bedst ud for de gulklædte, så slog gæsterne igen, da de i det 69. spilleminut reducerede til 3-1 efter gedigent klumpspil lige foran Hobro IK's mål. Bolden hoppede frem og tilbage på spillere fra både Hobro IK og Vendsyssel FF og endte til sidst i fødderne på Dylan McGowan, som blot skulle prikke den ind over stregen. Målet kunne muligvis have været dømt offside, men scoringen fik lov at stå.
 
Kort efter tog Vendsyssel FF endnu et stik, da de i det 73. minut reducerede til 3-2 på et hovedstød af Benjamin Källmann efter et farligt frispark på kanten af feltet. Kampen blev åbnet påny, og Hobro IK skulle finde kontrollen igen i de sidste 12 minutter.
 
Kontrollen fandt de heldigvis, og der kom igen mere styr på spillet fra hjemmeholdet, og derfor kom der heller ikke flere store chancer til nogle af holdene.

Hobro-mandskabet slap med skrækken og kunne efter slutfløjtet række hænderne i vejret og lade sig hylde som sejrsherrer. De sled sig til 3 uhyre vigtige point mod den direkte konkurrent, Vendsyssel FF, i kampen om at undgå sidstepladsen i gruppespillets pulje 2.
 
 
 
Kampfakta:
Hobro IK 3-2 Vendsyssel FF (2-0)
 
Mål:
Edgar Babayan 34’ (Hobro IK 1 - 0 Vendsyssel FF)
Vito Hammershøy- Mistrati 38’ (Hobro IK 2 - 0 Vendsyssel FF)
Pål Alexander Kirkevold 54’ (Hobro IK 3 - 0 Vendsyssel FF)
Dylan McGowan 69’ (Hobro IK 3 - 1 Vendsyssel FF)
Benjamin Källmann 73’ (Hobro IK 3 - 2 Vendsyssel FF)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge – Yaw Amankwah – Rasmus Minor – Mathias Haarup
Martin Mikkelsen – Vito Hammershøy-Mistrati – Jonas Brix-Damborg – Emmanuel Sabbi
Pål Kirkevold – Edgar Babayan
 
Udskiftninger:
Ud: Vito Hammershøy-Mistrati – Ind: Mikkel M.P. (55. min.)
Ud: Rasmus Minor Petersen – Ind: Nicholas Gotfredsen (57. min.)
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Julian Kristoffersen (78. min)
 
Ubenyttede spillere:
Adrian Kappenberger, Jacob Tjørnelund, Christian Cappis, Sebastian Grønning.
 
Advarsler:
Vito Hammershøy-Mistrati, Hobro IK (23. min.)
Dylan McGowan, Vendsyssel FF (53. min)
Emmanuel Sabbi, Hobro IK (72. min)
 
Tilskuertal:
2.299
 
Dommer:
Jens Maae
 Tilbage til oversigten