Sen Babayan-scoring sikrede tre point i Helsingør

Det var langt fra en køn affære i Helsingør fredag aften, da kampen var præget af hårdt duelspil frem for flot fodbold. Det lignede længe et 0-0-opgør, men i overtiden fik Edgar Babayan sendt bolden i mål og sikrede dermed tre point til Hobro IK.
 
Det var en råkold efterårsaften, da Hobro IK var på besøg hos FC Helsingør. I kampens indledning havde begge mandskaber svært ved at holde fast i kuglen på et svært underlag, men efterhånden som tiden gik, blev hjemmeholdet mere boldbesiddende. De store chancer blev det dog ikke til.
 
I løbet af kampens første kvarter fik hjemmeholdets Nicolas Mortensen headet mod mål to gange, men begge hovedstød var ganske ufarlige.
 
Ufarlige var Hobro IK ligeledes i kampens indledning. Der skulle således gå 18 minutter, før en afslutning blev sendt afsted mod FC Helsingørs mål. Pål Alexander Kirkevold blev nedlagt få meter uden for feltet, og dommer Morten Krogh fløjtede for frispark. Alka Superligaens topscorer forsøgte at sende frisparket direkte mod mål, men hamrede bolden langt over og forbi mål.
 
I den efterfølgende periode stod Hobro-mandskabet for de fleste chancer. I flere omgange var omstillinger tæt på at blive farlige, men skarpheden manglede, når bolden kom op omkring hjemmeholdets målfelt.
 
På venstre back var Jacob Tjørnelund med fra start for første gang i denne Alka Superliga-sæson, og han fik flere gange vist sine offensive kvaliteter, da han kom til baglinjen og fik sendt indlæg afsted. Første gang blev indlægget dog blokeret ud på kanten af feltet, hvor Vito Hammershøy-Mistrati sendte en afslutning lige ind i en forsvarsspiller. Senere var et Tjørnelund-indlæg lige ved at ende foran Pål Kirkevold, men en forsvarsspiller kom i vejen og fik afværget.
 
I den anden ende var hjemmeholdet farlige en enkelt gang, da Matheus Leiria kom lidt tilfældigt fri i feltet. Her fik brasilianeren sendt en afslutning afsted, men over mål.
 
Ingen af holdene formåede at komme på tavlen i en ganske jævnbyrdig første halvleg, som derfor sluttede 0-0.
 

Dybt inde i overtiden afgjorde Edgar Babayan opgøret i Helsingør og sikrede tre point til Hobro. (Foto: Dannie Rosenkrantz)


Sen scoring afgjorde kampen
Thomas Thomasberg benyttede pausen til at sætte Sebastian Grønning på banen i stedet for Emmanuel Sabbi, som ikke gjorde det store væsen af sig i første halvleg.
 
Hobro IK kom fint ud til anden halvleg, og efter fem minutter fik Danny Olsen en fin mulighed, da han blev spillet fri af Pål Kirkevold. Den rutinerede midtbanemand svigtede dog ved afslutningen, der blev en ganske tam en af slagsen og som blev sendt forbi mål.
 
Ti minutter senere fik Danny Olsen igen sendt en afslutning mod mål, da et hårdt, fladt indlæg fra Björn Kopplin endte ved midtbanespilleren. Olsen forsøgte med en afslutning bag om støttebenet, men der kom ikke nok fart i afslutningen, hvorfor keeper Aris Vaporakis let fik fat i bolden.
 
Herefter bølgede kampen frem og tilbage, men i de sidste ti minutter af opgøret fik Thomasbergs mandskab lagt pres på modstanderen. I to omgange var der problemer med at afværge lange indkast fra Tjørnelund, og derefter blev et hjørnespark sendt ind i panden på Sebastian Grønning. Den unge angriber fik et fint træf på bolden, men måtte se hovedstødsafslutningen ramme lige på målmand Aris Vaporakis, der reddede forsøget.
 
I overtiden kom forløsningen så. Indskiftede Edgar Babayan blev sendt mod baglinjen i højre side, og fra en spids vinkel kunne han sende en afslutning ind ved nærmeste stolpe. Takket være den sene scoring kunne Hobro rejse retur til Mariagerfjord med tre point i bagagen.
 
 
Kampfakta:
FC Helsingør 0-1 Hobro IK (0-0)
 
Mål:
FC Helsingør – Hobro IK 0-1, Edgar Babayan (90. min.)
 
Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Björn Kopplin - Yaw Amankwah – Rasmus Minor – Jacob Tjørnelund
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg (C) – Danny Olsen
Pål Alexander Kirkevold – Emmanuel Sabbi
 
Udskiftninger:
Ud: Emmanuel Sabbi - Ind: Sebastian Grønning (46. min.)
Ud: Martin Mikkelsen – Ind: Edgar Babayan (74. min.)
Ud: Danny Olsen – Ind: Mikkel Mejlstrup Pedersen (90. min.)
 
Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Mads Justesen, Mathias Haaarup, Quincy Antipas.
 
Advarsler: 
Vito Hammershøy-Mistrati – Hobro IK (40. min.)
Yaw Amankwah – Hobro IK (53. min.)
Christian Køhler – FC Helsingør (69. min.)
Patrick Olsen – FC Helsingør (79. min.)
 
Tilskuertal:
1.119 tilskuere

Boldbesiddelse:
FC Helsingør: 54%
Hobro IK: 46%
 
Dommer: 
Morten Krogh

Tilbage til oversigten