Sen udligning snød Hobro IK fra sejr

En sen udligning af gæsternes Oliver Drost gav AC Horsens det ene point med hjem fra DS Arena. Rasmus Minor lignede ellers matchvinderen med sit flotte hovedstødsmål efter 84. minutter.

1802 tilskuere var samlet til årets sidste kamp på DS Arena. Med solen fremme og en pæn kulisse var der gode rammer for spillerne nede på banen. 

​Første chance i kampen tilfaldt gæsterne fra AC Horsens. Et indadskruet frispark fra kanten af feltet blev farligt, da Jesper Rask ikke nåede ud til bolden. Heldigvis for keeperen endte hovedstødet fra AC Horsens-manden over mål.
 
Efter 11 minutter var en dødbold endnu en gang ved at blive farlig for AC Horsens. Et langt indkast fra Mikkel Qvist blev headet mod mål i fællesskab af Simon Okusun og Rasmus Minor, og Jesper Rask måtte springe ned til sin højre side for at redde forsøget til hjørnespark.

AC Horsens var bedst i 1. halvleg og fik lov til at gå til fysisk til værks. Det gjorde også, at Hobro ofte måtte bruge ulovlige midler til at standse gæsterne. Størstedelen af deres muligheder kom netop efter frispark eller deres lange indkast, men uden dog at blive helt farlige.
 
Andet var der stort set ikke at berette om i en første halvleg, hvor hjemmeholdet slet ikke havde et forsøg mod mål.

Vito Hammershøy-Mistrati var igen med fra start efter karantæne senest mod OB. Foto: Dannie Rosenkrantz
 
Et andet udtryk i 2. halvleg
Der skulle dog kun gå få minutter af 2. halvleg, før Hobro IK fik deres første skud mod mål. Efter 52. minutter hamrede Quincy Antipas bolden over mål, og angrebet efter hamrer Pål Kirkevold bolden på undersiden af overliggeren, men desværre manglede bolden et par centimeter før at være over målstregen, da den landede ned på jorden.
 
Efter en lille time var Martin Mikkelsen på spil. Efter forrygende opspil fandt Kopplin den indskiftede kant i feltet, men hans afslutning var lige på Jesse Joronen i Horsens-målet.
 
Det lignede et helt andet mandskab, Thomas Thomasberg havde sendt på banen til 2. halvleg. Specielt Martin Mikkelsen pyntede på holdet, der begyndte at spille mere langs jorden.

AC Horsens havde svært ved at presse spillet som i 1. halvleg, men kom afsted i enkelte omstillinger. Med små tyve minutter igen fik Kjartan Finnbogason en god mulighed. Heldigvis var hans afslutning upræcis og forbi mål.
 
Men så kom det forløsende åbningsmål. 84 minutter skulle vi vente, før Rasmus Minor steg til vejrs på et indlæg af Jacob Tjørnelund. Via indersiden af stolpen pandede den lange forsvarsspiller bolden i nettet og scorede dermed sit første mål i Hobro-trøjen.
 
Det åbnede for alvor kampen op. Først var Edgar Babayan tæt på – og angrebet efter var det så AC Horsens, der testede træværket, men bolden blev ude.
 
Dybt inde i overtiden kom bolden så over stregen for gæsterne. Oliver Drost blev spillet fri i højre side af feltet af et skævt skud, og ligesom Björn Kopplin gjorde i den omvendte kamp, så hamrede Horsens-spilleren bolden i nettet bag en chanceløs Jesper Rask.
 
En kamp på det jævne for begge hold, men på baggrund af en god 2. halvleg havde Hobro-spillerne fortjent bedre. Det slutter igen uafgjort mod AC Horsens.
 
Kampfakta:
Hobro IK 1-1 AC Horsens (0-0)
 
Mål:
Hobro IK – AC Horsens 1-0, Rasmus Minor (84. min.)
Hobro IK – AC Horsens 1-1, Oliver Drost (93. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Nicholas Gotfredsen -  Yaw Amankwah – Rasmus Minor - Björn Kopplin
Danny Olsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg (C) – Edgar Babayan
Pål Alexander Kirkevold - Quincy Antipas
 
Udskiftninger:
Ud: Nicholas Gotfredsen - Ind: Jacob Tjørnelund (38. min)
Ud: Danny Olsen - Ind: Martin Mikkelsen (46. min) 
Ud: Quincy Antipas - Ind: Sebastian Grønning (74. min) 

Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen (MM), Wilfried Domoraud, Mads Justesen, Mikkel MP
 
Advarsler: 
Björn Kopplin – Hobro IK (29. min.)
Vito Hammershøy-Mistrati – Hobro IK (47. min)
Peter Nymann – AC Horsens (62. min)
Oliver Drost – AC Horsens (94. min)

Tilskuertal:
1.802 tilskuere
 
Boldbesiddelse:
Hobro IK: 53%
AC Horsens: 47%
 
Dommer: 
Peter Kjærsgaard

Tilbage til oversigten