Serie 1 - Intens topkamp endte med kryds

Intens topkamp endte med kryds

Vi fik fredag aften besøg af Løgstør IF, som inden turneringen startede var tårnhøje favoritter til at vinde kredsen. De er vel stadig favoritter, men måske ikke tårnhøje længere. Det fyldte åbenbart ekstremt meget for Løgstørs trænere, spillere og sågar tilskuere, at vi skulle afvikle kampen på vores kunstgræsbane, men da vi hverken måtte benytte DS Arena eller bane 1, måtte det være sådan. Serie 1 er altså ikke øverst i hierakiet i HIK, som det er tilfældet med LIF’s ditto. 

Men kampen startede ud i et hæsblæsende tempo, hvor både Hobro IK og Løgstør havde to friløbere indenfor de første 10 minutter. Andreas Sloth og Mathias Betzer stod bag afbrænderne efter gode dybdeløb og afleveringer. Vi havde udfordringer med at få afvist LIF’s lange indkast. Vi kom hverken først i duellen eller først på 2. bolden, så de var flere gange lige ved og næsten i disse situationer. Heldigvis var de ikke helt skarpe på disse forholdsvis store chancer. 
Efter 19 minutter erobrer Simon Barslund bolden fra sin højre back position, og han driver bolden forbi to spillere, og spiller straks herefter dybt til Mathias Damborg, der i sin løbeduel med LIF’s Morten Rokkedal viser overskud, for han holder modstanderen væk, og scorer med et flot følt og hårdt spark. 1-0 til Hobro.
Der går dog ikke lang tid inden, der er udlignet til 1-1. Efter 25 minutter slår Simon Ipsen en klassebold fra højresiden i Hobros felt, og Andreas Sloth løber aggressivt mellem HIK’s Mathias Melgaard og Simon Barslund og scorer et flot mål.
Kort inden pausen får vi scoret på en indøvet hjørnesparkssituationen. En fornøjelse som vi udfører dette. Vernersen slår en perfekt bold, og Stefan Kahr kommer op ved forreste stang og header den ind til 2-1 føring efter 39 minutter. I øvrigt havde Kasper Vernersen et glimrende spark på overliggeren inden pausen.

Vi kunne ærligt talt i pausen konstatere, at LIF i chancefordeling var en smule foran os, og at vi skulle give endnu mere efter pausen for at matche Løgstørs dygtige hold. Vi startede skide godt i 2. halvleg, hvor vi fra 45 til 55 har teten overordnet set. I denne periode skulle vi måske også have scoret, for det kunne blive et hårdt slag for de blå. Vi skabte et par gode muligheder, men desværre manglede den afgørende handling. Mathias Melgaard tildeles et gult kort i en omstilling, hvor LIF’s Jesper Frederiksen nedlægges. Et korrekt dømt frispark efter min mening - det er ellers ikke altid tilfældet når netop denne spiller tildeles frispark..;-)

Netop Jesper Frederiksen scorer efter 67 minutter på et frispark. Dette er vi ærgerlige over pga. to situationer. 1) Faris Bijedic blev kort forinden hårdt nedlagt uden at LIF spilleren blev tildelt et gult kort og 2) vi hører efterfølgende at dommeren måske ikke mente han selv havde ret i det dømte frispark. Vores keeper Søren Kragh er selv ærgerlig over, at der scores i det lange hjørne, og det har han måske ret til at være skuffet over. Men Søren Kragh står ellers en skide god kamp, hvor han med flere afgørende redninger er med til at skaffe point til os.

Vi må indrømme at Løgstør i kampens afslutning er tættere på sejren end vi var, og derfor kan vi efter kampen erkende, at vi var skuffede og ikke at vinde, men samtidig bør vi også være glade for at vi holder krydset, får det ene point, og at vi samtidig holder afstanden på 3 point til Løgstør.

En kamp med intensitet på både banen, trænerbænken og på tilskuerpladserne var overstået, og det var en sand topkamp i serie 1 værdig. Jeg vil endda mene, at både Løgstør og Hobro IK i denne kamp minimum præsterede på JS niveau.

MOM blev den hårdtarbejde angriber, Mathias Damborg Laursen.

Næste opgave bliver på torsdag på udebane mod Nibe, der pt. indtager 3. pladsen.

Træner Peter Thomsen                                                           Foto: Michael Jensen

Tilbage til oversigten