Skarpheden blev afgørende i god testkamp

Hobro led tirsdag eftermiddag et nederlag i træningslejrens første kamp. Til trods for mange gode Hobro-momenter, endte kampen med ungarsk sejr på 3-0.
 
På et træningsanlæg midt ude i det tyrkiske ingenmandsland, skulle Hobro her til eftermiddag op imod ungarske Ferencváros Budapest, der skulle vise sig at være en dygtig træningsmodstander for de gul-blusede.
 
Lovende Hobro-takter i kampens første 45 minutter
Hobro lagde ud som lyn og torden i et kamikaze-angreb, som vi har set det så ofte i efterårets kampe. Her var man tæt på at tage de østeuropæiske modstandere på sengen i kampens første angreb, hvor hurtige Hobro-kombinationer var tæt på at skabe kampens første reelle målchance.
 
Ferencváros Budapest bed dog fra sig, og viste i kampens indledning, at de ikke havde tænkt sig at blive løbet over ende af et tændt Hobro-mandskab. Således satte ungarerne sig på kampen, og styrede begivenhederne på grønsværen. Det blev dog mest til en gang ineffektiv boldomgang i egne rækker, for Hobro-holdet havde godt styr på den defensive organisation, der gjorde livet svært for dagens modstandere.
 
Og som kampuret tikkede, bød de gule fra Hobro sig mere til. Her udnyttede man ungarenes fejl ved hjælp af koncentreret presspil, der var kilde til flere lovende omstillingsmuligheder på modstandernes banehalvdel. Quincy Antipas noterede sig for Hobros første mulighed, da han efter et stærkt gennembrud gled af på det østeuropæiske forsvar, hvorefter han på egen hånd afsluttede angrebet med en farlig afslutning – skuddet sneg sig dog forbi den ene opstander i det ungarske mål.
 
Hobro holdte halvlegen igennem modstanderne fra de oplagte scoringsmuligheder, men måtte mod afslutningen indkassere kampens første mål. Et fladt indlæg fra banens højre side tog fusen på Hobro-forsvaret, og fik lov til at glide lige igennem Hobros målfelt, hvor en umarkeret mostander ubesværet kunne dirigere bolden i nettet bag Jesper Rask. 
 
Ungarere udbyggede føring trods gode Hobro-muligheder
Som det ofte sker i træningskampe, blev der i pausen skiftet flittigt ud, hvor også Mikkel Thygesen kom ind fra bænken og fik sin debut i Hobro-trøjen. Her fortsatte man de gode takter fra kampens første 45 minutter, og formåede at holde godt fast i bolden ved at kombinere sig ud af ungarenes presspil.
 
Derfor var det også en kold spand vand i hovedet, da en modstander udnyttede en fejl i Hobros forsvar, og driblede mod baglinjen. Med en præcis aflevering fandt han en medspiller foran mål, der koldblodigt udplacerede en chanceløs Rask i Hobro-målet.
 
Udbygningen af føringen fik ikke Hobro-spillerne til at slå op i banen. Mikkel Thygesen markerede sig med flere gode aktioner, og midt i 2. Halvleg fandt han med en glimrende pasning Hvilsom i modstanderfeltet, der dog knap nåede at få bolden under kontrol, inden målmanden heroisk kastede sig over den.
 
Mod kampens afslutning lod trætheden til at indfinde sig hos Hobro-spillerne, der de sidste dage har trænet hårdt. Dette resulterede i flere gode omstillingsmuligheder mod Hobro-forsvaret, hvor Jesper Rask dog afværgede flere gode forsøg.
 
Efter godt 90 minutters spil blev der sat trumf på fra ungarernes side. En forsvarsfejl skabte et frirum til modstandernes angribere, der med hurtige kombinationer i Hobro-feltet, efterfulgt af en afslutning i det ene målhjørne, satte punktum for kampen, der endte med et 0-3-nederlag til de gulblusede. Et resultat, der kan siges at være en anelse misvisende for kampens reelle udvikling, eftersom Hobro-spillerne havde flere farlige muligheder, og generelt spillede en lovende kamp - dog uden det ønskede udbytte. 

(Foto: Dannie Rosenkrantz) 

Kampen i tal: 
Ferencváros Budapest - Hobro IK 3-0 (1-0) 

Mål: 
Ferencváros - Hobro IK 1-0, 
Attila Busai 
Ferencváros - Hobro IK 2-0, Daniel Nagy 
Ferencváros - Hobro IK 3-0, Bode 

Startopstillingen: 

Jesper Rask, Rune Hastrup, Anders Egholm, Mads Justesen, Rasmus Ingeman, Martin Mikkelsen, Martin Thomsen, Jonas Damborg, Rasmus Lynge Christensen, Mads Hvilsom, Quincy Antipas. 

På bænken: Jessen, Østergaard, Schlie, Thygesen, Høegh, Nygaard, Tjørnelund og Pedersen. 

Tilbage til oversigten