Sprudlende Hobro-opvisning i Nørreskoven

Søndag eftermiddag gæstede Hobro IK Vejle Stadion, hvor det blev til en storsejr på hele 5-1. Lucas Jensen viste vejen med sine to første mål for klubben, medens også Yaw Amankwah, Pål Kirkevold og Wilfried Domoraud kom på tavlen.

For en uge siden scorede Hobro begge sine mål i 2-0-sejren over FC Helsingør på hjørnespark. I dagens opgør mod Vejle skulle vi blot vente godt tre minutter på en gentagelse af den formel. Bolden blev i første omgang forlænget ved forreste stolpe, hvorefter en blank Pål Kirkevold kom flyvende gennem feltet og pandede sin første scoring siden returen til klubben i nettet.

Den lovende Hobro-start fortsatte. Lucas Jensen var livlig på sin venstrefløj og driblede til baglinjen, hvorfra han sendte et fladt indlæg ind foran mål. Bolden trillede hele vejen modsat i feltet, hvor kantkollega Martin Mikkelsen sparkede på mål. En fornem redning på stregen af David Lazar holdt føringen nede på en enkelt pind.

Men det andet mål lod heldigvis ikke vente på sig. Godt et kvarter var spillet, og Hobro IK på 2-0. Jesper Bøge var af den ene eller anden årsag kravlet over på venstre fløj fra sin normale højreback, afdriblede et par modstandere og gav kuglen videre i feltet til Lucas Jensen, der via undersiden af overliggeren bragede sit første mål for klubben ind.

Og så fik den yderst velspillende wing ellers mod på mere. Wilfried Domoraud driblede sig fri til højre for feltet og fandt målscorer til 0-1, Pål Kirkevold i boksen, men i stedet for at skyde på mål lagde nordmanden bolden til rette for Lucas Jensen, som med en følt inderside scorede sit andet mål i kampen.

Det var mere tamt nede i den anden ende af banen. Jesper Rask havde ikke meget at se til i første halvleg, og det eneste reelle Vejle-forsøg mod mål var et potent langskud fra højrekanten D'Avila Ba Loua i kampens 26. minut.

Der var mere kvalitet i banens anden ende, og med godt fem minutter til pausen viste Hobro atter sin farlighed på hjørnespark. Bolden havnede bagerst i feltet, hvor anfører Mads Justesen kom højest og headede den tilbage foran mål. Der stod Yaw Amankwah klar på kanten af det lille felt, hvorfra han skrabede sin anden scoring i lige så mange kampe for klubben over stregen.

Lucas Jensen scorede to gange mod Vejle søndag eftermiddag. Kantspillerens første mål i Hobro-trøjen. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Mål i begge ender efter pausen
Anden halvleg startede på samme maner, som den første sluttede. Godt to minutter efter pausen brugte Wilfried Domoraud sin styrke til at vende rundt på midten af banen, hvorefter han fandt Lucas Jensen på venstrefløjen. Den dobbelte målscorer blev overlappet af den tyske back Björn Kopplin, som kom mod baglinjen og med et hårdt, fladt indlæg fandt Wilfried Domoraud foran mål, hvor han gled sin NordicBet LIGA-scoring nummer seks i kassen.

Selv de største Vejle-optimister måtte nu erkende, at de tre point søndag eftermiddag ville gå til Hobro IK. Men det var nu hjemmeholdets tur til at dominere kampen. Hobro fragav sig initiativet og lod Vejle komme mere på bolden.

Men gæsternes defensiv stod solidt, og værterne havde svært ved at finde de åbne målchancer. Et klumpspil foran Hobros mål efter et hjørnespark og en række langskud var blandt de få nævneværdige tilbud.

Men med cirka et kvarter tilbage af opgøret formåede hjemmeholdet alligevel at pynte på resultatet. Et frispark fra D'Avila Ba Loua fandt vej til pandebrasken på Vejle-topscorer, Dominic Vinicius, som reducerede Hobro-føringen til 1-5.

Et farligt forsøg fra en spids vinkel fra Pål Kirkevold umiddelbart efter Vejles reducering var det tætteste, vi kom på yderligere scoringer i kampen. Men seks kasser er heller ikke at kimse ad - især ikke, når de resulterer i tre point og en sejr på 1-5.

Kampfakta:
Vejle B 1-5 Hobro IK (0-4)

Mål:
Vejle B - Hobro IK 0-1, Pål A. Kirkevold (4. min.)
Vejle B - Hobro IK 0-2, Lucas Jensen (16. min.)
Vejle B - Hobro IK 0-3, Lucas Jensen (24. min.)
Vejle B - Hobro IK 0-4, Yaw Amankwah (39. min.)
Vejle B - Hobro IK 0-5, Wilfried Domoraud (48. min.)
Vejle B - Hobro IK 1-5, Dominic Vinicius (73. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Björn Kopplin - Mads Justesen (C) - Yaw Amankwah - Jesper Bøge
Lucas Jensen - Mads Schäfer - Jonas Brix-Damborg - Martin Mikkelsen
Wilfried Domoraud - Pål A. Kirkevold

Udskiftninger:
Ud:
Wilfried Domoraud - Ind: Quincy Antipas (64. min.)
Ud: Lucas Jensen - Ind: Kasper Povlsen (66. min.)
Ud: Yaw Amankwah - Ind: Rune Hastrup (75. min.)

Ubenyttede spillere:
Alexander Nybo, Anders Holvad, Mikkel M. Pedersen, Onur Albayrak.

Advarsler:
Agon Mucolli - Vejle B (60. min.)
Allan Sousa - Vejle B (69. min.)

Tilskuertal:
1.511 tilskuere

Dommer:
Mikkel Redder

Tilbage til oversigten