Hobro IK henter ung duo i AaB

To unge spillere skifter AaB ud med Hobro IK. Der er tale om den 20-årige angriber Sebastian Grønning samt den 19-årige målmand Nicolaj Jørgensen.
 
Hobro IK har kigget nordpå i jagten på nye spillere til Superliga-truppen. Hos Superliga-kollegaerne fra AaB har man således hentet den talentfulde angriber Sebastian Grønning. Han var egentlig på kontrakt i AaB frem til årsskiftet, men de to nordjyske klubber er blevet enige om, at Hobro IK overtager angriberen omgående på en toårig aftale.
 
Unge Sebastian Grønning har fået hele sin fodboldopvækst i Aalborg, hvor han startede ungdomskarrieren hos Aalborg KFUM. De seneste syv år har han dog tilbragt hos AaB, og Hobro IK bliver dermed den første klub uden for Aalborg, som angriberen skal tørne ud for.
 
- Sebastian er en spændende, ung angriber med et kæmpe uforløst potentiale. Han har med sine mange mål på U19- og U17-niveau vist, at han er i besiddelse af en god målnæse. Han har endnu ikke bevist sig på seniorniveau, men vi tror på, at det store potentiale kan forløses i Hobro IK, udtaler sportschef Jens Hammer Sørensen.
 
20-årige Sebastian Grønning har været en del af AaB’s Superliga-trup siden sidste sommer, hvor han blev rykket op fra aalborggensernes U19-hold. På førsteholdet spillede han 14 officielle kampe og scorede et enkelt mål. Det blev dog ikke til nogen startpladser for AaB i Alka Superligaen, og netop startpladser skal han nu kæmpe for i Hobro IK.
 
- Jeg har fået et meget positivt indtryk af Hobro IK, og jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg vil først og fremmest hjælpe holdet til overlevelse i Alka Superligaen, og personligt håber jeg, at jeg kan få fast spilletid og bidrage med nogle kampafgørende ting. Jeg er en fysisk, aggressiv angriber, og jeg har klart mine spidskompetencer i spillet i og omkring boksen, siger Sebastian Grønning om skiftet til Hobro IK.
 


Hobro IK har tilknyttet angriberen Sebastian Grønning (t.v.) og målmanden Nicolaj Jørgensen (t.h.). (Foto: Dannie Rosenkrantz)


Kontrakt til ung målmand fra Als
Hobro IK har denne sommer været på udkig efter en ny målmand til Superliga-truppen, og det har man nu fundet i 19-årige Nicolaj Jørgensen, der ligesom Sebastian Grønning kommer til Hobro IK efter en ungdomskarriere i AaB.
 
Unge Nicolaj Jørgensen har senest været en del af AaB’s U19 Liga-hold, men har også flere gange være med som reservemålmand ved klubbens Superliga-kampe. Kontrakten med AaB udløb denne sommer, og den talentfulde målmand skifter således på en fri transfer til Hobro IK, hvor han er blevet udstyret med en etårig aftale.
 
- Vi har været på udkig efter en ny målmand, som kan tage kampen op med Jesper Rask. Det har vi nu fået i Nicolaj, der er en talentfuld målmand, som vi tror på kan tage det næste skridt i sin karriere her i Hobro IK, siger sportschef Jens Hammer Sørensen.
 
Nicolaj Jørgensen kom til AaB som U13-spiller, men han er født og opvokset i Als i den østlige del af Mariagerfjord Kommune. Den unge målmand var også en del af det udvalgte hold, som Hobro IK mødte på Als Stadion i sommerens første træningskamp. Dermed er det altså en relativt lokal spiller, som Hobro IK tilknytter.
 
- Jeg er stolt over at være en del af et Superliga-hold i min første sæson som seniorspiller. Jeg føler, at jeg kommer til en god klub med et professionelt setup. Jeg kommer nok til at få en rolle som reservemålmand, men jeg vil selvfølgelig gøre, hvad jeg kan for at presse Jesper Rask. Jeg er stadig ung, så det gælder også om, at jeg skal suge til mig, og jeg kommer til at lære meget ved at være en fast del af en Superliga-trup, udtaler Nicolaj Jørgensen i forbindelse med skiftet til Hobro IK.
 
Nicolaj Jørgensen trænede med Hobro IK for første gang i går, mens Sebastian Grønning har første træning i klubben i dag klokken 10.30.


(PRESSEMEDDELELSE 06-07-17)

Tilbage til oversigten