Babajide Ogunbiyi til Hobro IK

Hobro IK har indgået en aftale for halvandet år med den 29-årige midterforsvarer Babajide Ogunbiyi, der senest har været på kontrakt i Viborg FF.
 
Inden der tages hul på forårets 15 afsluttende kampe i Alka Superligaen har Hobro IK foretaget den første forstærkning af truppen. Klubben har indgået en halvandetårig aftale med den amerikansk-nigerianske forsvarsklippe Babajide Ogunbiyi, der tidligere har tørnet ud for Vendsyssel FF og Viborg FF.
 
Babajide Ogunbiyi er en fysisk stærk spiller, der med sine 193 centimeter har nogle meget stærke kompetencer i begge felter. Med Babjide Ogunbiyi får Hobro IK styrket midterforsvaret, der i efteråret 2015 var svækket af en langvarig skade hos Anders Egholm, hvor Mads Justesen og Thomas Hansen i stedet udgjorde forsvarsduoen i 13 ud af 18 kampe.
 
”Vi har haft et godt øje til Babajide i flere år. Han er stærk i nærkampe og med hovedet, og derfor minder han om de midterforsvarere vi har i forvejen. Det er simpelthen en ønskesigning for os,” siger sportschef Jens Hammer Sørensen fra Hobro IK, der også nævner muligheden for andre taktiske formationer med den nye spiller i truppen.
 

Babajide Ogunbiyi er klar til at tørne ud for Hobro IK i de kommende 18 måneder.

I perioden fra 2010 til 2015 blev det til 116 kampe for Viborg FF samt 10 kampe for Vendsyssel FF i forbindelse med en kort afstikker i 2013. Af de samlet 126 kampe er 31 blevet spillet i Danmarks bedste fodboldrække. Babajide Ogunbiyi havde kontraktudløb i Viborg den 31. december 2015 og kommer således til Hobro IK på en fri transfer.
 
”Det er dejligt, at jeg får mulighed for at fortsætte fodboldkarrieren i Danmark. Nu vil jeg sammen med min nye klub kæmpe for at blive i Superligaen, og på længere sigt ser jeg frem til at udvikle mig som spiller, hvilket jeg ser muligheder for med Ove Pedersen som cheftræner,” siger Babajide Ogunbiyi, der samtidig giver udtryk for, at han er imponeret over, hvor langt Hobro IK er nået i løbet af ganske få år.
 
Babajide Ogunbiyi er den første tilgang til Hobro IK efter, at transfervinduet er åbnet. Til gengæld er der allerede taget afsked med Rasmus Ingeman, Ronald Pfumbidzai samt Adama Tamboura.
 
”Vi har allerede fået henvendelser på nogle af de spillere i truppen, der ikke har fået så meget spilletid i efteråret, og de henvendelser kigger vi på i øjeblikket. Det er samtidig et signal om, at vi har en stærk trup, når andre klubber viser interesse for spillere, der ikke har fået så mange kampe i benene hos os,” fastslår sportschefen.


Tilbage til oversigten
x