Tidlig og sen scoring bag AGF-sejr

For anden kamp i træk kom Hobro tidligt bagud. Derefter havde gæsterne mange og gode muligheder for at score og få point med hjem fra Aarhus, men i stedet lukkede AGF kampen til sidst og tog alle tre point.

I første runde kom Hobro skidt fra start, da FC Helsingør bragte sig foran efter et tidligt hjørnespark. Den tendens fortsatte desværre i Aarhus, men fredag aften gik det endnu hurtigere.

I kampens blot andet minut havde værterne således hjørne. Bolden blev headet svagt mod mål, men da Hobro, som det var tilfældet i søndags, ikke formåede at cleare den, kunne den svenske midtstopper Niklas Backman skrabe kuglen i kassen. Morten 'Duncan' Rasmussen er efterfølgende blevet noteret for scoringen.

Der havde været optræk til et par chancer, men der gik et kvarter, før Hobro for første gang fik afsluttet. Quincy Antipas blev spillet fri og havde plads i mellemrummet mellem midtbanen og forsvaret til at løbe mod mål. Fra kanten af feltet sparkede han ved siden af.

Men det var fortsat med AGF i førersædet. Gæsterne tabte bolden i opbygningen af et angreb, og så kunne hjemmeholdet slå kontra. Den blev anført af Tobias Sana, som fra højrekanten fandt Martin Spelmann, men målscoreren fra kampen mod Horsens kunne ikke udplacere Jesper Rask i målet.

Hobro kom frem til et par dødbolde på modstanderens banehalvdel, og det blev farligst, da Danny Olsen servede den i boksen fra venstresiden. I første omgang blev den headet væk, men Jesper Bøge fik fat på returbolden på kanten af feltet, hvorfra han med den kolde venstre testede Aleksandar Jovanovic i buret, som reddede uden det store besvær.

Farligere blev det nede i Hobros forsvarsende. Tobias Sana kom igennem til venstre i feltet, men svenskerens indlæg blev blokeret af Mads Justesen. Bolden hoppede dog tilbage til Sana, som fra en spids vinkel ikke kunne ramme andet end ydersiden af stolpen.

Den tidligere Malmø-spiller var AGF’s bedste før pausen og var involveret i meget. Kort efter stolpe-forsøget tog han chancen direkte på frispark. Jesper Rask måtte kaste sig til sin højre side, men havde ingen problemer med at skubbe den til hjørnespark.

Sidste bud på scoring nummer to inden pausen stod Hobro for. Björn Kopplin havde trukket fra sin venstreback over i højresiden for at tage et langt indkast. Det fik Mads Justesen forlænget mod Quincy Antipas, der headede snert forbi målet.

Danny Olsen spillede mod sin tidligere klub AGF, men det er desværre de gamle holdkammerater, der nu har håneretten. (Foto: Dannie Rosenkrantz)

Hobro-pres uden scoringer
Første afslutning i anden halvleg var Hobros, da Pål Kirkevold fra godt 20 meter skød over målet. Et par minutter efter kom Morten ’Duncan’ Rasmussen først på et hjørnespark, men også han sigtede for højt.

AGF var fortsat mest på bolden, men der fulgte nu en periode, hvor ingen af holdene spillede sig frem til store muligheder. Det blev brudt, da Quincy Antipas kom bag aarhusianernes forsvar i et løb mod målet. Hårdt presset af tre modstandere afsluttede han forbi.

Kort efter blev netop Antipas erstattet af Edgar Babayan. Offensivspilleren startede med en god aktion, da han driblede en modstander og spillede Jesper Bøge fri på højrekanten. Herfra slog han den tilbage til Babayan med en flad bold ind i feltet. Den tidligere Randers-spiller huggede første gang, men bolden sejlede langt over.

Hobro var for alvor vågnet op nu. Vito Mistrati sendte en god bold ned mod hjørneflaget i højre side, Babayan fangede den bag AGF-forsvaret og fandt angrebsmakker Pål Kirkevold bagerst i feltet. Nordmanden flugtede flot, men Jovanovic reddede på stregen.

Det var fortsat Hobro, der var farligst og gæsterne fik efterhånden etableret et pres mod hjemmeholdets mål. Björn Kopplin kastede langt, et AGF-hoved forlængede, og Edgar Babayan fik den presset mod mål. Men desværre kom Aleksandar Jovanovic ned til sin venstre og skubbede bolden til hjørnespark.

Men Hobro formåede ikke at score i sin gode periode på trods af de mange chancer. I stedet lukkede indskiftede Mustapha Bundu kampen med to minutter tilbage, da han trak ind i banen fra venstre og flot drejede kuglen over modsat i målet.

I overtiden var der tre store chancer for yderligere scoringer. To af dem var Hobros da først Vito Mistrati skød langt over mål efter et klumpspil på kanten af det lille felt, hvorefter indskiftede Nicholas Gotfredsen på oplæg fra Jacob Tjørnelund var ved at skyde målet i stykker ved at ramme overliggeren. I den anden ende skød målscorer Bundu lige på Jesper Rask.

Hobro var godt med i anden halvleg, men formåede ikke at score i sin gode periode, hvorfor AGF løb med alle tre point på Ceres Park.

Kampfakta:
AGF 2-0 Hobro IK (1-0)

Mål:
AGF - Hobro IK 1-0, Morten 'Duncan' Rasmussen (2. min.)
AGF - Hobro IK 2-0, Mustapha Bundu (88. min.)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask
Jesper Bøge - Rasmus Minor Petersen - Mads Justesen (C) - Björn Kopplin
Martin Mikkelsen - Vito Hammershøy-Mistrati - Jonas Brix-Damborg - Danny Olsen
Pål Alexander Kirkevold - Quincy Antipas

Udskiftninger:
Ud: Quincy Antipas - Ind: Edgar Babayan (62. min.)
Ud: Danny Olsen - Ind: Jacob Tjørnelund (74. min.)
Ud: Jonas Brix-Damborg - Ind: Nicholas Gotfredsen (84. min)

Ubenyttede spillere:
Nicolaj Jørgensen, Mikkel Mejlstrup Pedersen, Mathias Haarup, Sebastian Grønning.

Advarsler:
Jesper Bøge - Hobro IK (9. min.)
Quincy Antipas - Hobro IK (34. min.)
Martin Mikkelsen - Hobro IK (53. min.)
Mustafa Amini - AGF (59. min.)
Vito Hammershøy-Mistrati - Hobro IK (74. min.)
Kasper Junker - AGF (84. min.)

Tilskuertal:
6.730 tilskuere

Boldbesiddelse:
AGF: 49 %
Hobro IK: 51 %

Dommer:
Sandi Putros

Tilbage til oversigten