Tilfældighedernes kamp endte målløst

Det sluttede som det startede på DS Arena tidligt lørdag aften, da Randers FC gæstede Hobro i lokalopgøret, der agerede som begge klubbers sidste kamp inden vinterpausen.

Regnen væltede ned og vinden ruskede i de fremmødte tilskuere, men da klokken slog 16:00 rullede bolden alligevel på DS Arena, hvor den nyopførte Jutlander Bank-tribune blev taget i brug for første gang.

Kampbilledet fra starten var som forventet med Randers FC mest på bolden, mens Hobro ventede på at eventuelle muligheder for kontraangreb skulle byde sig. Det var derfor også en svingende første halvleg, hvor der var chancer i begge ender af banen.

Den første store af slagsen tilfaldt hjemmeholdet allerede efter otte minutter, da Pål Kirkevolds indlæg dumpede ned for fødderne af Martin Mikkelsen, hvis afslutning røg lige over målet. Kun fem minutter senere var Hobro igen på spil, da Mayron George med en brysttæmning kom fri i feltet, men hårdt presset af Randers' målmand Karl-Johan Johnsson formåede angriberen ikke at udnytte muligheden.

Herefter fulgte et par muligheder til gæsterne fra Randers. Tættest på at score var Mikael Ishak, der efter en skævert af et langskud fra Johnny Thomsen pludseligt stod alene med målmanden i feltet, men svenskeren formåede ikke at forvandle den store chance til et mål, da Jesper Rask i situationen kom godt ud af sit mål.

Mod slutningen af halvlegen stod der Hobro på det meste. I kampens 41. minut var først Rasmus Lynge Christensen tæt på at score, da han modtog bolden efter en god tur fra Pål Kirkevold, men desværre for kantspilleren sjuttede hans afslutning lige forbi den ene opstander.

Minuttet efter fik vi så sidste mulighed inden dommer Jakob Kehlets pausefløjt, da Kasper Povlsen blev sendt afsted på højrekanten. Herfra sendte midtbanespilleren et indlæg ind foran mål, og via en Randers-spiller havnede bolden ved Mayron George bagerst i feltet, der ikke kunne ramme mål.

Foto: Dannie Rosenkrantz

Ingen mål trods store chancer
Det var de randrusianske gæster, der åbnede anden halvleg bedst. I pausen havde Colin Todd skiftet Kasper Junker ind, og i kampens 51. minut fik netop Junker en stor mulighed, da hen veg udenom Jesper Rask, der forsøgte at komme ud til bolden på kanten af feltet, men inden indskifteren kunne lægge bolden i det tomme net, formåede Jonas Brix-Damborg at komme tilbage og sparke bolden til hjørnespark.

Kort efter fik Mikhael Ishak efter endnu en tilfældighed en stor mulighed, da Nicolai Poulsens aflevering gled over Mads Justesens fod, men heller ikke i andet forsøg kunne angriberen score på Jesper Rask, der agerrede sprællemand inde i målet.

Efter en lille times spil kom første mulighed til værterne efter pausen, da et godt opspil endte ved Jacob Tjørnelund i venstresiden. Her sendte backen bolden ind foran mål, hvor Mayron George havde tid nok til at tæmme bolden, før han afsluttede over målet. Kort herefter fuldendte Ishak sit hattrick i at brænde store chancer alene med Jesper Rask i den anden ende, da han efter nok en tilfældighed hamrede bolden på stolpen fra en spids vinkel.

Herefter var var der lidt stilstand i kampen, hvor der i en lang periode kun var få muligheder. De tilfaldt hjemmeholdet, men det var Randers der kom frem til den næste store chance. Den tilfaldt indskiftede Mustafa Amini, der efter et Hobro-boldtab pludseligt var alene i feltet. Igen kom Jesper Rask, der inden kampen modtog prisen for efterårets bedste redning, dog godt ud at sit mål, hvormed han pressede australieren til at sende sin afslutning forbi mål.

I dommer Jakob Kehlets tillægstid kom Hobro frem til endnu et par muligheder, men heller ikke her blev bolden sendt i netmaskerne. Lokalopgøret sluttede derfor uden mål på DS Arena, hvor der nu ikke er fodbold igen før til foråret.

Kampfakta:
Hobro IK 0-0 Randers FC (0-0)

Hobro-opstilling:
Jesper Rask, Jacob Tjørnelund, Mads Justesen (C), Thomas Hansen, Jesper Bøge, Kasper Povlsen, Jonas Brix-Damborg, Rasmus Lynge Christensen (70. min. Gökcan Kaya), Pål Alexander Kirkevold, Martin Mikkelsen, Mayron George (85. min. Jung-Bin Park).

Bænken:
Alexander Nybo, Morten Beck Andersen, Mads Jessen, Rune Hastrup, Jung-Bin Park, Christoffer Østergaard, Gökcan Kaya.

Advarsler:
Martin Mikkelsen – Hobro IK (66. min.)
Jacob Tjørnelund - Hobro IK (75. min.)

Boldbesiddelse:
Hobro IK (36%) Randers FC (64%)

Tilskuertal:
2423 tilskuere

Kampens Hobro-spiller:
Jesper Rask

Dommer:
Jakob Kehlet

Tilbage til oversigten